reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczniowe mamy 2026

Czy ból brzucha i pleców jest normalny?
Ja nigdy nie miałam bólów przy 🐒, więc nawet nie jestem przyzwyczajona a teraz to aż mnie wybudziło w nocy i nie wiem jak sobie złagodzić to wszystko...
Witam koleżankę z kresek 🥰 Też mi dokuczały plecy przez kilka dni, teraz na szczęście przeszło i w zasadzie oprócz bolących 🍋 🍋, to tfu tfu nic mi nie dolega 🙏 dlatego też, mimo że miałam nie robić kolejnej, to poszłam dziś na betę, żeby się trochę uspokoić

reklama
Witam koleżankę z kresek 🥰 Też mi dokuczały plecy przez kilka dni, teraz na szczęście przeszło i w zasadzie oprócz bolących 🍋 🍋, to tfu tfu nic mi nie dolega 🙏 dlatego też, mimo że miałam nie robić kolejnej, to poszłam dziś na betę, żeby się trochę uspokoić
❤️❤️
Moje piersi też się zrobiły wrażliwe! :D to ja naszczescie też póki co żadnych jakiś objawów takich gorszych :D
Ja już nie byłam na przyroscie, poczekam do piątku:D

❤️❤️
Moje piersi też się zrobiły wrażliwe! :D to ja naszczescie też póki co żadnych jakiś objawów takich gorszych :D
Ja już nie byłam na przyroscie, poczekam do piątku:D
Do piątku już niedaleko, ja dopiero przyszła środa, ale to czekanie ćwiczy moja cierpliwość 😵‍💫🤣

To ja właśnie teraz idę tylko na potwierdzenie i liczę,że przepiszą badania na pakiet, a docelowego mam 28.05, już poza pakietem własnie :D, kiedy miałaś ostatnią miesiączkę?
11.04 :) ja właśnie ide na pakiet, ale do placówki współpracującej, ma super opinie i blisko mnie, mam nadzieję, że tam już zostanę. Nawet jakby mi ten gin nie przypasował, to mają jeszcze kilku z bardzo dobrymi opiniami na znanym lekarzu.

Cześć! To ja się nieśmiało przywitam 🥰 termin według OM na 16.01. Dzisiejsze beta 663 (badałam trzy razy, przyrost w normie) ♥️ wizyta 21.05 - wtedy będę 5+5, mam nadzieję, że już coś tam zobaczę 🥹
U mnie dzisiaj beta po dwóch dniach z 15,70 na 64,70 - jest dobrze, mam nadzieję, że będzie tylko lepiej! Pięknie u Ciebie, dużo zdrówka. 🤍

Ja wybieram się w podobnym terminie, chociaz w poprzedniej ciazy serduszko bylo dopiero 7+0.

Jestem po usg ;-) pecherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym widoczny. Wszystko prawidłowo jak na ten etap. Za 10 dni mam pokazać się na wizycie serduszkowej. Trzymajcie mocno kciuki ;-*

reklama
Szukam pocieszenia i wsparcia.
Ostatnia miesiączka 25 marca, cykle 32 dni, okres około 5 dni trwa.
5 maja byłam na pierwszym USG - był pęcherzyk ciążowy i żółtkowy.
7 maja wynik bety ok 6000, wynik robiony z dupy bez przyrostu bo po prostu miałam skierowanie, nie chciało mi się już więcej kłuć.
Dzisiaj USG i teoretycznie jest wszystko co powinno być - i zarodek i z akcją serca, ale lekarka powiedziała że młodsza jest ciąża o jakieś dwa tygodnie o_O że tak jakoś 5 tydzień z kawałkiem.
Zapytałam czy może być tak, że po prostu źle się rozwija i stąd wygląda na młodsza to powiedziała że nie, że po prostu jest młodsza niż wynika z dat. Nie dała mi zdjęcia, nie powiedziała wymiarów żadnych, kazała przyjść za dwa tygodnie. Co myślicie? W 5 tygodniu to raczej nie byłoby widać akcji serca, może jakoś ona inaczej to liczyła?

Do góry