reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamusie 2026

Ja to się dzisiaj ujowo czuję… mdłości dalej lekkie, ale tak nie mam energii.. szkoda mi córki bo chce się bawić, iść na plac zabaw a ja totalnie nie mam siły. Pojechałam z nią do sklepu po chleb i ledwo już wróciłam 🙄 raz się z nią wybrałam na spacer do sklepu i plac zabaw to myślałam że z 10 razy po drodze zemdleje 🥵 więcej sama z nią na razie nie wychodzę… ale najgorzej że nawet kawy się mogę się napić bo totalnie mnie odrzuciło - mimo że piję bardzo delikatną latte macchiato z ekspresu gdzie więcej jest mleka…
Biedna.. odpocznij, może po południu będzie lepiej ♥️🫂 ja dzisiaj od rana robiłam porządki i masy na tort dla synka.. czuję się w miarę ok ale nerwica ogromna..

reklama
Hejka. Ja dalej jak śpiąca królewna..mogłabym tylko spać. Z jedzeniem hmmm nie mogę być głodna bo robi mi się niedobrze zjem to chce mi się wymiotowac. I tak źle i tak nie dobrze.

Dziś powiedziałam w pracy bo jeśli będzie ok na wizycie to raczej idę na zwolnienie

Hejka. Ja dalej jak śpiąca królewna..mogłabym tylko spać. Z jedzeniem hmmm nie mogę być głodna bo robi mi się niedobrze zjem to chce mi się wymiotowac. I tak źle i tak nie dobrze.

Dziś powiedziałam w pracy bo jeśli będzie ok na wizycie to raczej idę na zwolnienie
Który masz teraz tydzień ?
U mnie z mdłościami jest w kratkę, generalnie jest ok ale chwilami mnie nagle zmuli. Z jedzeniem mam kapryśną relacje 🫣 chwilami strasznie mam ochotę na jakąś konkretną rzecz np. wczoraj naszło mnie na schabowego ( gdzie ostatni raz schabowego jadłam dobre 3 lata temu) zaczynam jeść i w połowie mnie odrzuca i tak w kółko 😅

to u mnie tez tak, że jak jestem głodna to mega mdłości a jak zjem to znowu mega mdłości… z zachcianek jedzeniowych to tak jak przy córce bardziej mam ochotę na słone niż na słodkie. Na śniadanie zjadłam omleta na słodko i tak średnio i właśnie musiałaś teraz zjeść pomidora z cebulką i jogurtem 😅oczywiscie dobrze dosolony 🙈

Który masz teraz tydzień ?
U mnie z mdłościami jest w kratkę, generalnie jest ok ale chwilami mnie nagle zmuli. Z jedzeniem mam kapryśną relacje 🫣 chwilami strasznie mam ochotę na jakąś konkretną rzecz np. wczoraj naszło mnie na schabowego ( gdzie ostatni raz schabowego jadłam dobre 3 lata temu) zaczynam jeść i w połowie mnie odrzuca i tak w kółko
Jutro będzie 6tydz

Ogólnie gdyby było inaczej to pewnie bym nikomu nie mówiła. Ale raczej wolę iść na zwolnienie niż ryzykować w pracy. Chociaż mam ogromne obawy że jak coś to wszyscy będą wiedziec/podejrzewa ?

Jestem po wizycie. Powiem Wam, że mam mieszane uczucia.. w poniedziałek na usg był pęcherzyk ciążowy 4 mm, dzisiaj piątek też tylko pęcherzyk ciążowy ale tym razem 7mm. Spodziewałam się czegoś więcej po tym usg..

reklama
Jestem po wizycie. Powiem Wam, że mam mieszane uczucia.. w poniedziałek na usg był pęcherzyk ciążowy 4 mm, dzisiaj piątek też tylko pęcherzyk ciążowy ale tym razem 7mm. Spodziewałam się czegoś więcej po tym usg.
Wizuta u tego samego lekarza? Może jest jeszcze wcześnie

Do góry