reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Konflikt serologiczny

Dwarazymama

Fanka BB :)
Cześć, czy są tu kobiety, które mają konflikt? Jestem w 17 tygodniu ciąży, wyszedł mi konflikt, ponieważ wykryto przeciwciała Anty-K i Anty-E. Może u kogoś jeszcze, a może jesteście po? Chciałabym się dowiedzieć jak potoczyła się wasza historia, jak dzieci.

reklama
Cześć, czy są tu kobiety, które mają konflikt? Jestem w 17 tygodniu ciąży, wyszedł mi konflikt, ponieważ wykryto przeciwciała Anty-K i Anty-E. Może u kogoś jeszcze, a może jesteście po? Chciałabym się dowiedzieć jak potoczyła się wasza historia, jak dzieci.
Kurczę ja mam ujemną, mąż dodatnią, ale ani razu nie wyszedł nam konflikt. A co lekarz na to? Powiedział Ci co będę teraz robić? Chyba powinni Ci teraz immoglobulinę chyba podać? Trzymam kciuki.

W przypadku przeciwciał anty-K i anty-E, profilaktyka jest ograniczona do monitorowania stanu płodu i miana tych przeciwciał.
Immunoglobulinę podaję się w przypadku konfliktu rh.

Znajdz na Instagramie profil prof. Wielgoś. On dużo ma materiału na temat konfliktów. Szczegółowo je omawia

Hej, ja w drugiej ciąży miałam konflikt antyC, w sumie odkąd mi to wykryto, badałam poziom przeciwciał i przepływy w mózgu dziecka. Jeżeli jesteś z Wrocławia polecam dr Annę Gryboś.
Ciążę miałam wywoływana w 38 tygodniu ze względu na rosnącą ilość przeciwciał. Syn urodził się z żółtaczka, w sumie prawie 3 tygodnie był naświetlany, później przez żółtaczkę niedokrwistość. Dziś już ma 2 lata i silny duży chłop :)

Hej, ja w drugiej ciąży miałam konflikt antyC, w sumie odkąd mi to wykryto, badałam poziom przeciwciał i przepływy w mózgu dziecka. Jeżeli jesteś z Wrocławia polecam dr Annę Gryboś.
Ciążę miałam wywoływana w 38 tygodniu ze względu na rosnącą ilość przeciwciał. Syn urodził się z żółtaczka, w sumie prawie 3 tygodnie był naświetlany, później przez żółtaczkę niedokrwistość. Dziś już ma 2 lata i silny duży chłop :)
Aha, zapomniałam dodać, mam krew arh+ dlatego nie miałam podanej immunoglobuliny.

My mieliśmy w ciąży konflikt, tyle że rh. Miałam wysokie miano przeciwciał. Badano przepływy u dziecka. Dwa razy miałam kordocentezę. Synek urodził się w 36 tyg przez cc bo woleli leczyć go już poza brzuchem. Miał chorobę hemolityczną i żółtaczkę. Ok 3 tygodni spędził w szpitalu. Za miesiąc kończy 2 lata i jest nie lada łobuzem. Nic mu nie dolega ani z powodu konfliktu ani wcześniactwa.

W przypadku przeciwciał anty-K i anty-E, profilaktyka jest ograniczona do monitorowania stanu płodu i miana tych przeciwciał.
Immunoglobulinę podaję się w przypadku konfliktu rh.
ja to wszystko wiem, jestem pod opieką imid. Po prostu szukam osób, z podobnym konfliktem i chciałabym przeczytać szczęśliwe historie by się uspokoić.

reklama
Mam 100 km do Wrocławia, slyszlam o Dr. Grybroś, ale ze względu na poważny konflikt proponują by zostać w Warszawie. Dziękuję Ci za Twoją historię.

Do góry