reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Styczniowe mamy 2026

reklama
Dlarefo na razie korzystam póki mogę, chociaż glukoza na czczo wyszła okej to mam wątpliwości co do tego co będzie dalej 🤣.
Ale tu sie pojawia mój kolejny, po nie połykaniu tabletek problem. Krzywa cukrowa - smak mnie nie przeraża ale nie ma opcji że ja to w 5 minut wypije. Jednak nerwica lękowa czasem daje o sobie znać i z tego co „testowałam” w domu to wypicie kubeczka wody/soku/coli zajmuje mi 15 minut, automatycznie mam blokadę przełyku. Tylko małe łyki co jakiś czas. Bo inaczej nie przełknę.
Ja w pierwszej ciąży dostałam glukozę do wypicia blisko 400ml, myślałam że wybuchnę 😱
Za to w drugiej taką samą glukozę rozpuścili mi w max 100ml i był luzik, jednak co miejsce to inaczej
Kupilam sobie cytrynową i to było aż za kwaśne ale dało się wypić

@PaulinkaP Zdrowka i oby do szybkiego wyleczenia!

Ja strasznie zle sie czuje teraz, i wlasnie zdałam sobie sprawę dlaczego, rano bylo wszystko ok, poszlam do pracy, bylam sama,troche sie dzialo, zestresowalam sie i jak juz przyszła kolezanka na drugą zmianę to nagle chyba moje ciało odpuściło tą całą mobilizacje i powiedziało dość, pojawiło sie wszystko na raz, mdlosci bole brzucha bole pleców glowy, ciągnięcie w pachwinach, senność... wróciłam leżę..I nie moge wymyslec co mi moze pomóc. Chyba ze cos mnie bierze, bo zaczęło mnie tez boleć gardlo🤔
a tak miałam Was pytać jak w pracy sobie radzicie, bo ja bez drzemki połodniowej ledwo zipię!

Dużo się tu dzieje widzę i to same pozytywne wiadomości. Super!
Więc ja też dołączę z dzisiejszą wizytą, dzidzia ma 2,6 cm i widziałam jak macha rączką i nóżką 🥹
Prenatalne pewnie za jakieś 3 tygodnie dopiero, ale chyba wcześniej zrobię nipt, tylko jeszcze nie wiem jakiej firmy.

Ja w pierwszej ciąży dostałam glukozę do wypicia blisko 400ml, myślałam że wybuchnę 😱
Za to w drugiej taką samą glukozę rozpuścili mi w max 100ml i był luzik, jednak co miejsce to inaczej
Kupilam sobie cytrynową i to było aż za kwaśne ale dało się wypić
O jaki temat, dzisiaj miałam krzywą cukrową 😅 no tak po 45 min od wypicia to zamknęłam się w toalecie o siedziałam tam dosłownie z taką miną: 🤢 starając się z całych sił jednak to w sobie zatrzymać 😵‍💫 okropne katusze
Wyszedł mi cukier na czczo 93 tydzień temu i dostałam skierowanie właśnie na obciążenie, ale dzisiaj na czczo 90 (w sumie to odkąd pamiętam to zawsze mam ok 90), a po 1h i po 2h już ni pamiętam ale wszystko w normach. Całe szczęście! ❤️ do słodyczy to akurat strasznie mnie ciągnie 😅

reklama
Do góry