reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniowe mamy 2026

reklama
Dziewczyny korzystacie z adapterów do pasów bezpieczeństwa w samochodzie, tak, żeby nie uciskały Wam brzucha? Macie coś do polecenia? Warto w ogóle?
Nie, czytałam trochę na ten temat i większość adapterów nie jest przebadanych i ja się raczej nie zdecyduje. Najbezpieczniejszym wyjściem są dobrze zapięte normalne pasy z tego co wiem. Link do: Eksperci alarmują: adapter typu hak do pasów dla kobiet w ciąży to zagrożenie! – fotelik.info. Ale moja wiedza jest czysto teoretyczna i chętnie posłucham co wy uważacie bo mogę się mylić :)

Ostatnia edycja:
W przypadku Nagi to i tak bez znaczenia, bo urodzi w styczniu, do maja jeszcze bedzie na umowie a potem umowa wygasa więc szef musiałby być naprawdę spoko a z tego co Nagi pisała to chyba nie do końca jest aż tak spoko.
Wszystko zależy też jakie się ma stanowisko - koleżanka pracowała w domu pogrzebowym jak zaszła w ciążę, ale miała na przykład spoko kierownictwo, umowę na czas nieokreślony i zapewnienie że spokojnie bedzie mogła wrócić - jej opłacało się zostać jeszcze miesiąc czy dwa w pracy i przeszkolić nowego pracownika.
Także wszystko zależy od okoliczności..
Mój szef ogólnie dzieci nie ma jest bardzo bogaty a pracownik to zło konieczne tym bardziej pracownica która będzie miała małe dziecko bo wiąże się to z chorobami, zwolnieniami itp. jak mnie zatrudniał 2 lata temu padło pytanie czy planuje dzieci. Powiedziałam że nie planuje. Teraz się trochę zdziwi. Ogólnie chciałam poczekać ale coraz bardziej widać więc długo nie dam rady.

Mój szef ogólnie dzieci nie ma jest bardzo bogaty a pracownik to zło konieczne tym bardziej pracownica która będzie miała małe dziecko bo wiąże się to z chorobami, zwolnieniami itp. jak mnie zatrudniał 2 lata temu padło pytanie czy planuje dzieci. Powiedziałam że nie planuje. Teraz się trochę zdziwi. Ogólnie chciałam poczekać ale coraz bardziej widać więc długo nie dam rady.
W ogóle nie miał prawa zadawać Ci takiego pytania nawet

@Boo86 Ja używałam w poprzedniej w ciazy Besafe, ba! nie wsiadlam do auta bez tego, ale w tej zastanawiam sie wlasnie ze wzgledu na ten artykul i jakies najnowsze badania, wydaje mi sie że był jeszcze jakis artykul inny na ten temat. Bo akurat ten z fotelików poleca Besafe i mówi jak ulozyc pas aby bylo bezpiecznie, a tamten co kojarzę odradzal wszystkie adaptery. Trzeba poszukać :) @Motylkowa!

@Boo86 Ja używałam w poprzedniej w ciazy Besafe, ba! nie wsiadlam do auta bez tego, ale w tej zastanawiam sie wlasnie ze wzgledu na ten artykul i jakies najnowsze badania, wydaje mi sie że był jeszcze jakis artykul inny na ten temat. Bo akurat ten z fotelików poleca Besafe i mówi jak ulozyc pas aby bylo bezpiecznie, a tamten co kojarzę odradzal wszystkie adaptery. Trzeba poszukać :) @Motylkowa!
Z tego co ja wiem to pasy samochodowe są dla nas bezpieczne o ile poprawnie je ułożymy. Nie korzystałam w żadnej ciąży z adapterów i w tej też nie zamierzam. Ale mam już nawyk że jak wsiadam to odpowiednio pas układam.

reklama
11-13, maksymalnie do tego 13+6 sie powinno zrobić o ile dobrze pamietam.
Jestem ciekawa czy dla mnie termin znajdą. Ja dziś pierwszy raz w docelowym miejscu na wizycie będę. Tu w Warszawie nie spodziewam się szybkich terminów skoro na ciążową czekałam 4tyg

Do góry