reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

❤️W lipcu bociany latają wysoko, my na dwóch kreskach zawieszamy oko !🫶✊️❤️

Oszaleje jeśli ten cykl nie wyjdzie. W robocie mam taki chaos, że modlę się o L4 na ciążę. Jeśli w tym cyklu nic się nie ruszy składam wypowiedzenie i zmieniam pracę, a wtedy poprostu zawiesze ,,działanie". Tak się nie da żyć.
Ja czekałam w poprzedniej pracy na umowę na stałe, żeby mieć jakieś zabezpieczenie mimo, ze się tam męczyłam. Finalnie po pol roku od dostania wyczekiwanej umowy i tak sie zwolniłam bo nie dawałam rady. Teraz mam umowę do końca stycznia ale już mam to gdzieś i nie czekam tylko staram się cały czas

reklama
Ja jestem 4 kg mniejsza od męża (niecałe 65 kg mam) , (w szczycie wagi w ciąży byłam 12kg większa od niego). Mam 167cm wzrostu -mąż 183.
Piłam pokrzywę bo ponoć pomaga na wodę w organizmie i obrzęki - nie miałam żadnych efektów prócz sikania 🙄😂
Niby jem tyle samo, niby chodzę na spacery (ale mam mało aktywności tak ogólnie) to myślę ,że może być to zastój limfatyczny i chce coś podziałać w tym czasie bo brzuszek mam luźny, ramiona też obrzmiałe , trochę zgrubień pod skórą na udach, cellulit - myślę ,że rozruch limfy pomoże
No ja też puchnę a hem to samo..eh..
A jak rozruszać limfę?

No ja też puchnę a hem to samo..eh..
A jak rozruszać limfę?
Masaże i drenaż i specjalisty, codzienny ruch (chociaż spacer) , oczywiście zdrowiej się odżywiać, herbata z nagietka ponoć też pomaga na zastoje, nie nosić ciasnych ubrań bo też zatrzymują krążenie limfy (piszę to siedząc w rurkach 🤦🏼‍♀️🤪) itd. Są jeszcze te suplementy na wodę w organizmie ale ponoć bez ruchu/ćwiczeń i diety to praktycznie nie działają

@Megggie
Ogólnie to po 23 mc starań zaszłam w ciążę w lutym 21r - biochem
Kolejna wrzesień 21 - mam z niej córkę (maj 22r)
Starania o rodzeństwo dla niej zaczęliśmy w czerwcu 23r. W październiku miałam biochem a w grudniu 23r przeszłam przez ciążę ektopową- miałam laparoskopię.
Od marca 24r wznowiliśmy starania i nic się nie wydarzyło od tamtej pory.
Z seksem u nas różnie - raz maraton prawie cały tydzień dzień w dzień a bywa,że mamy 3 seksy na cały cykl.
Jesteśmy w trakcie budowy, ja na wychowawczym z córką. Mąż "nie ma głowy do latania po lekarzach i robienia badań bo nie ma na to czasu ani pieniędzy) "- ze względu na budowę.
Nie naciskam na niego ale on doskonale wie,że posiadanie drugiego dziecka to cały czas jest aktualne. Źle psychicznie zniósł cp, bał się o mnie. Seks uprawiamy bez zabezpieczenia, pilnuje (bez monitoringu) cykl, testy Lh i bzykamy kiedy się da. Bywa,że mąż zwyczajnie nie ma siły (pracuje fizycznie) albo młoda nam przeszkodzi - czekam na rozwój sytuacji i postanowiłam ,że jak w tym roku nie zajde w ciążę to albo odpuszczamy całkowicie albo razem robimy wszystkie potrzebne badania i działamy.
Dużo przeszłaś , życzę dużo siły i ściskam 🥺

Ja czekałam w poprzedniej pracy na umowę na stałe, żeby mieć jakieś zabezpieczenie mimo, ze się tam męczyłam. Finalnie po pol roku od dostania wyczekiwanej umowy i tak sie zwolniłam bo nie dawałam rady. Teraz mam umowę do końca stycznia ale już mam to gdzieś i nie czekam tylko staram się cały czas
Smutno się czyta o takich negatywnych przeżyciach w pracy 🥲 w końcu to jest nieodłączna cześć naszego życia, nie ma co się kisić w toksycznym środowisku.
Ja mam to szczęście, że mam cudowny zespół, a z racji wykonywanego zawodu mocno siedzimy w tematach okolociążowych i dziecięcych. Wszystkie koleżanki dobrze wiedzą, że staramy się prawie rok i mocno kibicują 🥹 czasami wychodzi im to lepiej a czasami trochę gorzej ale tłumaczę sobie, że są to jednak inne pokolenia, które nie miały raczej takich problemów jak my dzisiaj.

reklama
Kciuki za wizytę, niech będzie czysto żebyście nie musieli robić przerwy w staraniach 🥹🍀
Jestem po wizycie. W macicy czysto, nie ma polipa 😄 Czyli to był skrzep pozostały z okresu. Był w szoku, że jestem tak zaopatrzona w suple, inozytol oto. Powiedział " widzę, ze już nic nie muszę Pani mówić, Pani dobrze przygotowana do starań " 😅

Do góry