reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2026

Ciężkie 9 miesięcy 🤣🤣🤣 u mnie akurat potem doszły tez mdłości i wymioty i tak naprawdę do samego końca tak bylo :D ale pocieszam się bo przytyłam naprawdę malutko :D
Jej to faktycznie ,,kolorowo"😅 nie no ja mam nadzieję ze mi ten brak apetytu minie bo w moim przypadku to niefajnie by było jakbym na wadze nic nie przybrała a co gorsza zleciała...

reklama
Cześć, w końcu znalazłam ten wątek :) Moja historia to jakieś 5 lat starań, czasem trochę bardziej intensywnych, a trochę już się poddałam i tu przyszła niespodzianka: pierwszy w życiu pozytywny test! Wiedziona jakimś przeczuciem pierwszy test zrobiłam 3 lipca bo umówiłam się ze znajomymi na piwo i chciałam potwierdzić że mogę pić xd później beta 7.07: 97 i 9.07: 267.
Z OM jest teraz niby 8 tc, ale mam długie i raczej nieregularne cykle więc wg mnie i bety jest ok. 5-6 tc (czy to możliwe?). W sobotę idę do lekarza zobaczyć. Tak czy inaczej cieszę się że coś się z moją płodnością ruszyło, bo jest to jednak obciążenie psychiczne :) Mam 36 lat

To chyba jeszcze trochę :) w końcu jak ktoś będzie miał termin na koniec marca, to o ciąży dowie się pewnie jakoś za 2-3 tygodnie, więc jeszcze sporo marcówek może do nas dołączyć :)
Ja jutro powinnam mieć okres, termin z OM wychodzi mi 27/28 marca więc już zaraz będa kwietniowki. Ale sporo dziewczyn wchodzi na forum później więc poczekajmy

Trzymam kciuki, koniecznie daj znać 🙂 a jak się czujesz, masz jakieś objawy?
Na pewno dam znać ❤️ USG z samego rana więc długa noc przede mną… 🙈
Objawy jakie aktualnie zauważyłam przez te dwa tygodnie to brak ochoty na słodkie ( gdzie jestem największą fanką kinderek, tak teraz mogą nie istnieć 🤪) jedna pierś dość mocno boli i widzę, że są takie hm… nabrzmiałe (ja z tych co mają mały biust więc jak tylko trochę urósł to zauważyłam w mig!) + ciągnący dół brzucha… trochę podobne do zbliżającej się miesiączki

Powiem Wam dziewczyny że u mnie w pierwszej ciąży był dramat. Mdłości od 5 tc, wymioty gdzieś od 7 i trzymały mnie do 20 🙈 gdyby nie tabletki na receptę od gina to bym nie wytrwała. O tych tabletkach dowiedziałam się w szpitalu jak byłam na kroplówkach, bo przez wymioty się odwodniłam. Nawet woda się cofała.
Teraz mnie trochę mdli, ale do wytrzymania. Mam nadzieję, że na wizycie w następnym tygodniu okaże się że wszystko jest ok i powtórki z rozrywki nie będzie :D

reklama
U mnie też ból brzucha i ciągnięcie, mam jedno wielkie wzdęcie, jakby już było widać brzuszek 😀 trochę bolą mnie też piersi (na okres nigdy nie czułam). I zmęczenie! Ale to może też wynikać z delikatnej anemii bo zawsze wychodzi mi tak z krwi, więc jak moj parter mówi - nie ma różnicy 🫣

Do góry