reklama
Mamanaluziexoxo
Zaangażowana w BB
Trzeba myśleć pozytywnie, każda ciąża jest inna. U mnie aktualnie też tydzień różnicy, tylko ja owulację miałam w 24dc dopiero potwierdzona na USG, może się wyrówna wszystko.No ja w drugiej ciąży miałam podobną różnicę z OM do USG jak teraz w trzeciej, ale w drugiej niestety miałam później powiększone NT i skończyło się na amniopunkcji. Obawiam się, że tym razem może być podobnie…![]()
Czekamy do 31.07. Zobaczymy czy fasolka coś urosła więcej i czy nadal różnica się utrzymujeTrzeba myśleć pozytywnie, każda ciąża jest inna. U mnie aktualnie też tydzień różnicy, tylko ja owulację miałam w 24dc dopiero potwierdzona na USG, może się wyrówna wszystko.

Aewea
Fanka BB :)
ja mówię, że nie potrzebuje l4 i tyle. Lekarz Cię nie sprawdzi, czy jesteś gdzieś zatrudniona czy nieJedynie jeśli się przymuje jakieś leki to i jeden i drugi lekarz wystawia recepty to nie wiem jak na to potem NFZ patrzy
I jeszcze l4, jeśli onaj będą chcieli wystawić to trzeba dla jednego znależć jakąś wymówkę

Mamanaluziexoxo
Zaangażowana w BB
Trzymam kciukiCzekamy do 31.07. Zobaczymy czy fasolka coś urosła więcej i czy nadal różnica się utrzymuje![]()

DziękujęTrzymam kciuki![]()

mikomiko
Fanka BB :)
Cześć, a masz już dzieci?Dzień dobry!
Witam wszystkie marcowe mamyserdecznie gratuluję dwóch kreseczek
To moja trzecia ciąża, niespodziewana
Termin z OM na 06.03.2026r. Z USG (16.07.) niestety (jak zawsze) przesunięcie o jakieś +-6 dni. Lekarz oczywiście zaniepokojony, następną wizytę mam na 31.07. Aby sprawdzić czy różnica się zmniejszyła. Według OM miałam 6w5d a według USG 5w6d. Cykle miałam dość regularne 28/29 dni. Owulacja prawdopodobnie ok 13 czerwca, choć wydaje mi się, że mogła byc ciut wcześniej, może 10 czerwca.
Na USG widoczny pęcherzyk, ciałko żółte, widzieliśmy też jakby bijące serduszko ale bez pomiaru. Bety nie robię, bo stwierdziłam, że nie będę się katowac jak w poprzednich ciążach z przebojami i w ogóle jej nie zrobiłam. 3 pozytywne testy wystarczyły![]()
reklama
A z OM jaki tydzień ?Jestem po wizycie - pęcherzyk jest, ale jeszcze za wcześnie żeby cokolwiek powiedzieć, bo bez zarodka. Z USG wychodzi 5+3. Mam przyjść ponownie 04.08![]()