reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

No właśnie ja zaczęlam, to jak zaczęłam chudnąć to mi włosy zaczęły wypadać 😭
A nawet mi fryzjerka miesiąc temu powiedziała, że po ciążach mi się zagęściły... no to co się zagęściło to teraz wypadnie. Albo mi się wudaje, bo są dłuższe, nie wiem. Miałam już takie epizody z większym wypadaniem, ale zawsze jakoś się normowało.
Ehh ..
Mówię Ci dorzuć sobie kortyzol do badań. I koniecznie wcierki. Mi właśnie wypadały garściami jak miałam WZW C . Co rosły to wypadły...

reklama
No pewnie że łażę w najlepsze sobie zamiast przyjść wcześniej jak wyniki są różne.
A teraz w sumie jak pójdę to zarzucę lekarz wszystkim na raz, zamiast przyjść na początku października jak wypadał czas 🐷 Jakbym była lekarzem to chyba gul by mi skoczył że tak to w d... mieli a teraz płaczą "bo mi się kręci w głowie pszepaniom"
Weź laczka ze sobą 🤣.

No ale ciśnienie różnie Ci skacze tak?

Taaaaa.
Moja rodzina już się nauczyła mi odpyskowywać. 🤣
Moja Mama zawsze mówi, że Ona jest jak cyborg i nic nie dolega. Muszę ją ładnie za rączkę do lekarza prowadzac.

Ja to mojej nawet nie mówię, o badaniach bo już to robiłam to słyszałam sama się lecz, lekarz zawsze coś znajdzie 🤣

Moja Mama zawsze mówi, że Ona jest jak cyborg i nic nie dolega. Muszę ją ładnie za rączkę do lekarza prowadzac.

Ja to mojej nawet nie mówię, o badaniach bo już to robiłam to słyszałam sama się lecz, lekarz zawsze coś znajdzie 🤣

To ja mam jak Twoja mama tyle, że do tego trzeba dodać, że krzyczę na wszystkich za to samo co mi doskwiera (z czym nie robię nic) a na nich krzyczę, że nic nie robią 🤣🐷

Znowu mi się nic nie chce, taka pogoda, że tylko spać 🤐.
Dzisiaj mam zamiar być leniwa jak te bawoły i wołać jeeeść mi dajta !

Załączniki

• IMG_20250811_162802817.jpg
    IMG_20250811_162802817.jpg
    1,8 MB · Wyświetleń: 17
reklama
I w ogole strasznie mi włosy wypadają. Obstawiam, że ze stresu :/ zaczęlam brać suple, ale to mnie jeszcze bardziej stresuje, w sensie fakt, że wypadają. A stresu na ten moment nie wykluczę za bardzo :/ i kurna no. Już nie wiem czy spinac włosy czy nie, czy to kwestia zimy czy tego, że się odchudzam czy już kij wie czego, nie mam czasu na bieganie po lekarzach. Już mam dość wszystkiego.

Ameryki nie odkryje ale mogę zaproponować: podstawową morfologię (anemia wykluczona?), tsh, żelazo, Ferrytyna, i poziomy witamin b12 i d.
Widziałam, że kora też zaproponowała kortyzol, dobry pomysł bo podwyższony poziom może powodować wypadanie.
A jak Twoja dieta? Białka dostarczasz wystarczająco?
Wcierki i szampony nie pomogą jeśli organizm ma braki od wewnątrz 🙂

Do góry