reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy majowe 2009

Tikanis- ja mialam ostatnio straszna infekcje- naszczescie jakos to przetrzymalam. Lekarz przepisal mi antybiotyk no ale nadal lezy w szufladzie nietkniety. Mialam straszny kaszel tak jak Ty- brzuch sciskalo za kazdym razem, az lzy mi szly z oczu. Juz sam nie wiedzialm co brac- no i w koncu zdecydowalam sie na syropek taki na miodzie i cytrynie przeznaczony dla niemowlat. Mozesz zapytac w aptece lub w sklefach z naturalna zywnoscia- tylko pamietaj czytaj ulotke. Mi troche zajelo zanim znalazlam odpowiedni nie szkodzacy naszym dzidziusiom. Nie powiem Ci nazwy bo ja mieszkam w UK. Ale sprobuj- mi pomoglo- trzy dni i kaszel zginal. A pozniej to nawet dawalam ten syrop mojemu mezowi;-).

reklama
Jolus w 14 tyg?- to dawno! Mi ostatnio na wizycie polozna mowila ze znow pobieraja krew w 28 i bodajze 32tyg. No ale ja jej powiedzialam ze martwi mnie ze moge miec anemie bo bardzo zle sie czuje i ze chce zrobic badanie krwi na poziom zelaza i hemoglobiny no i wtedy ona mi dala skierowanie bez problemu. Tak wiec na moje rzadanie zbadali mi krew dodatkowo w 18tyg, no i jak dotad nic mi jeszcze do domu nie przyszlo wiec chyba wszystko w porzadku, uff...

Jola i jeszcze jedno..Na watku "ciaza w uk" Bernadeta napisala mi jak to jest tu z badaniem szyjki (bo sama je miala). Otoz podobno jak powiesz lekarzowi ze obawiasz sie o szyjke i chcesz badanie dopochwowe (tylko tak tu badaja szyjke) to on ci je zleci. Jak na badaniu zauwaza ze cos jest nie tak, to zakladaja klamre na szyjke i potem badaja ja co 2 tygodnie. Ja mam wizyte u C.O. za 2 tygodnie i napewno poprosze o to badanie, bo tez czuje jak mi macica okropnie na dol napiera (tak jakby mi miesnie pochwy na zewnatrz wychodzily). Moze ty taz pogadaj o tym ze swoim c.o., tymbardziej, ze jestes w bardziej zaawansowanej ciazy niz ja.., no i do tego dochodza ci te skurcze... Kurcze zebysmy wszystkie jakos dotrwaly do konca, bo zawsze COS..:baffled:

Rosea spokojnie sie dopisuj, bo nie musisz plci znac (wiele z nas na liscie nie zna jeszce plci, sama zobacz). Pozniej jak poznasz plec to mozesz zawsze zmienic swoje dane.

Iwee- ja mam badanie z C.O dopiero 19 lutego- ze wzgledu na moj lot do Polski, wiec na pewno dowiem sie wszystkiego w Polsce, ale potem tutaj tez zapytam. Jak bede miala to badanie to bede w 31tygodniu- kurcze mam nadzieje ze dotrzymam bez rzadnych problemow. A 18 lutego mam tez umowiny scan.
A z ta macica to ja mam dokladnie tak samo- a pamietasz jak pisalam ze normalnie ze mnie miesnie wychodza- no ale wtedy G.P mie badala dopochwowo i powiedziala ze to normalne bo duzy nacisk:baffled:, wiec juz sama nie wiem czy to normalne:confused:

Witajcie Dziewczyny wieczorową porą! Ja dziś padam na nos ze zmęczenia - prowadzę badania u siebie na uczelni i cały dzień biegania za ofiarami w postaci (zazwyczaj) studentów pierwszego roku mocno dał mi się we znaki. Ale przynajmniej przekonałam się, że ciężarówce mało kto odmawia ;-) Także ja tylko szybciutko chciałam powiedzieć, że jestem, żyje, mam turbo katar, zaraz się dopiszę do listy, moja klucha kochana kopie aż miło i rozszyfrowałam z USG, że waży 460g :-)
A i dziękuję z całego serca warszawskim dziewczynom za wymianę poglądów na temat szpitali, bo dzięki temu znalazłam coś, co mnie bardzo ucieszyło - bezpłatną szkołę rodzenia z zajęciami w weekend na Inflanckiej! Genialnie! Dziękuję bardzo! Gdybym mogła, to bym Was wycałowała za ten cynk. A w sumie to mogę, wirtualnie Was wycałowywuję ;-)
Ach! I jeszcze jedno! Dziś wsiadłam do tramwaju i na mój widok chłopak się zerwał z siedzenia i mi ustąpił. Jakie to radosne uczucie, że pomimo tego, że jestem okutana w siedem warstw, to jednak tą moją wypiętą Kruszynkę ktoś dostrzegł i docenił wysiłek. :-)
No! To by było na tyle na dziś. Pozdrawiam serdecznie Kobietki. Uściski dla Was i głaski dla Waszych brzucholków!

reklama
Do góry