martyna222
udało się ! :)
Nektarynko - wiesz Kropeczka może ma rację, czy lekarz wykluczył fasolkę? Robił usg? może rzeczywiście jesteś po prostu w ciąży??? :-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
SUPER:-):-)Małe ma 1,22, ostateczny termin wg usg: 18 listopada. Serce słychować (łubutłubutłubut), mamy już rączki i nóżki oraz pokazano mi kręgosłupek
Nastepna wizyta 11 maja, wtedy przezernosc i tes PAPA![]()
Musze spróbować choć teraz od jajecznicy mnie odrzuca tylko jajka na twardo jem;-)A i jeszcze w jajecznicy cukinie polecam - lub w omlecie - kroi sie na cienkie plasterki i smazy sie ja z cebulka w kostke na oliwie i jak jest już miekka to zalewa jajkami - lub jak do omleta - to jajkami z mlekiem i troszke mąki - pyyyychotka:-):-)
Główka do góry, będzie dobrze. A usg robił??Byłam dzisiaj u lekarza i powiedział, że jak nie przejdzie krwawienie to do poniedziałku mam się zgłosić do niego. Mam czekać bo w tym czasie powinnam mieć normalnie @ ale jest już za długo, także jak potrwa jeszcze to czeka mnie fotel ginekologiczny podczas krwawienia:-(.
Buuuuuuuuuuuuuuuuuuwyobraźcie sobie ,że ta ku......... nie zadzwoniła
![]()
Ciągle trzymam kciuki;-);-);-)
U mnie 3 dzień po IUI i wciąż kłuje mnie jajnik (prawy) czuję się cały czas jak na @ i nie wiem czy tak być powinno?!
Być może to efekt tych odżywek co karmili plemniki... sama nie wiem?!
zostało mi czekać... a to cholernie trudne, czas się dłuży!!!
POZDRAWIAM
O kurcze to nie dobrze:-( Spacer przed snem i dobrze przewietrzyć pokój. Jak jest duszno to ja się budzę w nocy.a tak w ogóle to co byście poleciły, od tygodnia nie umiem spać, mam taki bardzo płytki sen, i co chwile sie budzę i cały czas zmęczona jestem.
Okaże się jutro ;-)zaczelam sie zastanawiac czy czasem nie mowila ze jutro na 15-sta
mam czasami takie zdolności nie pamiętania o pewnych rzeczach bądz przekręcania
zrobilam sobie dzis testa owu... i wyszla druga słaba kreska ale dosyc wiodcznakurcze szybko jakos ..... jak to jest? jesli teraz wyszla slaba to jak myslicie do ilu dni wyjdzie mocna??
Super sen:-)A ja wpadłam tylko napisać, że @ nie przyszła do dziś, brzuch i cycki przestały boleć i nadal mam równiuteńkie 37 stopni. Zobaczymy kiedy przyjdzie cholerstwo.
Dzisiaj mi się śniło, że uczę nasze dziecko mówić "tata", bo "mama" już mówiło. Chociaż wyglądało na góra kilkumiesięczne.
Uciekam gołąbki robić![]()
O to rzeczywiście chorowitek jesteś.to sie ciesz ja już 3 razy miałam złamanie a wybicie/zwichnięcie już chyba z tysiąc razy
mogłabym tak dalej wymieniać![]()
Znajdzie zobaczysz. A co do znajomości to rzeczywiście prawda niestety.Kurczę M. szuka pracy bo w tej jest maskara, ale teraz znaleźć pracę bez znajomości to jakiś cud...
Ja też szukała i dziś znalazłam taką :a tak z innej beczki
macie jakiś fajny przepis na sałatkę??
Ja też szukała i dziś znalazłam taką :
szynka konserwowa, lub zwykła, jajka gotowane na twardo, kukurydza z puszki, ananasy z puszki, por, ser żółty, majonez.
Jajka ugotować na twardo, pokroić w kostkę. Ananasy pokroić na kawałeczki, pora w półplasterki, szynkę w paseczki. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Wszystkie składniki układać w misce warstwami rpzekładamymi majonezem, np. warstwa pora, na to warstwa majonezu, jajka, majonez, kukurydza, majonez... i tak do wyczerpania składników. Ostatnią warstwa powinien być ser żółty. Nie wolno MIESZAĆ!
A oto przepis na sałatkę z kurczaka i ananasa:
smacznego![]()
Z Otwocka pod Wawa.Szafirku a ty skąd jesteś?
Chętnie we troje pójdziemy do ołtarza ha,ha może brzuszek być nawet widoczny.![]()
1.Moj M tez baran (25 marzec) uparty jak choleranenius - gratulacje. W tym dniu sa tez moje urodzinki i zapewniam cie, ze to fajna data. Ja nie narzekam. Baran ze mnie pelna geba i uparta jestem ale za to przewaznie mam to co chce... a teraz to wazne... Ale po trupach do celu nie ide wiec ludzie mnie troche lubia:-):-):-) Wy chyba tez;-);-)
Melduje, ze okna cztery umyte. Ale mylam dopiero pod wieczor bo rano bylo jeszcze dosc zimno i nie chcialam, zeby mnie przewialo. Jutro wysmigam jeszcze trzy i bedzie git.
Co do ceny karnetow to w krakowku jest podobnie w takich co lepszych fitnes a nie szemranych klubach osiedlowych
Przez caly tydzien mnie leb nawalal,o przytulankach nie bylo nawet mowy,wiec musialam w niedziele nadrobic ;-)Dobrze świętowałaś w takim razie niedzielę palmową
Najpierw zarażanie chorobami przez monitor a potem leczenie przez Kaszpirowskiego przez ekran TV
Emma - to mi teraz dałas do myślenia - to był mój 3 cykl z testami:-)
O zesz Ty kurka wodna!!skonczylam, chba moze byclniana zrobilam dzis dla kolezanki a zielona w zeszlym roku dla siebie
Ale sie chwale![]()
Masz racje z wygodnymi butami jest koszmar,a Tobie szczegolnie potrzebne sa wygodne,bo w koncu z dnia na dzien bedziesz dzwigac coraz wiecejOczywiście nic ciekawego nie było. Kupiłam tylko kakao bo mnie ochota naszła.
Mój M na zakupach do mnie mówi: Czy to nie zbieg okoliczności, że nigdy nie ma takich butów jak ty chcesz"
A ja chcę ładne balerinki, tylko nie takie twarde jak kalosze.
HahahahahahaHanka, będziemy trzymać kciuki za twoje pęcherze...Oby nie na stopach ci się nie porobiły i nie daj borze te jeszcze pękły;-)
U mnie w pracy tez roznie bywa...Dzis sie z kolezanka smialysmy,ze najlepiej by bylo,jakbysmy razem zaciazyly i tego samego dnia zakomunikowaly to szefowej,a u nas na dziale sa 4 osoby.Chyba by na zawal padla...Nie mialby kto za nas prac robic.Nie martw się aferą w pracy, nic ci nie mogą zrobić. A jak atmosfera będzie nie ciekawa to masz rację- bierz L4. Masz odpoczywać a nie stresować się.
Badanka moga poczekac...W sumie moze sie okazac,ze po tym gorseciku nie beda juz potrzebneJarzębinki moje kochane....idę jutro na badania:
Mam zamiar zrobić: morfologię, , badanie moczu ogólne, glc, tsh, prl, estradiol i fsh.
Zapłacę majątek - to już wiem.
Chciałam zamówić sobie na e-lady gorsecik na rocznicę, ale w tej sytuacji muszę sobie odpuścić:
Taki mi się marzy...Bielizna, bielizna damska i męska - e-Lady.pl - sklep internetowy, bielizna.
Choć z drugiej strony może taki gadżet lepiej by podziałał na zapładnianie niż te wszystkie badania![]()
Zawsze jak sie pytam mojego co mu kupic na jakas okazje,to prosi,zebym sobie kupila taki zestawOj tak! Dla mojego taki gorset i pończoszki to szczyt marzeń!![]()
Swieta prawda!!!Cześć Kropeczko kochanie:-) Ty to nigdy nikogo nie pominieszI nie wiem jak ty to robisz że pamiętasz wszystko, co kto kiedy i jak:-)
tak jak wczesniej pisalam lekarz zrobil usg przez podbrzusze.. nie powiedzial ze nie ma tam fasolki, wiecej ja gadalam niz on.. powiedzialam ze robilam testa i ze negatyw i ze zrobilam dla pewnosci bo przeciez bez owulacji.. powiedzialm jak wygladal wykres tempki bo o to pytal i tyle tylko ze luteina i chyba powiedzial ze wszystko jest w usg wporzadku... poza tym od poltora tygodnia mam lekkie pobolewanie w podbrzuszu, wczoraj jak przytulalismy sie i jak szczytowałam to mnie całe podbrzusze rozbowało, ale po chwili przeszło.. nie wiemm dlaczego, poza tym ostatnio zauwazylam, że po herbacie mam takie palenie w gardle.. jakby zgada (nigdy wczesniej nie miałam zgagi wiec nie wiem czy to dokladnie to).. jakos wiem ze niby nie było owulacji, wiec sama nie wiem czy tak coś moze byckochanie no tak to chyba tez nie do konca jest...zalezy jakie testy-jak zrobisz pierwszy miesiac to bedziesz wiedziala jak one reaguja na twoj organizm, czy sciemnieje ta krecha mocno czy tylko bedzie jasna kilka dni i zniknie....
Nektarynko...juz 41 dc u Ciebie...? to sie porobilo...a moze ty masz juz fasoleczke kochana ale poki co testy nie wykrywaja???
w sumie za wcześnie bło aby potwierdzic fasolke.. takze tez nie mozna bylo jej wykluczyc.. pozostaje czekać..Nektarynko - wiesz Kropeczka może ma rację, czy lekarz wykluczył fasolkę? Robił usg? może rzeczywiście jesteś po prostu w ciąży??? :-)
Ja mam super przepis na masaż przeciwbólowy na główkę ale nie wiem czy uda mi się to zrozumiale napisać ale spróbuje.Hej Sloneczka!
Ja bede monotematyczna-wciaz mam migrene,tylko wczoraj normalnie sie czulam,a dzis...ehlepiej nie opisywac
Ja robię też b. smaczną sałatkę z ananasem i kurczakiem i tez dam wam przepis:-):-)
składniki
- wędzone udko z kurczaka (dosyć duże albo 2 małe)
- ananas z puszki (2/4 puszki)
- 2 woreczki ryżu
- majonez - mały pojemnik
- pieprz i sól
Kurczaka kroimy w nieduże kawałki. Ryż gotujemy, ale nie rozgotowujemy, tak żeby był sypki. Ananasa również kroimy w kosteczkę. Wszystko wrzucamy do miski, dodajemy majonez, przyprawiamy solą i pieprzem i gotowe.
Najlepiej potem odstwaic na jakiś czas do lodówki, żeby wszystko się "przegryzło"
Rewalacyjna w smaku, a bardzo prosta i szybka w wykonaniu.