reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

reklama
ojej, wpadłam tu na chwilkę, a tu, widzę, mała kolejeczka zaczyna się ustawiać :-D
kluseczkaS - trzymam kciuki za Was :happy2::happy2:
agata - fajnie, że wszystko zaplanowane :tak:
kamireszel i inne choruszki - zdrówka, Kochane!!! :-)

Dziś zaczęłam 37tc. Nie wykupiłam magnezu. Nie mam żadnych skurczy, bóli, choć brzuch stawia się często i na "ciężko". Natomiast:

- w zeszłym tygodniu cierpiałam na biegunkę :sorry2: - przyszło mi do głowy, że może zaczynam się oczyszczać przed porodem :confused:

- w tym tygodniu mam apetyt na porcje wielkości wyrośniętych kucyków z kopytami (porcji konia nie zmieściłabym, choćbym chciała bardzo bardzo, ponieważ często dziecko kopie mnie w żołądek :sorry2:) - przyszło mi do głowy, że może gromadzę zapasy energetyczne przez porodem :confused:

- gniazduję ze zdwojoną siłą, nie mogę usiedzieć na tyłku i w kółko piorę, prasuję i przekładam Natalkowe ubranka... :baffled:

Słyszałam, że w kolejnej ciąży brzuch specjalnie nie opada przed rozpoczęciem imprezy, natomiast nie wiem, co z czopem. Wiecie coś???

Wesolutka - to jest moja kolejna ciaza i brzucho juz dosc dlugo w dole, glowka dzidzi tez w kanale rodnym. Jednak jeszcze nie urodzilam i niech tak zostanie do niedzieli bo czekam az moja mamuska przyjedzie.

Ostatnim razem czop odszedl mi na 3 dni przed porodem i tez jestm ciekawa jak zacznie sie teraz ;-)
Musze Ci powiedziec, ze mialam nadzwyczajna moc i energie ostatnim razem, wiec moze u Ciebie juz duzymi krokami sie zbliza ten dzien :) Ja jak narazie nie mam na nic sily. :baffled:

Wesolutka-co do brzucha to z Miskiem miałam wysoko, nie opuscił się wcale, teraz też mam wysoko i oddychać nie mogę, a czop w pierwszej ciąży odszedł w czwartek a rodziłam w niedzielę, także moze to trochę potrwać:tak::-)

A nie wiecie co mozna zrobic z kurzajka na stopie???
Cholerstwo pojawilo mi sie pierwszy raz w zyciu i nie wiem jak mam sie tego swinstwa pozbyc :confused::confused::confused::confused:
Czy jest to niebezpieczne:angry::angry::angry::angry:
Kurzajki latwo sie rozsiewaja wiec pamietaj zeby nie rozdrapac.
Najlatwiejszy domowy i sprawdzony sposob na pozbycie sie dizadostwa to: obrac skorke z pomaranczy tak bardzo cieniutko zeby nie bylo ani sladu bialego miazszu, zamoczyc kawalek skorki z pomaranczy w occie i zostawic tak na jakis czas zeby ta skorka dobrze nasiakla. Potem wytnij z tej skorki dokladny ksztalt taki jaka masz ta kurzajke, naloz skorke na kurzajke, przyklej plastrem i chodz z tym. Co dziennie zmienia skorke i plaster. Kurzajka powinna sie wypalic i nie powinno byc ani sladu po niej. Powodzenia.

minutka ladna waga :tak: zazdroszcze ;-):-)
Zaciskaj nozki zaciskaj niech dzidzia posiedzi jeszcze z tydzien czy dwa ;-)

Agatko super wiesci :tak:
Podziwiam cie jakbym sie nie zdecydowala napewno ;-)

A co z ta herbata z malin :confused:
Pierwsze slysze.
A pije codziennie :-) herbate z malin, truskawek i cos tam jeszcze czerwonego jest ;-)

Co do ginkow to ja bym sie chyba do przystojnego bala isc. Chyba bym na takiej wizycie byla cala purpurowa :-p:-)

Kluseczko trzymam za Was kciuki :tak:

no martusiu bede zaciskac jeszcze troche o ile sie da :-) a co do wagi to ja chcialabym troche wiecej bo jak urodze to wiecheć ze mnie zostanie :-D

mój ginek przystojny....az dziw, że go jeszcze pacjentki nie zjadły.......a kolejki....ło matko, koszmarne

nie wiem jak czop wygląda, nie wypadł mi w poprzedniej ciąży, brzuch też mi nie opadł jakos za bardzo, teraz tez mam piłke wysoko....heheh...no zobaczymy, jeszcze duuuzo czasu.....

Martusia co do herbatki z malin a dokładniej z liści malin, to podobno ma ona jakieś właściwości ułatwiające, bądź przyspieszające poród - teraz już dokładnie nie pamiętam. Ale jest na forum kilka entuzjastek, więc na pewno zaraz któraś mnie sprostuje;-)

reklama
Kurzajki latwo sie rozsiewaja wiec pamietaj zeby nie rozdrapac.
Najlatwiejszy domowy i sprawdzony sposob na pozbycie sie dizadostwa to: obrac skorke z pomaranczy tak bardzo cieniutko zeby nie bylo ani sladu bialego miazszu, zamoczyc kawalek skorki z pomaranczy w occie i zostawic tak na jakis czas zeby ta skorka dobrze nasiakla. Potem wytnij z tej skorki dokladny ksztalt taki jaka masz ta kurzajke, naloz skorke na kurzajke, przyklej plastrem i chodz z tym. Co dziennie zmienia skorke i plaster. Kurzajka powinna sie wypalic i nie powinno byc ani sladu po niej. Powodzenia.

:tak:

Jutro pojde na zakupy to zaopatrze sie w ocet i pomarancze.
Normalnie wstyd, zaraz porod a ja bede wisiala na lozku porodowym z kurzaja:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Gdzie ja takie swinstwo zalapalam:confused::confused::confused::confused:

Do góry