reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

Staram się nadrabiać;-)
Andziu ja cię mam na NK bo juz zgłupiałam wszystkie mi sie pomieszałyście
Tak kochana - masz - Aneta z Będzina:tak:
Andzia wpadasz na chwilę i juz uciekasz!
No właśnie tak się jakoś składało:sorry:

Bombelku - przeszłąś w ciąży ale dobrze, że wszystko się skończyło dobrze:tak:
Moja siostrzenica jest z 34 tygodnia:sorry:

OluPM - aż tyle badań:szok:
Co sie stało, że aż tyle - czy to tak diagnostycznie czy profilaktycznie:eek:

Od tamtego czasu minęło kilka lat i teraz robi wszystko. Czasem tylko muszę go zachęcić krzykiem:-D:-D:-D:-D
Zaniepokojona pij dużo wody niegazowanej. Jedz dużo warzyw i owoców. Dużo jogurtów- najlepiej z muesli. Jedz suszone śliwki i morele. Najlepiej jeść 5 małych posiłków. Trzeba ograniczyć kawę, słodycze i białe pieczywo. Najlepiej jeść chleb razowy.
Jestem taka mądra, bo wczoraj cały dzień o tym czytałam. Nie miły to temat, ale mam takie zaparcia, że masarka.Wybaczcie..
Loree - mój ma takie napady, że robi sam a czasami to tylko wrzaskiem go moge zmusić:no:
a co do diety - czy Ty to stosujesz - ja nie wytrzymam długo na takiej diecie:zawstydzona/y:
jak przyjdzie sezon wiem ze arbuzy dobrze przepedzaja organizm.. fakt chodzi sie po nich siusiac ale warto.. ja kiedys zjadlam sama 2,5kg arbuza a wczesniej kawe.. ło masakra co 15 minut bylam w kibelku na siusianie..[/B][/COLOR]
To dobra dieta - uwielbiam arbuzy:-p:-p:-p

Wikulaa - gratulacje, że się tak pięknie z pracą uporałaś:tak:
a plany do betki - bardzo przemyślane - trzymam kciuki:tak:

Cześć babki! Ale dziś piękna pogoda- aż żyć się chce. Wczoraj naczytałam się muratora i dziś znów mam ochotę na remonty:-D
Jak już zaczniemy rozbudowę to sie nie opędzisz - ja też prenumeruję muratora;-)
Loree - ostatni kupowałam szafki do łazienki dzla mojej babci i juz zaczełam się rozglądać za nową wanną do siebie, bo teraz mi się inna podoba niż ta która mam u siebie (a a my wprowadzaliśmy się tutaj trochę ponad dwa lata temu, także mam wszystko nowe), lubie zmieniać wystrój domku:-)
To dowód na to, że kobieta zmienną jest:-)

Powiedziałam M ze nie chce opaść a on musi ze to moze po seksiku przyparłem ją do ściany i bidna boi sie opuscic bo przeciez jeszcze strzelają.. :-D:-D:-D:-D
:-):-):-) Albo mówi "zapraszam, jestem stale otwarta na wizyty":-D:-D:-D

Eve - trzymam kciuki za staranka - szybciutko fasolka niech się zagnieżdża i M do leczenia:tak:
hej dziewczynki
chce wam tylko powiedziec,ze u mnie jdnak zle sie uklada, beta nie rosnie a to znaczy ze zabieg mnie nie ominie...trzymajcie kciuki abym szybko wrocila do zdrowia, buziaki
Elfa - przytulam mocno - tak mi przykro:-(

reklama
Kolejna porcja zaległości nadrobiona;-)
Witam się ze wszystkimi:happy:
Witaj kochana - i pisz tu nam jak fasolka rośnie, a nie wymyslasz, że zbędna jesteś:tak:

Lilu - buziak dla Ciebie i życzonka zdrowia dla Taty:tak:
Uciekam na chwilkę. Właśnie mi przywieźli 6 ton piasku na dokończenie tarasu. :szok::szok::szok:
:szok::szok::szok:
Loree - a sprzedajecie jednak dom:sorry: że go wyceniacie:tak:
Odebrałam wyniki badań.
Morfologia boska, mocz idealny, tarczyca nówka sztuka :)
Jutro idę na glukozę i cholesterol i odbieram wyniki WR, HIV i jakiś tam przeciwciał które się po ciąży mogą wytworzyć we krwi..
Olu - pisz mi szybciutko proszę co to za przeciwciała po ciąży sie mogą wytworzyć bo ja nic nie badałam - jedyne co słyszałam to przy konflikcie - Wy z M macie konflikt serologiczny?:sorry:
A do tyłka to i ja nakopię - jak będzie trzeba:tak:
własnie w TV powiedzieli ze witaminy zawarte w soku ze swiezej marchwi zwiekszaja plodnosc
Od dziś pijam soki z marchewki - nie mam sokowirówki to będę siostrę męczyć wizytami - siostrzenica sie ucieszy - nie widziałam jej od tygodnia i wczoraj dzwoniłam do siostry a Julka przez telefon pytała "ciociu kiedy do mnie przyjedziesz?" - słodziak:tak:
Ja w ogóle słyszałam że marchewka dobrze wpływa na potencję....
Tylko trudno ją przymocować;-);-);-):-D
:-D:-D:-D:-):-):-):rofl2::rofl2::rofl2:
w przyszlym tygodniu dzwonie do mojego gina obgadac inseminacje.
pozdrawaiam wszystkie,przytulam te z problemami i gratuluje tym ktorym sie udalo...pamietam o Was i czytam co dziennie!

Romka - może uda się bez IUI - trzymam kciuki:tak:
Tatuaż, a raczej tatuaże, mam na plecach. Rok temu zdecydowałam się na pierwszy i później zaraz drugi i trzeci. Na razie nie są połączone w całość, ale planuję je połączyć. Mam dwa kwiatki i feniksa. Ale już więcej nie chcę. Te mi wystarczą, tylko muszę je do porządku doprowadzić, bo na razie są w wersji roboczej ;-)
Ja podziwiam tatuaże u innych - a sama nie chcę mieć - boję się, że mi się znudzi lub rozejdzie jak się roztyję:tak:

Kroptusiu - przeczytałam - dobrze, że gin w szpitalu fajny - zawsze to przyjemniej i mniej strachu jak lekarz sensowny:tak:
Odpoczywaj dużo;-)

Marzenko - praca skończona i oprawiona (gratuluję) to będziesz miała więcej czasu na BB - chyba, że też nas chcesz opuścić - bo ja ostatnio taki trend wśród dziewczynek zauważyłam:no: ale mam nadzieję, ze Tobie to nie chodzi po głowie:tak:

Black Opal - tak mi to wygląda na Haschimoto - ale ja lekarzem nie jestem - skonsultujesz to z endokrynologiem to daj znać - ja mam Haschimoto - nie robiłąm nigdy anty Tg bo miałam podniesione anty TPO i lekarz mi nie kazał:no:
też mi kiedyś po lekach spadło TSH - a teraz mam zawsze w normie - ale niestety leki do końca życia:sorry:

Tikanis - śliczny synek:tak: bo i mamusia śliczna:tak:
AndziaS...co z tym gabinetem...bo ja juz swiruje...a moze sie uda jakas terapie w parku, na laweczce przeprowadzic...tak....w drodze wyjatku, albo choc w okolicach zamku Bedzinskiego...tak, po znajomosci??? Buziaczek!;-)i respect!
Kropeczko - nadal szukam miejsca - i namawiam koleżankę na dofinansowanie z unii na działalność - ja niestety nie jestem bezrobotna a ona ma sie zwolnić z obecnej pracy to będzie:tak:
obiecuję oficjalnie, że do końca wakacji to zrobię;-) mam nadzieję:zawstydzona/y:
Kochana, ja jestem zodiakalnym Lwem - w związku z tym ZAWSZE MAM RACJĘ, nawet jak jej nie mam :)
wiem coś o tym - moja siostra to lew - terrorystka;-)

Gosiu - dzięki za fluidki:-)

asiq83, martyna222,w.kropeczka,bombelek8,przyszlamamusia,zaniepokojonaa,
loree,romka,olica, kanka, eve84, kroptusia- kochane szystkim wam dziekuje za te mile komplementy i za wszytskie te ktore sa w ciazy i te ktore jeszcze nie trzymam kciuki aby kazda spelnila swoje marzenia o dzieciaczku..:happy:

eve84-kroptusia,olica, romka,w.kropeczka, loree- dla was szczegolne buziaki -pamietam o was:)

:-) :-) :-) My też o tobie pamiętamy, np ja ciągle Cię podglądam na majówkach :-)

Moje kolano dzisiaj sie jak na razie spisuje ok...a dokladniej - boli jak zwykle, ale nie napuchlo bardzo od rana...jest tak "normalnie spuchniete":-pza to wczoraj wieczorem dalo mi niezle popalic-normalnie jakby ktos pompke do roweru wpakowal w noge i dmuchal....masakra...:crazy:

Oj nasza biedna Kropeczko, mam nadzieję, że ból trochę odpuści...

bylam juz u 3 prywatnie :-( rozkladaja rece i "jakies uczulenie" a zaden nie pomoze konkretnie, wapno tez nie daje rady...no ale dzieki, zapytalam choc moze ktos cos wie

Nigdy w życiu nie widziałam takiego czegoś, ale to raczej coś "uczuleniowego".

A ja zaczynam stymulacje w lipcu (wtedy ICSI sierpniu), najpozniej w sierpniu (wtedy ICSI we wrzesniu). HUUURRRRRAAAAAAA:-):-):-):-):-):-)

Super !!!

Witam Kobitki:-)Dzisiaj miałam męczący dzien i płacący,byłam na pogrzebie:-(.Z moim ginekologiem umówiłam sie na przyszły poniedziałek.Tak namówiłam mojego M na badania nie musiałam go długo namawiac.Cieszę sie bardzo mam nadzieje,że jego plemniczki będa ok:tak:
Super, że M sie zgodził na badanie:tak: trzymam kciuki za wyniki:tak:
BlackOpal niestety wszystko wskazuje na hasimoto,ja tez mam...poczatkowe badanie wyszlo u mnie anty tg gdzies w granicach 570,anty tpo tez duzo ponad norme,tsh 6.teraz mam juz wyrownane na lekach i od nastepnego cyklu zaczynam staranka :tak:
Buziaki dla wszystkich dziewczynek!!!!Pomodlcie sie o jakas sensowna pogode od jutra,bo za 2 tyg. ide na wesele,a jestem biala jak mlynarz...
szafirku - ta historia z regałem - szok:szok::szok::szok:
Czyli staranka już tuż, tuż:tak:
Życzę super pogody:-)
Dzięki za odpowiedź ;-)
Ale czy to się jakoś leczy w ogóle? Czytałam, że tych przeciwciał nie da się wyregulować nieczym.. tylko TSH, a ono jest już niskie, chyba nawet za bardzo... A jakie Ty leki bierzesz?? Ja mam letrox 50 na TSH właśnie i nic więcej....
Niestety - przeciwciała się utrzymują w organizmie i nie da się ich zbić - natomiast na lekach jak uregulujesz hormony to one spadają w końcu bo zapalenie tarczycy się zmniejsza:tak:
ja ostatnio to miałam już nieznacznie podwyższone:tak:
ale jest też minus - to lubi wracać i wtedy one rosna znowu:-(

dziewczyny - przyszedł mójk M i ide robić kolację

Dobrej nocy życzę:tak:

Witam!
Ja tylko na chwilkę....
Trochę jestem mniej nerwowa co ma być to będzie... piersi mnie bolą jak cholera sutki to samo i mam wzdęty brzuch od dwóch dni jajniki czasem zakłują...i to tyle co u mnie.
jakbym czytala siebie..
1. nadety brzuch..
2. pobolewa po lewej a to po prawej
3. bolace piersi ale nie jakies wielkie czy cos normalne
4. sutki wydaja sie normalne..
5. wyczuwam przyprawy zamkniete w foliowym woreczku bo niedawno kupilam takie dobre to jak wchodze do kuchni to je czuje a M nie
6. wczoraj i dzis mniej wiecej tak godzinke po obiedzie mnie zmuliło..
a dzis test wyszedl negatywny.. tak sobie strzelilam z ciekawosci.. nie krzyczcie prosze..

:-):-):-) Albo mówi "zapraszam, jestem stale otwarta na wizyty":-D:-D:-D

:-D:-D:-D:-D:-D dobre dobre..

reklama
Marzenko - praca skończona i oprawiona (gratuluję) to będziesz miała więcej czasu na BB - chyba, że też nas chcesz opuścić - bo ja ostatnio taki trend wśród dziewczynek zauważyłam:no: ale mam nadzieję, ze Tobie to nie chodzi po
dzieki :*
powiem szczerze ze juz mi sie nie chce jakos siedziec na BB, podczytuje ciągle co sie dzieje, ale jakos zapał mi minął.. mam nadzieje, ze owocnie to sie skonczy dla mnie.....:sorry: ale nawet jak nie pisze to zagladam ,bo tak ciezko odrazu sie odciąć.... chociaz powiem wam , ze juz nie ciągnie mnie tak jak kiedys i nie wiem dlaczego.....:sorry:

Do góry