reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wątek główny

Zostałam przebadana na każdą stronę i jestem bardzo zadowolona z wizyty jeśli chodzi o podejście do pacjentki ! REWELACJA ! Jeśli chodzi o maluszka to ma 22mm i gin śmiał się, że on już widzi dziewczynkę z niebieskimi oczami :p W USG piersi tylko coś jest, ale zobaczymy za parę tyg czy się powiększa ;/ A i nie mogę się z Moim A nic ;( :p Mam spać na brzuchu metr od niego :-p Jutro wkleję USG, bo dzisiaj padam na pysk :( Buziaki i dobranoc Śnieżynki :*

SUPER SUPER SUPER :-) tylko z tymi piersiami trochę mnie zmartwiłaś, pilnuj tego i daj znać co się dzieje, a co do dzidzi to dużą :-D

Serdecznie witam. Ja też niestety mam plamienia, które nie mogą się skończyć (ale na szczęście nie są obfite), więc od wizyty do wizyty jestem w strachu. Kolejna wizyta w poniedziałek.

Trzymam kciuki żeby wszystko się uspokoiło, bardzo mocno :-(

Witam,
bardzo proszę o trzymanei kciuków. Już 8 godzin lekarz :). mam ndadzieję, ze tez bedę mogła wkleić zdjęcia dziciaczka :)

Powodzenia, nie dziękuj :-) będzie bobrze jesteśmy z tobą i czekamy na relacje

Właśnie rozmawiałam z dziadkiem Kubusia. Źle zrozumiałam wagę małego... 4610 :szok: To jej pierwsze dziecko, rodziła siłami natury a trwało to zaledwie 3 godziny:szok: Rewelacja ! Wszystkim Nam życzę takiego porodu :tak:
Podobno w 32 tc miał już 3000 g i lekarz zalecił mojej przyjaciółce "dietę". W sensie że miała jeść malutkie porcje, absolutnie żadnych słodyczy i najlepiej warzywka i owoce :-p

uff ale duża dzidzia podziwiam kolezankę i super że wszystko tak szybko poszło :tak:
Witajcie Dziewczyny
....mysle ze juz moge sie zapisac do grona mam lutowych..i ze mnie przyjmiecie:)
wczesniej was poczytywalam lecz niewiele sie udzielalam... mialam plamienia wiec nie wiedzielam jak bedzie z fasolka ale po dzisiejszym usg mam nadzieje ze bedzie juz tylko dobrze:-)
To moja druga ciaza....mam juz synka:)
pozdrawiam cieplo ...

Witam miło miec nowe mamuśki w gronie;-)

Dziewczyny coś wczoraj wieczorkiem bardzo pesymistyczne podejście miały scie KONIEC z tym trzeba myślec pozytywnie i nie myśleć co może być źle bo możemy to sprowokować (zamorealizująca się przepowiednia czy jakoś tak...) Musimy tylko robić wszystkie potrzebne badania, dbać o siebie i maleństwo oraz myśleć że wszystko będzie dobrze - ta przepowienia niech się sprawdzi nam wszystkim :-)

reklama
Echo serca płodu to nie jest zwykłe badanie u ginekologa na USG. Do takiego badania służy aparat echokardiograficzny z dopplerem, wykonywane jest przez kardiologa.
Napisałam że wielu kardiologów tak uważa bo mam kontakt z wieloma z powodu choroby mojego synka i za każdym razem kiedy mówiłam że wady serca Filipa nie wykryto w ciąży- mówili mi że na normalnym usg wada Filipa jest praktycznie nie do wykrycia...że powinno się robić echo serca płodu każdej kobiecie w ciąży. Bo niestety coraz więcej dzieci z wadami serca rodzi się zupełnie zdrowym parom u których w rodzinie nie ma obciążenia- tak było w naszym wypadku (Filipa urodziłam w wieku 23 lat więc stara też nie byłam)
Oczywiście faktem jest że wady typu brak komory, dziurki w sercu powinien zobaczyć ginekolog na normalnym usg- ale są wady w których budowa serca wydaje sie być normalna....tak jak u mojego Filipa- miał tętnice wychodzące z serca- jednak były one zamienione...prowadziły krew utlenowaną do płuc a nie utlenowaną do reszty organizmu.....w 3 godzinie po urodzeniu mój synek musiał być pod respiratorem przewieziony do specjalnej kliniki...jego stan był skrajnie ciężki.
A wystarczyło zrobić badanie dopplerem (ono pokazuje jak krew płynie z serca- w kolorze czerwonym i niebieskim).....niestety nie miałam tego badania a bardzo żałuje bo ta wiedza dałaby Filipowi dużo większą szanse...lepszy start....
Na szczęście wszytsko dobrze się skończyło....ale nie zawsze tak jest....

I właśnie dlatego uważam że normą powinno być robienie takiego badania....
Ja już jestem wyczulona na tym punkcie- niestety :-(

Czyli takiego badania nie moze zrobi moj ginekolog? Moj tata tez ma wade serca nie wiem dokladnie jaka. Gdzie musialabym sie zglosci zeby zrobic takie badanie i kiedy mozna je robic?

Dziewczyny znalazłam fajną stronę o badaniach USG w róznych tygodniach ciazy i innych możliwych, jest też to badanie usg genetyczne wiec możecie sobie poczytac , jak równiez to badanie Echo serca plodu o ktorym pisala madzia8310.

Poradnia USG Agatowa

co prawda w Wawie ale jest duzo fajnych informacji...

HEJKA DZIEWCZYNKI, U MNEI TEZ POCHMURNO I NASTROJ TAKI SOBIE

nie wiem dlaczego ale tez zle spalam w nocy... Dzis u mnei pochmurno, zbiera sie na deszcz.. Piszecie ze musicie czekac na wizyte u lekarza 2 dni, tydzien albo 6 h, ja musze czekac prawie 3 tyg :(, ahh. a tak bym chciala Groszkowke abo Groszka juz zobaczyc :)

AsiaMoss ja jeszcze 15 dni :-) Odliczam :-D

Czarodziejka jeśli dobrze zrozumiałam wczoraj byłaś na USG. Widziałaś Kruszynkę ? Duża już jest ? Opowiadaj :-)

Witajcie brzuchatki :)

My juz po wielkim oczekiwaniu i w tej kwestii (mam nadzieje ze moderator mnie nie zlinczuje )
Mam do odsprzedania dopplera sonotrax z zelem jest to urzadzenie do domowego słuchania serduszka maluszka Jezeli ktoś byłby zainteresowany prosze o wiadomosc pw podam cene i odpowiem na wszelkie pytania Polecam goraco ja bylam mega zadowolona ...

pozdrawiam i zycze spokojnego oczekiwania na iskierki :)

reklama
Do góry