reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Ja się bardziej boję ataków bezsenności :sorry:.
Pamiętam, że przed pierwszym porodem przez jakiś czas nie mogłam prawie w nocy spać, ledwo co przedrzemywałam w dzień, zamiast się durna wysypiać na zapas :sorry:. A potem rok i 2 miesiące budzeń nocnych :baffled:.

reklama
Ja ciuszki planuje prać w sierpniu. Mam tego sporo i zanim to popiorę i poprasuje to sporo czasu minie. Jakbym miała termin na koniec października to pewnie poczekała bym do września.

Jagoda nie strasz... Moja dzidzia będzie w nocy napewno spać :)

Dziewczyny a materacyk kokos-pianka-gryka
czy kokos-gryka?

pszczółka maja jakoś się do tego przyzwyczaisz jakby co ;-), mnie ostatnio rozbawiła koleżanka, spytałam, czy mała (pół roku) daje jej pospać w nocy, ona mówi, tak moja mała to prawdziwy śpioch jak ją położę o 22 to budzi się dopiero o 4 ale jak jej dam cyca to śpi potem jeszcze do 7 nawet :-). A potem trochę się pobawi i jeszcze do 10 pośpi.

A ja sobie uświadomiłam, że niedługo przesypianie nocy to będzie nie jak dziecko od 20 do 7 pośpi a jak będzie miało conajmniej 6 godzinną przerwę bez jedzenia (noworodki nie powinny mieć większej przerwy bo one mało jedzą na porcję).
Wiem, że trafiają się noworodki przesypiające 8 godzin ale np. mi pediatra kazała budzić w nocy Krystiana bo on za mało ważył do wzrostu. A nocne karmienia są najlepsze bo wtedy pokarm jest najtłustszy i najlepszy dla rozwoju mózgu i przyrostu masy.
Z nocnych karmień pediatrzy pozwalają zrezygnować jak dziecko za mocno przybiera na wadze.

własnie wróciłam Byłam u teściuw bo oszalec można samemu w domu...a tam wesoło zawsze po drodze byłam w sklepie- przypadkowo tam weszłam i kupiłam coś takiego-dokładnie biało niebieskie to z kaczuchami rozmiar62

przy pierwszym dziecku to można sobie noce odespać w ciągu dnia jak śpi dziecko:tak: moja jak w zegarku co 3 godziny jadła całą dobę:szok: po miesiącu przesypiała jedno karmienie w nocy, później dwa karmienia aż doszłyśmy do tego że jadała o 19 i spała do 5-6 butelka i sen do 8:tak: gorzej z nami mami podwójnymi:sorry: boję się że po nieprzespanej nocy moja córcia jak zwykle wstanie o 7-8 i kicha ze spaniem popołudniu:baffled: dobrze że jeszcze sypia 2 godziny ale kto wie czy się jej nie poprzestawia:baffled::baffled:

Ja juz wczoraj wypralam pierwsza partie ciuszkow ( dla uspokojenia;-)). Dzisiaj udalo mi sie wylicytowac na Ebay dresik,a musze dodac ze uwielbiam postacie Disney'a:-D

Załączniki

• !BV48nc!BWk~$(KGrHgoH-DgEjlLlgJ6SBKU1Wu731!~~_1.jpg
    !BV48nc!BWk~$(KGrHgoH-DgEjlLlgJ6SBKU1Wu731!~~_1.jpg
    20,9 KB · Wyświetleń: 60
Ja już większość poprałam i popakowałam w woreczki śniadaniowe :-D. Tyle, że ja wiem już na 100%, że do października nie dotrzymam. W najlepszym wypadku będę miała poród wywoływany 2 tygodnie przed terminem (czyli najpóźniej 27 września). I powiem Wam na ucho, że się cieszę bo już teraz mi ciężko ;-)Poza tym nie wyobrażam już sobie teraz prasowania tego wszystkiego za miesiąc, a co dopiero za dwa.
Dziewczyny, cudne te ubranka i pościele. Ja sobie pojazd zostawiam na później. Teraz muszę jeszcze dokupić poszewki i jeden fotelik samochodowy (to z rzeczy najbardziej niezbędnych). Zostanie mi jeszcze do dokupienia jedno łóżeczko, ale stwierdziłam, że jak nie zdążę, to trudno. Moje Wrzaskuny mogą się przemęczyć nawet 3 miesiące w jednym łóżeczku, skoro męczyły się tyle czasu u mnie w brzuchu;-)

Roksi fajnie, że śpi Ci w dzień, mój przestał spać jak skończył 2 latka. Ale ja jestem w o tyle lepszej sytuacji, że jesienią się już przedszkole zacznie i mam nadzieję, że uda się mi zaprowadzać Krystiana bez histerii ;-). Na początek mąż planuje dłuższy urlop, to może przytrzymamy troszkę starszego w domu ale mam nadzieję, że później już pójdzie normalnie do przedszkola, szczególnie, że od II grupy zaczynają się zajęcia dodatkowe i szkoda, żeby je tracił, niech się chłopak rozwija i uspołecznia ;-).

Gemelo ja też będę zdziwiona jak dotrwam do października, przy pierwszym urodziłam 3 tygodnie przed terminem i nikt się nie dziwił, lekarz to mi powiedział już miesiąc przed terminem, że mam donoszone dziecko i mogę urodzić w każdej chwili. Ale mam nadzieję, że dotrwam jak najdłużej i ta ciąża będzie trochę dłuższa ze względu remont. Tyle, że sygnały z organizmu mam niestety wcześniej niż w pierwszej ciąży :-(. Zaczyna mnie pobolewać krocze w charakterystyczny sposób, trochę się tego boję, bo poprzednim razem jak zaczęłam mieć problemy z kroczem to poród odbył się w ciągu miesiąca od wystąpienia problemów, a za miesiąc to za wcześnie.
Spytam dziś lekarza czy możliwe, że drugi mi się już w kanał rodny ustawił (to właśnie oznaczały te bóle krocza przy pierwszej ciąży).

reklama
Jagoda ja planuje zatrudnić opiekunkę tak na 3 razy w tygodniu na 3 godziny:tak: mama moja pracuje, siostra jeszcze chodzi do szkoły, teściowa też nie bardzo:-( chciałabym żeby niania zajmowała się Natalką pobawiła się z nią, wyszła na plac zabaw itp:tak:

Do góry