reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

reklama
Poszłam i sprawdziłam w kosmetyczce tak ja mam emulsje do mycia całego ciała takie opakowanie z dozownikiem na dziale z mydłami w tesco kupiłam ( bezzapachwe, bez alergenów , bez barwników) ;-), musisz jeszcze poszukać , na pewno znajdziesz w którymś markecie lub sklepie kosmetycznym ewentualnie rossmanie:tak::tak:

aaaaaaaa to będę buszować nadal, właśnie byłam w rosmannie i nawet superpharmie i nic moze w tesco faktycznie musze poszperac...

o.o po 14.99? te 2,5kilogramowe? lecę jutro do biedronki, chociaz u mnie tego proszku nie widzialam, a bylam dzisiaj...

napewno 1,8 kg bo ja też ją kupiłam co prawda narazie do kolorów (bo pieniędzy mi zbrakło), ale dziś idę po drugi

a co do płynów to ja narzazie w samym proszku i płynu nie dokupowałam, ja bedzie z dzidzią wporządku to pewnie po ok mies będę płyn wprowadzać

Ponoć tescowe są dobre. Ale powiem Wam, że ja jestem na etapie szukania hurtowni pieluch bo nie wyrobię finansowo inaczej chyba ;-) Szczególnie, że takiemu maluchowi się zmienia pieluchę z 8 razy dziennie.
U Was to będzie sporo pieluszek szło:tak:

Odnosnie pampersow... czy wszystkie poczatkowe [1] [2-5kg] maja dziurkę na gojący sie pępuszek?
Można spokojnie wywinąć pieluszkę i nie będzie podrażniała pępuszka:tak:

ja kupiłam wczoraj w biedronce 2 proszki Lovella po 14.99 czyli bardzo tanio. Jeden do białego drugi do kolorów. A w rossmanie taki sam za 25 zł....:tak:
Chyba się przejdę do biedronki.
Ja patrzyłam na jelpa to w realu i carrefour był po 33zł a w auchanie po 24 zł.

Robiłam dzisiaj zakupy dla Filipa i chciałam przy okazji kupić mu smoczek, ale nie miałam pojęcia, czym się kierować. Te przeznaczone dla najmłodszych dzieci bardzo się różniły. Możecie coś doradzić? Może konkretna firma. Oczywiście fajnie by było, gdyby pogardził smokiem (jak jego mama:-)), ale nigdy nic nie wiadomo i jakiś jeden wolę mieć.
Polecam smoczki Aventu. Ja zakupilam narazie po dwa od 0-3miesiecy i od 3-6miesiecy. Sa ortodontyczne,maja ladne wzory,a wisienki (czyli silikony w srodku) roznia sie w zaleznosci od wieku dziecka.
Zdaje sobie sprawe ze w PL nie sa tanie ale mysle ze warto;) Poczytalam,popytalam..nawet pracownikow Aventu;D

Nie wiem jak wychodzą cenowo w porównaniu do Aventu, ale fajne są smoczki nuby (też wisienka) i Tommee Tippe( mają różne kształty, więc można dopasować do preferencji dzieciaczka)

reklama
Nie wiem jak wychodzą cenowo w porównaniu do Aventu, ale fajne są smoczki nuby (też wisienka) i Tommee Tippe( mają różne kształty, więc można dopasować do preferencji dzieciaczka)

Wydaje mi się, że chyba są porównywalne cenowo. Tych nuby nie widziałam, ale Avent i Tommme Tippie wydają się w porządku. Ja na wybór smoczka chwilowo nie mam wpływu, bo siostra ma kupić i wysłać razem z pozostałymi rzeczami. Ja mam nadzieję, że też nie będę potrzebować, ale na wszelki wypadek kupujemy.

Do góry