reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

a tu moja wyprawka spioszkowa, mam jeszcze kilka na wieksze rozmiary ale nie zmiescily sie na sofie hehe, chyba zaczynam przesadzac i boje sie ze Oli i tak mi tego nie wynosi, ale najwyzej zostanie na nastepnego maluszka;-) a drogie nie byly wiec straty nie duze.

2 spiworki jeden 0-3m a drugi 6-12, nie kupowalam takiego pomiedzy bo zawsze bede miala za czym sie przejsc na miacho jak juz maly bedzie hehe

No i nie moglam odpuscic sobie zrobienia zdjecia poscielki ktora uszyla moja mama. Nie bardzo wierzy w swoje sily wiec chcialam zapytac czy wam sie podoba? :) poscielka jeszcze nie wyprana i wyprasowana wiec troszke sztywna na zdjeciu
pościel niesamowita!!!! ma kobieta talent

Ja prać będę we wrzesniu, terazj ak upiorę to jeszcze się zakurzą albo zaśmardna przy malowaniu, a na październik boję sie zostawić, bo to już wtedy wszystko możliwe...

xxxklaudziaxxx posciel czadowa może Twoja mama ma jej więcej :)
to jest myśl! powinna sprzedawac na allegro i to jako rękodzielo!

reklama
rozumiem, że pierzecie w proszkach przeznaczonych dla dzieci ? jakiś konkretnych czy obojętnie byle by dla dziecka? i czy używacie płynów do płukania tkanin? bo też są takie specjalne dla dzieci

Ja piore w bobasie i nie uzywam plynów do płukania. Jest niezbyt drogi, choć dosć trudno go dostać (ja kupuję w carefurze), ciuszki sa miękkie i przede wszystkim dopiera wszelkie plamy. Jest naprawdę dobry.

Ja to chyba na początek wypiore w jak najbardziej delikatnych, nowe to chyba w płynie do prania, np Loveli a jak są juz używane to w proszku (dla dzieci)zeby lepiej wszystko doprać. Ja płucze w Lenorze Sensitiv, jakoś nie trawie niepłukanych ubrań, ale wleje tylko odrobinke. No i dokładnie wyprasuje:tak: Juz sie nie moge doczekac wrzesnia jak bede miala wszystko w komodzie poukładane:-D

Ja to chyba na początek wypiore w jak najbardziej delikatnych, nowe to chyba w płynie do prania, np Loveli a jak są juz używane to w proszku (dla dzieci)zeby lepiej wszystko doprać. Ja płucze w Lenorze Sensitiv, jakoś nie trawie niepłukanych ubrań, ale wleje tylko odrobinke. No i dokładnie wyprasuje:tak: Juz sie nie moge doczekac wrzesnia jak bede miala wszystko w komodzie poukładane:-D
ja tez nie moge sie doczekac prania i prasowanai tych slodkich malenkich ciuszkow:-) ja juz poprzyszywalam guziczki w kafatnikach bo ledwo sie trzymaly juz jak kupilam teraz tylko skladam ciagle i wyciagam rzeczy dla malutkiej bo sie napatrzec nie moge i lezki mi sie cisna do oczu ze bede miala swoje wlasne malenstwo;-)

Właśnie widziałam bobasa w carefour i był tani :-) zastanawiałam się czy może nie kupić, ale w końcu nie kupiłam.
też nie lubię nie wypłukanych ubranek, dlatego raczej kupie jakiś płyn do płukania tkanin oczywiście przeznaczony dla dzieci

A tu moje dzisiejsze zakupy
śpioszki + kaftanik komplety _ rozm.56 PROMOCJA! (695243253) - Aukcje internetowe Allegro wzór 3 i 5

"EMPERIA" SUPER MIĘCIUTKIE KOCYKI MIX!! (695243263) - Aukcje internetowe Allegro kremowy

*EMPERIA* ŚLICZNE NIEDRAPKI____jedyne takie!! (695243694) - Aukcje internetowe Allegro wzór taki sam jak śpioszków i kaftaników, czyli 3, a że 5 nie ma to wzięłam białe :-)

Biorąc pod uwagę te ubranka, które mam już w domu i te które mam jeszcze dostać, to ubranek już nie kupuję! no przynajmniej tych na rozmiar 56 - 68 :-)

śliczne te wasze zakupki. Muszę się zmobilizowac i porobic kilka fotek tych moich staroci po Kubie żeby chociaż czymkolwiek się pochhwalić

Biorąc pod uwagę te ubranka, które mam już w domu i te które mam jeszcze dostać, to ubranek już nie kupuję! no przynajmniej tych na rozmiar 56 - 68 :-)
sliczne ubranka tez mam podobne spioszki i kaftaniki z polski:-)
a ile czego masz ? to moja pierwsza dzidzia nie wiem z czego powinna sie skladac wyprawka
ja nie mam sie kogo zapytac powiedzcie czy tyle ciuszkow straczy:
rozmiar 56:
3 spiochy
komplet welurowy ocieplany kaftanik+spodenki
komplet welurowe ogrodniczki+bluzeczka
rozmiar 62:
6 body z krotkim rekawem
5 spiochow
3 pary spodenek
3 body z dlugim rekawem
2 kaftaniki z krotkim rekawem
4 pajace
4 kaftaniki z dlugim rekawem
2 welurowe spiochy
1 polarowy spioch
komplet welurowy pajac+kaftanik
2 polarki 1 sweterek z kapturkiem
4 pary niedrapek
3 pary bucikow bawelnianych 2 pary cieplejszych bucikow
4 pary grubych 6 par cienkich skarpetek
6 par czapeczek zawiazywanych 2 cieplejsze czapeczki
11 sliniaczkow ????????

reklama
Weri - mi sie wydaje ze wystarczy napewno:tak: A cos tam i tak jeszcze zawsze zabraknie a cos okaze sie niepotrzebne ale to pewnie w praniu wyjdzie, no a w koncu trzeba po cos chodzic na zakupy z naszymi pociechami zeby sie nimi pochwalic:-D:tak:
Teraz czeka Cie najtrudniejsza sztuka - wybrac co wziąść do szpitala, co ubrac malenstwu pierwszego dnia po narodzinach, a co na Wielkie Wyjscie do domu:-D

Do góry