reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

A jezeli chodzi o pranie to dajecie normalnie do pralki czy recznie piezecie i pozniej pluczecie w plynie? i jak w pralce to na ile stopni?
moja pralka ma funkcję "bielizna niemowlęca" (ja mam indesit - program nr 4) trwa jakieś 1,5 godziny, 40 stopni + daję do tego dodatkowe płukanie. A moaj palka płucze w letniej wodzie, nie jest ani zimna ani gorocą - wnioskuję to po tym, ze pranie nie jest lodowate jjak je wyciagam z pralkie, więc chyba w letniej.

Kilolek, a jak sie wypad do wa-wy na zakupy skończył? Upatrzyliście cos ciekawego?
skończył się tym, ze mój mąz poszedl do pracy zamiast na zakupy :baffled: ale mamy pojechac jutro. Jutro jjuż mi nie odmówi na pewno, bo jutro moej urodziny więc będzie miły ;-)

reklama
moja pralka ma funkcję "bielizna niemowlęca" (ja mam indesit - program nr 4) trwa jakieś 1,5 godziny, 40 stopni + daję do tego dodatkowe płukanie. A moaj palka płucze w letniej wodzie, nie jest ani zimna ani gorocą - wnioskuję to po tym, ze pranie nie jest lodowate jjak je wyciagam z pralkie, więc chyba w letniej.

chyba mamy ta sama pralke :) tylko jeszcze nie pralam w tym programie pozniej wezme instrukcje i poczytam dokladnie hehe :) no a prac mysle ze zaczne pod koniec sierpnia do tej pory z tysiac razy bede przegladac i segregowac :)

łózeczko mysle zeby pod koniec wczesnia juz rozlozyc niech sie wietrzy i niech pies sie przyzywyczaja to bedzie miesiac przed porodem wiec mysle ze bedzie akurat :)

Klaudzia sliczna pościel :)
Super zakupy dziewczyn: śliczna karuzela i czerwony kombinezon no i wszystko takie słodkie ze szok :)
a wlasnie tak mnie natchneło hehe któraś z mam zdecydowala sie na wanienke wiadro? :) Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://www.nowamatkapolka.pl/photo/product_info/5/8/1/1_581242abec15.jpg
hehe :) znajdzie sie jakas odwazna :)

no a dzisiaj bylam na zakupach :) kupilam troche rzeczy 2 przescieradla do lozeczka chusteczki smoczki szczotka do wlosów cazki oliwke zel do kapieli płatki kosmetyczne kwadratowe mydełko majtki jednorazowe i nie pamietam co jeszcze :)
a tak mi sie nasuneło pytania
jakie chusteczki kupujecie? ja kupilam bambino no i nie wiem czy nei lepiej na poczatku nivea?
jakie dokladnei podklady i podpaski kupujecie? bo ja dzis zgłupialam i jako niedoswiadczona mamuśka nie chce kupic czegos co mi sie nie przyda yh

a i przyszly paczki z ciuszkami jakie słodkie :) dzisiaj przyszla druga paczka i pani pomyliła sie i wyslala nie ten komplet co chcialam i przepraszala i w przeprosinach ten mamy se zostawic a tamten wysle jutro hehe :)

jutro jak bede miala wiecej zapału i wogole to musze przejrzec kombinezony jakie mam bo dostalam od siostry jeden i kurteczke no i od kolezanki dwa ale zastanawiam sie czy nie beda za cienkie :/ jutro wszytskie wyjme i zobacze
a te wasze kombinezony zimowe to mocno grube sa? takiej grubosci jak zwykle kurtki zimowe? yh

no i jutro robie liste co jeszcze kupic musze :) chyba jestem blizej konca niz poczatku odrazu lepiej sie czuje :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

a co do pościeli zdecydowałam ze nie bede kupowała narazie po to zeby tylko ladnie wygladała w łóżeczku narazie kupie taka posciel do wózka i na tym bede kladla maleństwo zeby nie na samym prześcieradle a pozniej dokupie sobie jakbym poczula ze mi jej brakuje :)

Ostatnia edycja:
Klaudia ja wrzucę do pralki na jakiś delikatny program. popytam znajomych mamuś ;) jak najlepiej prać :-)

Dziewczyny któraś z Was kupowała ten kocyk z Kubusiem Puchatkiem? KOCYK Koc POLAROWY KUBUŚ DISNEY 80/110 POLECAM! (695942203) - Aukcje internetowe Allegro
nie pamiętam która, a chciałam zapytać jak jest z jego grubością? czy on wystarczy do wózka na zimę? znaczy, żeby przykrywać nim maleństwo na spacerkach? czy jednak to powinien być grubszy koc?

Ja go kupiłam, jest śliczny, ale niestety cieniutki i jeśli chodzi o wózek, to bez ciepłego śpiworka nic ona nie da. Ale fajnie wygląda i w domu na pewno się przyda:tak:

mi sie nasuneło pytania
jakie chusteczki kupujecie? ja kupilam bambino no i nie wiem czy nei lepiej na poczatku nivea?
jakie dokladnei podklady i podpaski kupujecie? bo ja dzis zgłupialam i jako niedoswiadczona mamuśka nie chce kupic czegos co mi sie nie przyda yh

jutro jak bede miala wiecej zapału i wogole to musze przejrzec kombinezony jakie mam bo dostalam od siostry jeden i kurteczke no i od kolezanki dwa ale zastanawiam sie czy nie beda za cienkie :/ jutro wszytskie wyjme i zobacze
a te wasze kombinezony zimowe to mocno grube sa? takiej grubosci jak zwykle kurtki zimowe? yh
ja chusteczek na oczątek używam pampers sensitiv, ponoć nivea też bardzo dobre na poczatek, a bambino po miesiącu bodajrze, ale nie wiem czy trzeba tego tak przestrzeggać. Ja po prostu kupuję pampers, bo na bazarku sa tańsze od innych.

Co do podkladów to na poczatek takie
PODKŁADY POPORODOWE BELLA 10szt. ===TANIO=== (697915928) - Aukcje internetowe Allegro
a po kilku dniach najzwyklejsze podpaski bella
Podpaski Bella NORMAL 0,8zł za10szt x 32 karton (705136360) - Aukcje internetowe Allegro
no a pottem jak krwawienie się już sporo zmniejsza to już takie jakie lubisz

A kominezonik o ja na zimę mam taki bardzo gruby jak porządna kurtka puchowa, choć on oczywiście puchowy nie jest.

Kasiu - ja będe kupowała na początek Pampers Sensitiv, bo wg mojego rozumowanka;-) ta sama firma = te same mniej wiecej składniki. Wiec jakby cos uczuliło to wiem ze Pampers, bo w pieluchach uzywaja tego samego balsamu co w chusteczkach a to on czesto uczula. Gdzies czytałam zeby trzymac sie w miare mozliwosci jednej serii. Wiec ja bede uzywac pieluch i chusteczek Pampers a reszty Johnosons Baby.:tak:

Kasiu a ja od samego początku używałam wszystkiego z firmy Bambino, chusteczek też. A potem to już szukałam z promocji najczęściej Dzidziuś. Jak dzidzia się uczulic a nie zakładam tego to będę szukac przyczyny.
Podkłady kupuję dokładnie te same co Kilolek.
Kombinezon na zimę też mam bardzo gruby. Zawsze można jedną warstwę mniej pod spód ubrac.

Też zastanawiałam się czy Bambino, Dzidziuś czy Nivea. I wbrew pozorom dużo matek skarży się na Nivee...Ale jeszcze się zobaczy :blink:
Dziewczyny, mam pytanie : planujecie używać jakiegoś śpiworka do gondoli ? Bo ja już na prawdę sama nie wiem...Wczoraj z mamą doszłam do wniosku, że dziecku może być trochę zimno w samym kombinezonie w gondolce, no i chciałyśmy znaleźć jakiś niedrogi śpiworek, niestety czegoś takiego praktycznie nie robią i musiałabym kupić firmówkę X-Landera za 99zł X-lander X-Cosy:dry: Wiem, że są jeszcze takie do Quinny i Bugaboo, ale takich "bezfirmówek" nie widziałam:-(

reklama
Też zastanawiałam się czy Bambino, Dzidziuś czy Nivea. I wbrew pozorom dużo matek skarży się na Nivee...Ale jeszcze się zobaczy :blink:
Dziewczyny, mam pytanie : planujecie używać jakiegoś śpiworka do gondoli ? Bo ja już na prawdę sama nie wiem...Wczoraj z mamą doszłam do wniosku, że dziecku może być trochę zimno w samym kombinezonie w gondolce, no i chciałyśmy znaleźć jakiś niedrogi śpiworek, niestety czegoś takiego praktycznie nie robią i musiałabym kupić firmówkę X-Landera za 99zł X-lander X-Cosy:dry: Wiem, że są jeszcze takie do Quinny i Bugaboo, ale takich "bezfirmówek" nie widziałam:-(
Marta, wpisz na Allegro "śpiworek do wózka" :) Jest ich sporo.

Do góry