reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

terminy i wyniki badań/USG

Olcia super, że z malutką wszystko dobrze, pewnie jeszcze nie raz się przekręci, mój bąbel ma główkę w dole i bardzo mnie kopie, czasem jak leżę na boku to mam wrażenie, że do żeber mi sięga;-) albo to faja uderzeniowa;-)
A jej waga 1 kg:tak: kawał baby;-)
ciśnieniem się nie martw, lepsze niższe jak wyższe, ja standardowo mam 110/70, ostatnio miałam takie jak Twoje 100/60, ale taka już moja uroda. Jeśli jakoś źle przez niskie ciśnienie się czujesz to polecam małą czarną i spacerek.
jak bierzesz coś na podniesienie hemoglobiny, to zwróć uwagę na to jak to przyjmować, żeby się wchłaniało, mi ginekolog doradził brać żelazo 1 godzinę przed posiłkiem- wymaga to zdyscyplinowania, ale robię tak od ponad miesiąca i hemoglobina urosła mi z 11,3 na 12:tak: co bardzo mnie cieszy, bo krew potrzebna jest żeby dziecko było dotlenione.
I zazdroszczę Ci tej wytrwałości w pracy, ja jak w 5 miesiącu poszłam na L4 to do pracy już nie wróciłam, może nie dlatego, że pracować mi się nie chce, ale ze względu na zakup mieszkania, ciągłe zakupy i teraz się urządzamy, a po za tym brzuch mi twardniał i musiałam leżeć, po zastrzykach jest dobrze:tak:

Kochana jakbyś była całymi dniami sama w domu to też bys wolała pracować.
Mój mąż jest w delegacji w Warszawie od 20 czerwca i wroci dopiero ze tak powiem na "stałe" 10 wrzesnia.

Teraz przyjezdza tylko na weekendy...:-(

Tak, żelazo trzeba tak brać, ale po tym Sorbiferze strasznie brzuch boli jak się weźmie na pusty zolądek i dlatego ja go biorę w czasie jedzenia.

W róznych lekach zawierającyh zelazo piszą inaczxej jak dawkowac.
W jednych w czasie posilku, w drugich żeby przed.
I badz tu mądry :-)

My też odbieramy mieszkanie, ale nie wiem czy zdążymy wykończyć przed porodem.

A swoją pracę uwielbiam i w domu mi się poprostu nudzi samej :-)

reklama
a na moich lekarstach pisało żeby brać w trakcie posiłku, więc tak biorę, ale może Twój lekarz ma racje??!! Nie wiem, mój nic nie mówił na ten temat .

Ja biorę Biofer i lekarz mówił, że wchłania się najlepiej godzinę przed posiłkiem i jak zaczęłam tak go brać to podskoczyła mi hemoglobina do 12. A brałam go wcześniej od 4 miesiąca ciąży w trakcie posiłku i hemoglobinę miałam bez zmian, ciągle tylko 11,3.

Ja biorę Biofer i lekarz mówił, że wchłania się najlepiej godzinę przed posiłkiem i jak zaczęłam tak go brać to podskoczyła mi hemoglobina do 12. A brałam go wcześniej od 4 miesiąca ciąży w trakcie posiłku i hemoglobinę miałam bez zmian, ciągle tylko 11,3.

Hmmm może spróbuję sie przemęczyć i brac tak jak Ty-zobaczymy czy będzie dobry efekt.

ja też od początku birę biofer, a teraz wyniki zaczęły mi spadać, więc może zacznę tak jak ty jeść i zobacze. U mnie nie ma problemu że przed jedzeniem bo mam taki nawyk już po tabletki na tarczyce też zaleca się jeść przynajmniej pół godziny przed posiłkiem, więc będę jadła i to i Biofer :))

Kochana jakbyś była całymi dniami sama w domu to też bys wolała pracować.
Mój mąż jest w delegacji w Warszawie od 20 czerwca i wroci dopiero ze tak powiem na "stałe" 10 wrzesnia.

Teraz przyjezdza tylko na weekendy...:-(

Tak, żelazo trzeba tak brać, ale po tym Sorbiferze strasznie brzuch boli jak się weźmie na pusty zolądek i dlatego ja go biorę w czasie jedzenia.

W róznych lekach zawierającyh zelazo piszą inaczxej jak dawkowac.
W jednych w czasie posilku, w drugich żeby przed.
I badz tu mądry :-)

My też odbieramy mieszkanie, ale nie wiem czy zdążymy wykończyć przed porodem.

A swoją pracę uwielbiam i w domu mi się poprostu nudzi samej :-)

Ja też lubię swoją pracę, kolegów i koleżanki z pracy, bo tam zawsze jest fajnie, ale chyba przejęłam się urządzaniem mieszkania i dlatego nie mam już takiego zapału, żeby tam wrócić, ale czasem wpadam tam na kawę i plotki.

ja też od początku birę biofer, a teraz wyniki zaczęły mi spadać, więc może zacznę tak jak ty jeść i zobacze. U mnie nie ma problemu że przed jedzeniem bo mam taki nawyk już po tabletki na tarczyce też zaleca się jeść przynajmniej pół godziny przed posiłkiem, więc będę jadła i to i Biofer :))

Pewnie, sprawdź, bo jeśli podskoczy Ci hemoglobina to znaczy, że coś w tym jest:tak:

Mam jeszcze prośbę.
Mam zrobic jutro glukoze 75.
Jak to organizacyjnie w końcu wygląda?
Mam być na czczo, pobiorą mi krew, potem wypijam glukoze z cytryną i mam siedzieć na tyłku ale ile czasu? I potem znowu pobierają i do domu mogę jechac? :-)

Mam jeszcze prośbę.
Mam zrobic jutro glukoze 75.
Jak to organizacyjnie w końcu wygląda?
Mam być na czczo, pobiorą mi krew, potem wypijam glukoze z cytryną i mam siedzieć na tyłu ale ile czasu? I potem znowu pobierają i do domu mogę jechac? :-)

Mi na czczo pobrali krew, potem wypiłam glukozę (ohyda!:szok:) i po godzinie siedzenia w poczekalni znów pobrali mi krew, a potem do domku i cały dzień niesmak i cukrowstręt.

reklama
Do góry