reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

terminy i wyniki badań/USG

dzieki :)
a zapomnialam zapytac czy ktoras z Was miala juz pobierany wymaz z pochwy :| czekam na wyniki.. moja gin powiedziala ze to rutyna przed przyjeciem do szptala na porodowke... ale wole sie jeszcze Was zapytac i upewnic czy tylko mnie tak uspokaja czy rzeczywiscie norma :)

reklama
Mi pobierali wymaz z kanału szyjki. Wynik był ok. Stwierdzono tylko obecność lactobacillus (mogłam walnąć byka:), czyli bakterie kwasu mlekowego, jedyne bakterie jakie powinny się tam znajdować.

mi nie pobierał bo w prywatnych gabinetach to raczej się nie robi, tylko musiałabym iść gdzie indziej, ale nic o tym nie wspominał.
Ja właśnie odebrałam wyniki moczu (wszystko oki), obciążenie glukozą 75g (po 2h 133), morfologia taka jak poprzednio czyli troszkę obniżone wskaźniki ale nie tragicznie :))

Wlasnie wrocilam z wizyty. I troche sie wystarszylam. Szyjka mi sie skrocila - z 4,1 do 3,5 i to mnie zestresowalo. Ginka przepisala mi Fenoterol. Czy moze ktoras z was to bierze? Bo mnie ginka ostrzegala, ze moge miec po tym przyspieszone bicie serca, rozdraznienie i trzesace sie lekko rece itp. Srednia perspektywa...

Wlasnie wrocilam z wizyty. I troche sie wystarszylam. Szyjka mi sie skrocila - z 4,1 do 3,5 i to mnie zestresowalo. Ginka przepisala mi Fenoterol. Czy moze ktoras z was to bierze? Bo mnie ginka ostrzegala, ze moge miec po tym przyspieszone bicie serca, rozdraznienie i trzesace sie lekko rece itp. Srednia perspektywa...
ja biore fenoterol a do tego isoptin... bo po fenoterolu mam przyśpieszone bicie serca i trzesace sie rece a ten isoptin zwalnia serce... na poczatku dziwnie sie czułam po tych tabletkach ale teraz to kwestia przyzwyczajenia i juz mi to nie przeszkadza, ale te skutki uboczne nie sa za ciekawe no ale czego sie nie zrobi dla malenstwa....

a zapomnialam zapytac czy ktoras z Was miala juz pobierany wymaz z pochwy :| czekam na wyniki.. moja gin powiedziala ze to rutyna przed przyjeciem do szptala na porodowke... ale wole sie jeszcze Was zapytac i upewnic czy tylko mnie tak uspokaja czy rzeczywiscie norma :)
Ciesz sie, ze zrobili Ci ten wymaz. Moja gin nie chciala mi zrobic, bo mowi, ze tego nie refunduja z NFZ u niej, i jak chce to musze prywatnie isc do laboratorium przyszpitalnego mikrobiologicznego, czy jakos tak...

Royanna, żarcik?? Przecież to jest jedno z badań niezbędnych przy przyjęciu do szpitala?? Przynajmniej w wawie.
Zaczynam się skłaniać do teorii, że lekarze inkasują kaskę za badania na które nie skierują.

hmm... no to może powinnam się jednak martwić, że moja szyjka ma tylko 2 cm :szok:... z drugiej strony ufam lekarzowi :cool2: no ale jak fenoterol zapisują przy szyjce 3,5 :eek:

ja też miałam i wynik ok
ale moja gin mówiła że jeszcze raz pobierze w 35 tc ze względu na to że już kiedyś miałam brzydką bakterię

reklama
Do góry