reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Iza wymienniki chyba ok no bo ryż to 4 i jogurt 1. Ja mam zalecone na obiad 5-6 więc chyba wystarczy. Objętościowo trochę mało ale jakoś czuję się najedzona:tak: Co do gotowania to zawsze wstawiam troszkę więcej ziemniaków i mięska bo Piotruś wraca o 13 z przedszkola i jemy razem a gotowanie obiadu dla męża to inna bajka bo on wraca codziennie ok 19 i je zazwyczaj wszystko to czego nam nie wolno. :-( Więc gotowanie dla niego to dopiero koszmar;-):dry:

Jestem, podczytuję :happy2: u mnie dzis cukry ok, po 1 daniu obiadu zjadłam dwie cząstki czekolady gorzkiej i nie pokutuję.

Ja rozbijam obiad na dwa razy. Nie liczę wymienników, nikt mi nie kazał, a że cukry w miarę, ketonów brak, nie chudnę, to chyba nie będę musiała.
Mam dwa śniadania, dwa obiadki, dwie kolacje. zazwyczaj 5-6 posiłków dziennie.

Ag Mich - ja przyjmuję 2 łyżki ryżu jako 1 ww, dlatego sie tak zdziwiłam :-p

Po moim dziwnym obiedzie w końcu nie zmierzyłam po 1h... zapomniałąm, że tak na to czekam :nerd:i wyszłam z domu bez glukometru (choć zawsze go ze soba zabierałam jak do tej pory) no ale po 2h - 108, czyli te kiwi mi nie zaszkodziły :-)

A u mnie na przekąskę obiad jak zwykle :rofl2: dziś spaghetti bolognese :-D dla mnie super hiper al dente, prawie chrupiące :baffled:

Iza ja też do czasu szkolenia tak liczyłam ale na szkoleniu kazali liczyć jedną łyżkę jako jeden wymiennik i to samo z kaszą. Pychotka podwieczorek ale jak to danie wygląda u Ciebie objętościowo? Ile zjesz makaronu bo na podwieczorek mało WW:-(

Iza ja też do czasu szkolenia tak liczyłam ale na szkoleniu kazali liczyć jedną łyżkę jako jeden wymiennik i to samo z kaszą. Pychotka podwieczorek ale jak to danie wygląda u Ciebie objętościowo? Ile zjesz makaronu bo na podwieczorek mało WW:-(

o! a jakie jeszcze zmiany w wymiennikach Ci podali?
objętościowo to wyjdzie jakieś 6 nitek makaronu :-( i dwie łyżki sosu :baffled: ale smaczek będzie :-D

Iza to chyba jedyna "nowość" dotycząca wymienników. No rzeczywiście pychotka;-):tak: ja jutro na obiad zrobię sobie takie spaghetti tylko zastanawiam się nad tym żeby jak najbardziej pasowało do naszej diety. :-( Więc to już chyba nie będzie takie pyszne.

Na podwieczorek zwykłe płatki z odrobiną mleka 0,5 czyli jak z wodą;-) i kawka. Po godzinie 102:tak: Nawet smaczne z tą imitacją mleka. Zawsze jakaś odmiana.

AgMich ja zawsze pijam taką wodę 0,5% :) tzn zawsze przed ciążą, bo przy moim obżarstwie choć tyle mogę zrobić dla mojego organizmu :)

Dzisiaj pierwszy raz od czasu cukrzycy zachcialo mi sie czegos slodkiego i to tylko pod wpływem opakowania wafelka!! Znalazłam w sklepie taka nowość Prince Polo o smaku caffe latte - no przepiekne opakowanie!!! No i musialam go mieć, a potem i zjeść. Matko ale to było pyszne!!!!! Po godzinie 107
Co to za pieruństwo ze po słodyczach mamy jak zauwazylam dobre cukry a po roznych innych mniej smacznych rzeczach to nie zawsze????

reklama
Kurcze zmierzyła przed kolacją a tu 146:szok::wściekła/y:ale się wkurzyłam to przez te płatki. Już ich nie tknę! A wy jecie płatki z mlekiem? Mleko mi nie podnosi cukru więc to na bank płatki. :-(

Do góry