reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

na moją chudzinkę to jeszcze krótkie rękawki z zeszłego roku były dobre:szok: wyjęłam spodnie które kupiłam w zeszłym roku na teraz i są dobre na długośc ale w pasie duże:szok: znowu pasek potrzebny jest, a z rozmiarami to tez różnie bywa kupiłam małemu kombinezon z cocodrillo spodnie 86 a kurtka 80 gdzie już dawno tego rozmiaru nie nosi w 86 to sie topił po prostu.

ważyłam go dzisiaj bez pampersa w koszulce tylko ma 11 kg :-D:-D:-D normalnie jestem szczęśliwa!:-D:-D:-D

jagna współczuję wizyty w szpitalu, moja siostra z małą od soboty na oddziale, mała ma anginę ale jak pojechały na dyzur to jakaś mądra lekarka nie chciała zapisać zastrzyków( moja siostrzenica nie toleruje antybiotyku w zawiesienie) dostały antybiotyk w zawiesinie oczywiście w domu wszystko zwymiotowała temperatura skoczyła do 40 stopni i wróciły do szpitala a ta sama lekarka powiedziała że w takim razie na oddziale zostaną no i dopiero w czwartek maja wyjść tragedia normalnie :(

Ostatnia edycja:
reklama
a zapomnialam sie pochwalic ze rano jak dzieci jadly sniadanie, maly podszedl do mnie - ja sprawdzalam wiadomosci na TV w salonie bo w jadalni leciala bajka, przytulil sie do mnie i powiedzial "fofam cie"....nie macie pojecia jak mi sie cieplo na serduszku zrobilo! Musial chyba podsluchac jak Oli mi tak mowi albo moze wzial to stad ze ja mu czesto powtarzam i mi tak doslodzil :)

oj pawimi tylko pozazdroscic, zeby moj mi powiedzial" mamo" chociaz to juz bym chodzila w skowronkach,
a dziurka w brodzie to po mamusi :-D

nina nie wiem czemu sie tak przejmujesz, moja mama postawila 3 dni temu wikula na wage i w ciuszkach i pampersie wyszlo jej 12,800 wiec nie ma az takiej przepasci miedzy nimi, a bylo ze wiki wazyl juz wiecej przeciez ... sama nie wiem o co chodzi, moze teraz do gory idzie :-D
ale to nic bo moj brat o rok straszy od wiktora wazy tyle samo heheh i lekarka mowi ze jest idealny jesli chodzi o jego wzrost i wage do wieku :-D

u mnie znowu pada ... maly juz spi a ja obejzalam nie pelno metrazowy film "galerianki"
na jutro mamy zaplanowane ostatnie scinanie wloskow przed zima i do lata dam mu spokoj :-)

wlasnie tez chcialam napisac ze Oli wcale malo nie wazy, byl czas ze miedzy naszymi dzieciakami byla ogromna roznica wagowa a teraz waga stoi bardziej w miejscu. Dzieci juz teraz nie robia sie tyle ciezsze co w ubieglym roku. Moj Oliver to chyba wazy niewiele wiecej od Vincenta!

pawimi, aga ale on dopiero od tej wizyty u lekarza i wprowadzenia mleka, odzywek itd przytył do 11 kg, od 4-5 miesięcy waga stała miał 10 kg nic nie przybierał nawet pani doktor stwierdziła, ze jest chudzielcem.
jakbyście miały takiego patyczaka:-) to też byście sie przejmowały:-) zartuję!!!

pawimi, aga ale on dopiero od tej wizyty u lekarza i wprowadzenia mleka, odzywek itd przytył do 11 kg, od 4-5 miesięcy waga stała miał 10 kg nic nie przybierał nawet pani doktor stwierdziła, ze jest chudzielcem.
jakbyście miały takiego patyczaka:-) to też byście sie przejmowały:-) zartuję!!!
nina - widac Olisie tak maja bo moj chociaz duzo starszy tez do wagi ekstra piorkowej nalezy, i w dodatku wyglada jak taki super patyczak:-)

Witam.Zdaje się że wygraliśmy z choróbskami.Mi jszcze tylko kaszel został,Kuba wyzdrowiał,a mąż się rozchorował :-(.
Dziewczyny jeśli macie konta na allegro to polecam Wam coś:
https://cokupic.pl/zaproszenie/ikarion
To zaproszenie ode mnie :) Stronka na której można pisać opinie o produktach dostępnych na rynku (od pieluszek po laptopy) za co otrzymuje się punkty.A punkty później na nagrody można wymieniać.Polecam!:-)

na moją chudzinkę to jeszcze krótkie rękawki z zeszłego roku były dobre:szok: wyjęłam spodnie które kupiłam w zeszłym roku na teraz i są dobre na długośc ale w pasie duże:szok: znowu pasek potrzebny jest, a z rozmiarami to tez różnie bywa kupiłam małemu kombinezon z cocodrillo spodnie 86 a kurtka 80 gdzie już dawno tego rozmiaru nie nosi w 86 to sie topił po prostu.

ważyłam go dzisiaj bez pampersa w koszulce tylko ma 11 kg :-D:-D:-D normalnie jestem szczęśliwa!:-D:-D:-D

jagna współczuję wizyty w szpitalu, moja siostra z małą od soboty na oddziale, mała ma anginę ale jak pojechały na dyzur to jakaś mądra lekarka nie chciała zapisać zastrzyków( moja siostrzenica nie toleruje antybiotyku w zawiesienie) dostały antybiotyk w zawiesinie oczywiście w domu wszystko zwymiotowała temperatura skoczyła do 40 stopni i wróciły do szpitala a ta sama lekarka powiedziała że w takim razie na oddziale zostaną no i dopiero w czwartek maja wyjść tragedia normalnie :(
Matko tragedia z tymi lekarzami:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
a zapomnialam sie pochwalic ze rano jak dzieci jadly sniadanie, maly podszedl do mnie - ja sprawdzalam wiadomosci na TV w salonie bo w jadalni leciala bajka, przytulil sie do mnie i powiedzial "fofam cie"....nie macie pojecia jak mi sie cieplo na serduszku zrobilo! Musial chyba podsluchac jak Oli mi tak mowi albo moze wzial to stad ze ja mu czesto powtarzam i mi tak doslodzil :)
Zazdroszczę Ci:-) Moja to tylko mnie ciągnie za włosy jak proszę o buzi:-(
ja wikusiowi tez juz ciuchy na 98 bede kupywac bo teraz nosi 92 ale cos jeszcze ma 88 to zalzey rozmiary rozne sa :-D
zaraz klade malego a potem chce ogladnac film sobie :-) moze mi sie uda wkoncu ...
Aga to na mała są jeszcze bodziaki 74 dobre, ale one od razu mi się wydawały zaduże na ten rozmiar. Zresztą ona dziwna jest, bluzeczki na 82-92 nosi a spodnie z tych rozmiarów za krótkie są. Po prostu chyba już ma nogi do szyi jak się teściowa śmieje;-)
Witam.Zdaje się że wygraliśmy z choróbskami.Mi jszcze tylko kaszel został,Kuba wyzdrowiał,a mąż się rozchorował :-(.
Dziewczyny jeśli macie konta na allegro to polecam Wam coś:
https://cokupic.pl/zaproszenie/ikarion
To zaproszenie ode mnie :) Stronka na której można pisać opinie o produktach dostępnych na rynku (od pieluszek po laptopy) za co otrzymuje się punkty.A punkty później na nagrody można wymieniać.Polecam!:-)
Fajnie że już zdrowi jesteście.
Celinka ma gorączkę i katar:-:)wściekła/y: Jak się nie polepszy to na nocny dyżur pojedziemy.
Matko co za pogoda. Rano słońce świeciło a teraz leje, a ja muszę do sklepu iść po makaron. Poczekam jeszcze i jak coś to pójdę w deszczu. Tylko mi mojej fryzurki szkoda, bo byłam ściąć włoski i pięknie mi je ułożyła. Chcę mamie pokazać żeby wiedziała jak później mi układać.
Lecę nie pada:rofl2:

dzien dobry i ja, no i znowu prawie koniec tygodnia! Powiedzcie mi dziewczyny kiedy to tak zlatuje???:eek:
Poza tym..witam w pazdzierniku:no: u nas w sklepach juz choinki stoja i dekoracje swiateczne do kupienia. To chyba pomylka:-D ja chyba na sile probuje zatrzymac lato ale sie jakos nie da:confused2:
A moje dziecko dzis rano wymalowalo pol pokoju Olivera kredka swiecowa. Na dodatek to sie wcale nie chce zmyc. Ja bylam taka artystka scienna wiec pewnie po mamusi te talenty odziedziczyl HAHA

reklama
Do góry