reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

Agbar wszystkiego naj, naj z okazji rocznicy :-)

A co do tych uderzeń gorąca to u mnie jest tak samo, non stop mi gorąco jest, pocę się jak nie wiem co i aż mi głupio jest jak mi pot po czole spływa :sorry:

reklama
Cześć Dziewuszki! Wpadam na chwilę, ale za to z dobrymi wieściami! Wyniki super, anemia poszła sobie w dal, bakterii w moczu żadnych :szok: tylko poziom magnezu lekko obniżony. No i właśnie wróciłam od okulisty, żadnych przeciwwskazań do porodu sc :tak: tylko teraz po kropelkach do oczu wszystko wydaje mi się taaakieee jaaasneee. Lampy na ulicy wyglądają jak lampki świąteczne :-D Lecę coś zjeść, bo nasiedziałam się w poczekalni.

A, przypomniało mi się,ze pozbyłam się obrączki. Okazało się, że tak mi się już wrzyna w palec, że przez 2 dni usiłowałam ją zdjąć i nic. Nie pomagało moczenie w zimnej wodzie, ani mydło, ani olejek, ani nawet olej... Stawy się rozeszły i dupa. Ale w końcu wczoraj się udało, M zdjął ją przy użyciu swojej siły, myślałam, że go zjem. I mam zakaz zakładania jej. Ale i tak dziwne uczucie, taka pusta ta ręka :-)

Ostatnia edycja:
Witajcie dziewczynki

Przepraszam ale was nie nadrobie dzisiaj bo mialam ciezki dzien, normalnie mialam skurcze od rana przez jakies cztery godziny, juz bylam myslami w szpitalu ale przeszlo, tak sie przestraszylam ze dojsc do siebie nie moge i leze caly dzien:no:

Milego wieczoru

Tysiolek, uśmiałam się z tego Chiszpanina, a humor jak dotąd miałam do bani.

Wszystkim dziewczynom gratuluję udanych wizyt z ginami.
Cześć
Ja dzisiaj zabrałam się za pierniki, a teraz nie mogę się ruszać:rofl2: jutro tylko lukrowanie i gotowe:tak:
Joasia, mój Szym oczywiście znowu niedomaga. W nocy dostał gorączki ale rano już nie miał, no i standartowo mokry kaszel:confused2:
Labamba, po raz kolejny zdrówka dla syna. Mnie dziś szlag trafił, jak zaprowadzałam małego do przedszkola. W czwartek i piątek dzieci pięcioro - reszta chora. Dziś z piętnaścioro, ale połowa kaszlała jeszcze. No szlag! Pochodzi trochę i za kilka dni mi znowu coś do domu przywlecze. Gdzie Ci ludzie mają rozum?!:wściekła/y:
Przysłali mi właśnie stanik do karmienia Canpol 85DD - prawa pierś oki, a lewa za mała.
Nie przejmuj się. Może jeszcze urosną?
labamba jak pierniki beda gotowe to poprosze fotke:-)
A ja poproszę o pierniki. :-p Podać adres?:-)
golanda, Ty weź mnie nie strasz :szok: ja nawet o tym nie pomyślałam....
Każy kurs trwa dwa miesiące?
Dażka, ja też pomyślałam, że u Ciebie może być za późno na kurs. Nasz kurs też trwał z dwa miesiące. Ale zawsze chociaż czegoś warto się dowiedzieć.
A, przypomniało mi się,ze pozbyłam się obrączki. Okazało się, że tak mi się już wrzyna w palec, że przez 2 dni usiłowałam ją zdjąć i nic. Nie pomagało moczenie w zimnej wodzie, ani mydło, ani olejek, ani nawet olej... Stawy się rozeszły i dupa. Ale w końcu wczoraj się udało, M zdjął ją przy użyciu swojej siły, myślałam, że go zjem. I mam zakaz zakładania jej. Ale i tak dziwne uczucie, taka pusta ta ręka :-)
Ja noszę na lewej ręce obrączkę, ale tu akurat to zgodne z regulaminem. Na prawej jest jeszcze trochę miejsca, ale czasami puchną mi palce i wtedy staje się to nie do zniesienia. A mój mąż z kolei musiał przestać nosić obrączkę, bo tak schudł, że obrączka spadała. Bardzo nie lubię, jak wychodzi z takimi obnażonymi łapami z domu.:-(

A tak w ogóle to się wkurzyłam nieziemsko! Umówiłam się dziś z kobietą na odbiór kosza mojżeszowego - taki do spania. Odebrałam młodego z przedszkola, przejechaliśmy z pół miasta. Trafiliśmy do jakiejś bardzo podejrzanej okolicy. (Jak teraz jeszcze pomyślę, to mi ciarki po plecach przechodzą) A na miejscu okazało się, że nikt nie otwiera!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: No szlag. Wiem, że kobieta była w domu. Słyszałam jakieś głosy, domofon też działał, światełko w domu. Mogła napisać, że ogłoszenie nieaktualne, a nie że ludzi w balona robi. A do tego tak mi się przykro zrobiło, bo myślałam, że coś przywiozę dla Agatki i będę mogla się z tego cieszyć.

Ostatnia edycja:
Jeszcze mam pytanie co do tej Luteiny.... głęboko ją trzeba aplikować? czy wystarczy dość płytko.

I jeszcze jedno pytanie. czy którejś dzidzia jest ułożona główkowo, twarzą do pępka na "scyzoryka", tj z nogami wyprostowanymi - stopy przy twarzy?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
wkońcu mógłby poszaleć na "chiszpanina" czy jak to się mówi :-D:-D:-D

Tysiolek chyba na Hiszpana :-D:-D:-D Mój to by mógł w sumie poszaleć. Ja mam cycole większe od mojej mamy:szok: Wg. amerykańskiej miary mam 75E Wg. angielskiej 75F :eek: Polskich biustnoszy nie noszę od 3go miesiąca bo zawsze ktoś mi kupił czy przysłał. Najlepiej jak wieczorem się rozbieram do spania, M zazwyczaj już leży w łóżku to robię Mu małe przedstawienie jak się smaruję balsamem:-D Czasem nie wytrzymuje i wyrywa mi ten balsam i sam mnie smaruje:-D:-D

hahahaha faktycznie na hiszpana :-D:-D:-D jak widac źle u mnie z odmianami i nie tylko :-D:-D:-D w kazdym razie wiadomo chyba o co chodzi hihihi :)
Gosieek Twój mąż pewnie przez te smarowanie codzienne bardzo szczęśliwym człowiekiem jest :) i tak trzymac - może też zaczne takie przedstawienia robić - póki cyc większy :cool2:

Justyś gratuluje udanej wizyty :) Synuś według mnie waży wsam razik :)

Anusia także gratuluje pomyślenej wizyty u gina - dobrze że szyjka się nie skraca :) i oby tak dalej :)

macy ciesze się że mogłam pomóc w poprawie humorku hahaha - polecam się na przyszłosc :-D:-D

jejku jaaaaka ja głodna jestem !!! zjadła bym konia z kopytami....pod warunkiem że byłby z czekolady hahaha :-D bo dzisiaj niesamowicie mnie na słodkie nosi !!!

Jeszcze mam pytanie co do tej Luteiny.... głęboko ją trzeba aplikować? czy wystarczy dość płytko.
ja pchałam dokąd palec sięgał :-D

A tak w ogóle to się wkurzyłam nieziemsko! Umówiłam się dziś z kobietą na odbiór kosza mojżeszowego - taki do spania.....

....A do tego tak mi się przykro zrobiło, bo myślałam, że coś przywiozę dla Agatki i będę mogla się z tego cieszyć.
szkoda :sorry: mogła chociaż powiadomić że sprzedała :cool:

Witajcie dziewczynki

Przepraszam ale was nie nadrobie dzisiaj bo mialam ciezki dzien, normalnie mialam skurcze od rana przez jakies cztery godziny, juz bylam myslami w szpitalu ale przeszlo, tak sie przestraszylam ze dojsc do siebie nie moge i leze caly dzien:no:

Milego wieczoru
Jola to leż i odpoczywaj

... dobrze że do końca bliżej niż dalej :sorry: takie skurcze mogą się pomału pojawiać ja z córą czasem miałam 6 godzin skurcze co 5-10 minut i przechodziło :tak:

A, przypomniało mi się,ze pozbyłam się obrączki.
ja też ale jeszcze wchodzi mi na paluch tylko wolę nie przegapić momentu aż mi paluchy spuchną i nie dam rady zdjąć :sorry:

Agbar wszystkiego naj, naj z okazji rocznicy :-)

A co do tych uderzeń gorąca to u mnie jest tak samo, non stop mi gorąco jest, pocę się jak nie wiem co i aż mi głupio jest jak mi pot po czole spływa :sorry:
a ja tak nie mam że mi raz gorąco raz zimno :no:;-);-)

i ode mnie również wszystkiego najlepszego :-)

golanda, Ty weź mnie nie strasz :szok: ja nawet o tym nie pomyślałam....
Każy kurs trwa dwa miesiące?
też sobie o tym pomyślałam czy zdążysz do końca :-D

Dzieki dziewczyny za troske , moj m zienil sie nie do poznania dzisiaj wrocil wczesnie kazal mi sie polozyc spac , bo wiedzial , ze nie spalam dobrze w nocy i zajol sie mala nawet obiadek sobie samiz robili..
to dobrze że taka zmiana :tak:

Mi mój mężulek codziennie znosi do domu jakieś słodycze.
.
mój też ciągle coś kupuje i robi do jedzenia i ja tylko wpierniczam :cool:

witam ja dzis dotoczyłam sie do gina....szyjka sie nie skrac a ujscie szyjki zamkniete,moj bol krocza jak go opisywalam to naszczescie nie rozchodzenie sie spojenia łonowego tylko rozchodzenie sie wiązadeł czyli naturalne przygotowywanie sie ciała do porodu,słuchalismy serduszka niuni:tak: lekarz powiedział ze jak urodze wg usg czyli ok12 stycznia to dzidzia bedzie miala 3.600kg
fajne że wszystko ok :tak:

Mój dzidziolek chyba postanowił mnie wykończyc nerwowo-mało sie rusza od wczoraj:eek:i juz schizuje:tak:
Sylwia poleż sobie i poczekaj spokojnie czy się rusza a nie panikujesz :sorry:

ja tylko usiadłam do komputera i usiedzieć nie mogę tak mi mała wariuje :cool:wcześniej się nasprzątałam i jeszcze nie skończyłam wiec jak tylko odpoczywam czuje harce :sorry:

Witam Dziewczyny!
Ale żeście naprodukowały!
Ja właśnie wróciłam z USG i synuś zdrowy,waży 1589g czyli tak chyba normalnie chociaż szczerze myślałam że więcej będzie ważyć.Wyszło ze jestem w 30-31 tyg ciąży czyli termin zostaje koniec stycznia.
A i standardowo buzia zakryta rączkami ale jajka na wierzchu:-D
hehe chwalipięta ci rośnie ;-)fajnie że wszystko ok :tak:

co do zgagi to mnie jakoś przestała męczyć - tylko chwilami mnie atakuje jak naprawde mocno się najem czegoś . ale brzusio już mi dosyć opadł więc nie ciśnie mnie mała Żaba na żołądek :)
mi jeszcze nie opadł niby w 2 ciąży później :sorry: ale co do zgagi chciałam się pochwalić że dawno nie miałam a jak na złość po rogalu poczułam że coś mnie bierze jakoś przeszło i nie było źle ;-)

Dziewczyny strasznie mnie boli ten kręgosłup, szczególnie odcinek lędźwiowy i krzyżowy:wściekła/y: Jak mogę sobie ulżyć?? Nie ma kto mnie pomasować więc to odpada:eek:
mi pomaga masaż albo jak nie ma męża by pomasował to ciepły prysznic tylko na krzyż sobie zapodaje :sorry:

Hej Kobietki:-)
U mnie jak zwykle pod górkę, już myślałam, że jest lepiej, a w nocy tak się dusiłam, że znowu mnie całe podbrzusze kuje. Próbowałam dzisiaj rano jeszcze jakoś przyspieszyć wizytę u GP, ale nie da rady i co gorsze dowiedziałam się, że będę miała wizytę nie z moją GP, a z jakąś inną, bo moją też choroba dopadła :sorry: Kurcze boję się, że przez ten kaszel to mi się szyjka skróci i Młoda za wcześnie się urodzi :-( No, ale nie będę wywoływać wilka z lasu i muszę zacząć myśleć o czymś pozytywnym, bo ostatnio to tylko non stop się dołuję i sama siebie nie poznaję :sorry:
Życzę Wam Dziewczyny dobrych humorów :tak:
Kacha nawet tak nie myśl że coś Ci się skraca musi być dobrze dużo zdrówka dla Ciebie :tak:

Gosia_k23 dzieki za info. pojde w sr to sie dowiem co i jak. mam nadzieje ze to nic strasznego i ze dzidzi nic nie grozi...
dadzą leki i wszystko będzie dobrze :tak: trzymam kciuki !

reklama
Ja tego filmu nie oglądam :-D ale jakaś rozkojarzona dziś jestem tysiąc spraw na minute obmyślam i jakiś dzwoniący dzień mam... ciągle z kims gadam.
Tęsknie za pracą... :szok: czy to nie absurdalne.... :eek:

Gratuluję udanych wizyt, kacha_wawa nic nie wywołuj, dormak - super, że możesz odetchnąc, tak samo Joasia... panowie jednak na wysokości zadania - brawo!:tak:
macy - w sumie dobrze, jak dzielnica nieciekawa to może kosz też byłby nieciekawy - znajdziesz inny ;-)

Do góry