Mialyscie juz pierwsze KTG? Aaa, jestem ciekawa ile ważą Wasze malenstwa, bo ja mialam usg miesiac temu i wazylo 1400 g, a teraz to nie mam pojecia, ale raczej sporo, bo gniecie jak leze na plecach.
Co do nog, wow!, takich stop w zyciu nie mialam, wygladaja mniej wiecej (raczej wiecej) jak stopy shreka. ale co tam, jak taki maly, kochany sliczny potworek jest w brzuchu. Pamietam jak na poczatku ciazy balam sie jak to bedzie, jak cos obcego w moim brzuchu bedzie sie ruszalo, a dzis jak sie rusza przez dluzszy czas to zaczynam sie martwic i pragne, zeby mnie pokopalo tak mocno jak tylko potrafi.
I jeszcze takie pytanko, czy sa tu jakies studiujace mamy? jestem ciekawa jak zalatwilyscie sprawe z uczelnia, dziekanka czy raczej liczycie na laske wykladowcow, bo ja to drugie, no i siedze teraz nad projektami))
Milego wieczoru Mamuski
Mnovak ja jeszcze nie mialam nigdy KTG i nie wiem czy bede miec, chyba dopiero przy prodzie

Witam grudniowo!!
Właśnie podczytywałam relacje z porodówek na grudniówkach i się popłakałam ze wzruszenia. Chwilę tęmu nic jeszcze po mnie nie było widać i co by pokazać ze w ciąży jestem bluzki ciążowe nosiłam a teraz już za chwile na porodówkę jadę. ehhhh....
Dziewczyny z Warszawy - czy macie jakieś opinie o porodówce w szpitalu MSWiA ?
Lilka przyznam szczerze ze nic nie slyszalam o tym szpitalu, nawet nie znam nikogo kto tam rodził.
Anetrix idz na l4 kobitko bo sie zameczysz
Witam porannie , ja jak zwykle nie wyspana.Chociaz dzisiaj juz poprawa, jesli nchodzi o budzenie sie na siusiu.
U mnie za oknem bialo coraz czesciej ysle o swietach i o godz 0.Ok ide zrobic kawe , odezwe sie pozniej.
dormark daj troche sniezku
Witam grudniowo i porannie!!! My wczoraj podlgadalismy chlopakow i waza 2123 i 2169 wiec kawal z nich chlopkow) tylko u mnie nie najlepiej przedwczoraj przez godzine mialam skurcze rowniutko co 10 minut i to bolace strasznie i sie strachu njaledlismy ale na szczescie przeszlo. pozatym brzuszek caly czas boli anie wspomne o zebrach i posladkach alllllaa.
ciekawe kiedy pierwsza z nas sie rozpakuje, mam nadfzieje ze nie bede to ja.
monia super waza dzieci
Wiecie co? Ja chyba opadlam juz z sil i tez juz zaczynam czuc takie znuzenie ciaza. Brzuch mi sie ciagle rusza, bo maly urzadza sobie gimnastyke. Nie powiem, zeby bylo to jakies mile uczucie Czasem nawet boli. A najgorsze sa centralne uderzenia glowa w pecherz, ze momentami mam wrazenie, ze nie dam rady utrzymac moczuCzy Wy tez tak macie?
Karoli tez tak mam:-(
Witajcie,melduje ze zyje.
Moj maz mial wczoraj wypadek. Zyje,nic nikomu sie nie stalo.Trzymam sie bo musze...dla Okruszka.
Pozdrawiam cieplo.
Agbar wspolczuje, trzymaj sie!Najwazniejsze ze wszyscy cali!!!
Dziewczyny czy u Was tez ostatnio nasiliła się zgaga ?? Dzis w nocy męczyłam sie półtorej godzinyAni mleko, ani mietowe tic taki niepomogły dopiero jak 4 poduszki pod głowe wsadziłam było ok ale za to kark boli. Do tego strasznie zebra bola i plecy a brzuch jak kamien taki twardy. Czy teraz bedzie juz tylko gorzej ???
![]()
Aga mnie dzis w nocy obudzila zgaga ale to tak silna ze normalnie zoladek mnie strasznie bolał od nadmiaru kwasów!Byly wiec 2 wyjscia zwrócic czesc kwasów, ale wtedy by sie rozniosły wyzej i tez byłoby kiepsko, wiec wybrałam rozwiazanie nr 2 czyli zjadłam sucha byłke i popiłam szklanke wody i mi przeszło. Ale generalnie na zgage w ciagu wieczora nic juz nie skutkuje
Chyba w koncu sie wkurze i sobie manti kupie albo inny specyfik.
Jej, dziewczyny, tak piszecie juz o porodach. Niektore z nas na bank jeszcze w grudniu beda rodzic. A dla mnie to chyba nadal jakas abstrakcja. Mimo, ze mam brzuch i swiadomosc, ze w nim jest moj synek, to totalnie nie dociera do mnie, ze teoretycznie za 1,5 miesiaca moj brzuch bedzie pusty, a maly bedzie obok mnie.
Jakas jestem taka spowolniona w tym uswiadamianiu sobie, nie mam jeszcze nic do szpitala, wyprawka jest w roznych czesciach swiata. I ja caly czas radosna i wyluzowana. Zeby mnie tylko nie zaskoczylo![]()
Karoli nie martw sie, mi sie zaczał 36 tydz a i tak mi sie wydaje ze poród to tak daleko
Kobitki ale macie produkcje, dzis i tak nie nadrobilam wszystkiego jeszcze, wiec 5stron zostawiam sobie na jutro
Milej nocki zycze Wam!
Czy Wy tez tak macie?

Dopiero przed cesarką skoczę zrobić. Może też dlatego mi się odechciało serduszkowania? Mam nadzieję, że po porodzie moja gabryska wróci do stanu pierwotnego...
ja juz nie wytrzymuje z nia tez mnie meczy, jutro kupie rennie bo na mleko patrzec juz nie moge.
) i jeszcze stwierdzi ze markotna jestem jakby nie wiedzial dlaczego uffff

Muszę dziś kupić wszystko do szpitala, spakować się, bo kto wie kiedy nastąpi TEN dzień 

... bo moj misiaczek według niej malutki i chce to skontrolowac heh sie okaze