reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Styczniówki 2010 !!

Witajcie sobotnio:-D
ja już od 4 rano na nogach, obiad ugotowanby, zakupy zrobione, mieszkanko wysprzątane. To chyba jedyne pozytywne aspekty bezsenności:-p:-D
Ale tu się dzieje od wczoraj

Mężuś wczoraj poszedł do lekarza (sam z własnej i nieprzymuszonej woli:shocked2:) i okazało się, że ma zapalenie oskrzeli. Ma antybiotyk, ale i tak do pracy dziś poszedł, bo chyba firma się bez niego zawali:wściekła/y: Jeszcze bardziej mi się zaprawi, tylko przełożyć przez kolano:wściekła/y:niepoważny:wściekła/y:

co do terminu, to w zależności od metody liczenia - wychodzi mi między 22 a 25 stycznia:tak: To tak jak Paula3- OM 18-04- rodzimy razem:rofl2:

Jeśli chodzi o sny, to dziś sniło mi się, że ginka dała mi skierowanie na cc, bo stwierdziła,że w ciązy za mało serduszkowałam i mam słabo wyrobione mięsnie, i mogę sobie nie poradzić z urodzeniem 5 kg dzidziusia:rofl2::rofl2::rofl2: dobrze, że to tylko sen- bo ta waga jest przerażająca:rofl2::rofl2::rofl2:

Kacha Wawa- trzymamy kciuki, żeby z malutką Madzią było ok. Biedaczka, tyle już wycierpiała

No to mamy już pierwszą rozpakowaną- wielkie gratulacja dla BLACK WIZARD.

monia1110- czy ty następna w kolejce? nie wygłupiaj się tutaj prosze, tylko zaciskaj mocno nózki.

A ja mam kolejną schizę. Wczoraj mój mąż zauważył, że zrobiłam się jakaś żółta na twarzy. Najpierw spytał się, co za badziewny puder kupiłam, a ja mu na to, że się nie pudrowałam. Przyglądam się w lusterku, i faktycznie, jakaś szaro-żółta się zrobiłam:shocked2:

Ostatnia edycja:
reklama
Anulka u mnie to samo i powiem że stosuję te niby najlepsze kremy i to trzy razy dziennnie a te france się rozłażą i co zrobić:confused2: Na szczęście ukochały sobie cały pępek i naookoło niego się rozstawiają:tak: Wydaje mi się że te wszytskie kremy to tylko nabijanie kasy producentom:-( a jak mają byc i tak będą;-)
Morka a oliwki zwykłej dla niemowlą próbowałaś ? Ja też smaruję sie jak głupia tymi wszystkimi specyfikami i piersi nie uchroniłam, a dziś zauważyłam cztery dorodne rozstępy wokół pępka wskazujące strony świata. Mam wrażenie że skóra jest bardziej nawilżona po oliwce.

Może dziewczyny do wątku Lista styczniowych mam (tak ten wątek o którym myśle jest chyba zatytułowany) dołożymy statystyki. Bardzo mi się podoba u grudniówek - ilość maluchów w brzyszkach i ilość już rozpakowanych.

Może dziewczyny do wątku Lista styczniowych mam (tak ten wątek o którym myśle jest chyba zatytułowany) dołożymy statystyki. Bardzo mi się podoba u grudniówek - ilość maluchów w brzyszkach i ilość już rozpakowanych.
też mi się tak podoba:tak:
Myślę, że prócz wątku z informacjami o rozpakowanych mamusiach, trzeba założyć taki, w którym będziemy miały listę maluszków - data, waga, itd. czy będziemy edytować tę istniejącą lista styczniówek 2010!!!
ja myśle że edytować bo po co tyle wątków bo jeszcze dojdzie opowieści z porodówek co za dużo tego by było;-)

mam strachaa kobietki!!!! nieweim czy wody mii sie nie sacza bo wkladke 3 razy od rana zieniam, wczoraj wyszlam ze szpitala i mam nadzieje ze bedzie ok. ale troche to za wodniste jak na uplawy. brrrr najgorsze ze ja sama w domu

Andzia, może to wskazówka, żeby więcej z mężem serduszkować?;-) Bo mięśnie rzeczywiście warto wyćwiczyć. Tylko chyba Twój mąż od Ciebie już ucieka czy coś pomyliłam?
A z tym kolorem twarzy - może wątroba przeciążona. Zobacz, jakie masz białka oczne.

Lilka29, oliwki czy kremy - prawda jest taka, że jak ma trzasnąć skóra, to trzaśnie. Ja się smarowałam w pierwszej ciąży - mam tylko jeden na brzuchu, ale przez całą szerokość - jakbym cesarkę miała. Na piersiach się zrobiły od razu. Teraz jeszcze nie zauważyłam niczego nowego, ale kto wie, jak będzie po ciąży.

Patrysia, mi się też te statystyki podobają. Może masz i rację, że lepiej edytować, tylko wtedy wszystko spadnie na głowę Asiowo. Musimy najpierw ją zapytać o zdanie, czy ma ochotę się tym zająć.

Monia1110, zadzwoń do położnej i zapytaj, co masz robić. Będziesz spokojniejsza.

Dziewczyny, wysłałam smsa do Black z gratulacjami od nas. Niech wie, że o niej pamiętamy.:tak:

Ostatnia edycja:
Baby jakie Wy te zelazo bierzecie, bo mi gin nic nie przepisał ( a wyniki mam takie sobie), a rozmawiałam dziś z kobieta która czwarty raz leży na oddziale z 3miesieczną córka bo mała ma małopłytkowość czy jakoś tak.Lekarze twierdzą ,ze powodem tego jest iż w ostatnim trymestrze ciąży kobieta nie brała żelaz i teraz dziecko go nie przyswaja. Czy to możliwe???:eek:

Emilia mysle ze to nie ma zwiazku, ja przez cala ciaze nic nie biore a teraz robilam badania i hemoglobina 12,1, wiec jaki bylby sens zebym ja lykala zelazo?
Z reszt anie znam sie ale wydaje mi sie ze lekarze nico przesadzają.

witam wieczorowo;-)
Joasia ja mialam okres 19.04 a termin mam na 17 stycznia:eek:

ja nie wiem jak oni niby to licza, bo mi lekarka od terminu z om 31.03 liczy date porodu na 4-5 stycznia, a polozna na 6ty wiec kazdy liczy jak chce.

A tak w ogole to dopiero nadrobilam zaleglosci z wczoraj i dzisiaj.
Dzis mam gosci, moja dobra kolezanka przyjedzie z mezem i zostaną do jutra:) wiec ja pewnie pojawie sie jutro wieczorkiem dopiero!:)
Milego weekendu zycze!

mam strachaa kobietki!!!! nieweim czy wody mii sie nie sacza bo wkladke 3 razy od rana zieniam, wczoraj wyszlam ze szpitala i mam nadzieje ze bedzie ok. ale troche to za wodniste jak na uplawy. brrrr najgorsze ze ja sama w domu
stań w rozkroku nad ręcznikiem i lekko podskakuj jak samowolnie bedzie lecieć to oznacza że wody:sorry:
Dziewczyny, wysłałam smsa do Black z gratulacjami od nas. Niech wie, że o niej pamiętamy.:tak:
bardzo fajnie dzięki:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Lilka spytaj czego nie próbowałam:-D Dalej próbuję zresztą, ale koło pępka chyba skóra najcieńsza i dlatego . U mnie wygląda to jak rozstępowy kwiat a pępek robi za jego środek:-D ale tak na serio to aż tak tragicznie nie jest:tak: Napewno coś zostanie, ale cóż taki urok mamuśkowania:-) A tak wogóle to my chyba teraz wszystkie wisimy na kompach i czekamy na resztę odchodzących wód bo jest od wczoraj maskaryczna nadprodukcja:-D

reklama
ja nie wiem jak oni niby to licza, bo mi lekarka od terminu z om 31.03 liczy date porodu na 4-5 stycznia, a polozna na 6ty wiec kazdy liczy jak chce.
Bo jedni dodają 9 miesięcy+5 dni, inni 9 miesięcy+7. Mi też liczą 2 stycznia lub 4 stycznia.
stań w rozkroku nad ręcznikiem i lekko podskakuj jak samowolnie bedzie lecieć to oznacza że wody:sorry:
Może działać, ale nie musi, bo jeśli główka zatyka kanał, to wody nie polecą.
Lilka spytaj czego nie próbowałam:-D
Mój ś.p. ojciec mawiał, że najlepsze na wszystko jest kurze g... Może warto spróbować.;-):-)

Do góry