reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpień 2010

Witaj ehtele,

nie ma żadnych przeciwwskazań :-) (jestem mgr kosmetologii).
Bosko... jak cudownie mieć tu taką kobietę:-)
To może masz przepisy na jakąś zdrową maseczkę do cery, żeby trochę nabrała kolorytu:-)
A jeśli chodzi o pielęgnację ciała, żeby pozostało jędrne i bez rozstępów, co proponujesz? Używam mustele, co o niej myślisz? Jesteś za używanie oliwek do ciała?

reklama
Powiem szczerze, że lepsza jest mustela, oliwka jest dobra, ale tylko po kąpieli, bo zapobiega utracie wody ze skóry.
Jeżeli chodzi o pielęgnację skóry twarzy to polecam:
to peeling cukrowy z sokiem cytryny wcierany ruchami okrężnymi.
Następnie masaż aktywny, jedynie masaż w połączeniu z peelingiem przywróci kolor skórze. Jeżeli skóra jest szara to znaczy, że jest słabo ukrwiona. Masuj, podszczypuj, oklepuj swoją skórę, przykładaj kostki lodu. W okolicach oczu, wykonuj ruchy owalne, od zewnątrz do kącika oka i dalej aż pod brwi. Tam znajduje się zagłębienie, do którego uchodzą naczynia limfatyczne wraz z limfą, która zbiera się pod naszymi oczami.
Maseczki nie przywrócą kolorytu skórze, mogą jedynie ją nawilżyć:) Dobre są maseczki z żelatyny, lub okłady z tłustej śmietany, niektórzy cenią sobie papki z awokado (bogactwo witamin i minerałów)

Buziaki

Powiem szczerze, że lepsza jest mustela, oliwka jest dobra, ale tylko po kąpieli, bo zapobiega utracie wody ze skóry.
Jeżeli chodzi o pielęgnację skóry twarzy to polecam:
to peeling cukrowy z sokiem cytryny wcierany ruchami okrężnymi.
Następnie masaż aktywny, jedynie masaż w połączeniu z peelingiem przywróci kolor skórze. Jeżeli skóra jest szara to znaczy, że jest słabo ukrwiona. Masuj, podszczypuj, oklepuj swoją skórę, przykładaj kostki lodu. W okolicach oczu, wykonuj ruchy owalne, od zewnątrz do kącika oka i dalej aż pod brwi. Tam znajduje się zagłębienie, do którego uchodzą naczynia limfatyczne wraz z limfą, która zbiera się pod naszymi oczami.
Maseczki nie przywrócą kolorytu skórze, mogą jedynie ją nawilżyć:) Dobre są maseczki z żelatyny, lub okłady z tłustej śmietany, niektórzy cenią sobie papki z awokado (bogactwo witamin i minerałów)

Buziaki

wow! co za profesjonalizm :tak::-)

jupiiii, humor mi se poprawił po 4 dniach :happy:. nie ma jak pomidorowa :-p

Martuśka widzę, że lepiej się czujesz:) Ja wbrew powiedzeniu "poranne mdłości" gorzej czuję się wieczorem, mam straszną gorycz w ustach no i nudności.
Buziulki

ojjj tak. moze dlatego, ze do piątku coraz bliżej ;).
a mnie sie chyba cos zaczyna przestawiac, bo do tej pory tez tak miałam, a dzis byly rano. mam nadzieje, ze wieczorem mnie juz nie dopadną, choc bywało że i o 22 mnie brało, a przez ostatnie kilka dni mialam caly dzien :/

Martusia ja jestem przerażona wizją pierwszych trzech miesięcy, chociaż zdarza się, że kobiety do 6 się tak męczą
buziulki

Polianna jak po wizycie?

I ja dzisiaj zaliczyłam popołudniową drzemkę :tak:
Co do mdłosci to mam ale jeszcze do wytrzymania (bywało gorzej ;-)) niestety ale też mam ten niesmak w buzi i muszę go czymś zabijać a on i tak powraca :confused2:
no i mój mąż ma zachcianki :laugh2: chodzi i coś by zjadł ale nie wie co :laugh2:

Mam koleżankę którą wymioty męczyły całą ciąże codzinnie musiała porozmawiać z kibelkiem :szok: ale nas to nie dotyczy!!! ;-)

reklama
Ja juz po popoludniowej drzemce ale chyba zaraz znowu pojde spac bo mnie cos spanie zbiera....

Puchatka to niezle musisz kombnowac zeby sie nie wydalo. Ja u rodzicow bylam w sobote i tez sie nakombinowalam zeby nic nie bylo podejrzanego w moim zachowaniu :tak:

Polianna i jak po wizycie???? Kciuki mnie juz bola od zaciskania!

Martuska ales mi smaka ta pomidorowka narobila!:szok:

Milusia czyli nie warto przeplcac w kremy na rozstepy np. z dermiki??

Do góry