reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Styczniówki 2010 !!

Beti no pogadaj z Violcikiem co do terminu.....no no....

A co do oksytocyny ja się też boję ale nie ze względu na ból tylko no właśnie ze wzgl na moją bliznę po cc...koleżanka która rodziła dołem po cc mówiła, że nie mogli jej właśnie podac oksytocyny ze względu na to i musiała się męczyć choć na poczatku sama o oxytocynę błagała....
anetrix a jak to jest jak gin chce mi podać oksy...a potem ciach... mówi ze kilka skurczy i mnie potnie.... co ty o tym myślisz czy wtedy też jest zagrożenie pęknięciem....?
chce z nim pogadać, ale też się już na samą myśl boję...że powie znowu "nie czytaj"

edit bo zapomniałam napisać...
dorcia ale ślicznie u Ciebie

Ostatnia edycja:
reklama
Ja po zakupach... ludzi dość dużo ale kilka sklepów zaliczyłam. Może jutro też coś tam i jakoś dam radę.
anetrix - dzięki za wyjasnienia, naprawdę muszę wyluzować i twoj post mi w tym pomógł. Dzis na tych zakupach parę razy stwardniał brzuch ale nie było źle.

Dzięki za radę.
Dziś idę do apteki po wiesiołek i maliny. Czy to ma być wyciąg z wiesiołka czy herbata, a może jeszcze coś innego?
Jestem w 36 tygodniu.
No i chyba wezmę się za ten polecany masaż szyjki...

Astrid masaż krocza, nie szyjki;-)
Tu masz linki - poczytaj:
Kaja polecala homeopatię: homeoporod
A tu pisałam, co mi położna radziła robić: https://www.babyboom.pl/forum/styczen-2010r-f295/wszystko-o-porodzie-sn-i-cc-27843/index36.html

Klara: ja dopiero pierwsze dziecko, ale na oksytocyne się nie zgadzam - chcę naturalnie, bez wspomagaczy, a poco tobie oxy jak masz cc?

Roxeen: powodzenia na wizycie!!!

Kacha: no jak szłam wczoraj jak kaczka to się ludzie gapili, a co dopiero ty z ta jajecznicą na sobie heheh

Patrysia: kurcze normalnie wiem o czym mówisz i co to za ból jak sie podnieść nie można...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Astrd ja biore tabletki Oeparol (3x2)i parze sobie liscie maliny 2 razy dziennie(do kupienia w sklepie ziołowym)
KlaraM caly czas z nia gadam o tym,mamnadzieje ze sie dobrze rozumiemy;-)

dziewczyny czy czop moze odchodzic kawalkami...bo mi znowu dzis cos galaretowego wylecialo...

A ja się cieszę, bo dostałam wiadomość, że zostanę przyjęta do grupy styczniówek. Tylko, że do tej pory nie otrzymałam zaproszenia :zawstydzona/y::-( Poza tym byłam na pobraniu krwi i franca tak mnie ukłuła, że dosłownie dziurę mi zrobiła, potem krew nie chciała przestać lecieć i pobrudziłam bluzkę a była nowa:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: I teraz ręki wyprostować nie mogę:happy:

dziewczyny czy czop moze odchodzic kawalkami...bo mi znowu dzis cos galaretowego wylecialo...
jak najbardziej może:tak:

Wiecie co ja musze ponażekać troszke:zawstydzona/y:bo ja już mam dosyć chodzenia w ciąży wszyskto mnie już męczy spać niemozna bo pozycji znależć nie idzie a jak się obracam to jeszcze ten ból wrrr...chodzić nie idzie4 bo boli jest mi cięzko już z brzusiem i poprostu szczerze już się niemoge doczekać godziny "0" jejć jak się ciesze że już w czwartek zaczynam 37 tc co jeszcze troche i moge rodzić i ja tam już mam w nosie styczeń jak będe w 38 tc to zaczne srduszkowac i normalnie funkcjonowac co zeby już rodzić :tak:ojej normalnie aż się dziwie bo w pierwszej ciaży to normalnie cud miód i malina bo nie czułam żadnych bóli mogł normalnie chodzić bno tyle że się męczyłam itp.no ale to normalka ale to co teraz w tej ciąży przeżywam a teraz jeszcze na koncówce kurcze masakra to naprawde wykańcza:sorry:jejć normalnie kobitki ja się niektórym wam tu dziwie bo jesteście już w 38 tc a niechcecie(bynajmiej nie robicie aby już rodzić)a ja tu bym była szcześliwa i tak jak BLACK już tulić chciałabym dzieciątko:sorry:

No to sobie ponarzekałam:zawstydzona/y:

dzieki za info ale kilka tyg to strasznie dlugo:szok: nop nic dobra-nie ma co panikowac tylko trzeba normalnie funkcjonowac-ale mi sie zrymowalo;-)

Patrysiuja juz tez mam dosyc, nie lubie byc taka nieużyta;-)a tu coraz gorzej jest,jeszcze rano jak wstane to spko ale na wieczor...masakra.wszystko mnie boli, pachwiny ciagna, zrobienie kilku krokow graniczy z cudem.a wnocy...jzu nie wspomne.zeby zmienic pozycje musze sie cezgos zlapac bo inaczej sie nie rusze.dlatego tak juz mialam nadzieje ze jak ten czop mi odejdzie to za tydzien urodze;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
a czy mnie się wydaje czy Gosia k23 dawno aktywna nie była?
roxen daj znać po wizycie
Kaja fajnie ze juz po zakupach i że uspokojona jesteś....

Do góry