reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Styczniówki 2010 !!

morka, tyle tylko, że mi nic nie dolega. Tylko nie byłam już przeszło miesiąc u niego, bo jak pojechałam z wszytskimi badaniami w zeszłym tygodniu do gabinetu, to już wtedy okazało się, że na urlopie jest :-D i jak tak się urlopował będzie to badania będą nieważne :-D :-D :-D a ja się potwornie boję pobierania krwi z żył, bo właściwie to ich nie widać, i za każdym razem mam krwiaki wielkości pomarańczy.
No nic.....dzwonię :-)

reklama
A może by tak smska do Klary czy wszystko ok? Czy to nie będzie narzucanie się zbytnie? W sumie jak będzie zajęta to nawet nie zauważy, a jak wszystko ok to przynajmniej nas uspokoi... Sama nie wiem....
Cały czas o niej myślę....

Hej kobitki!
Ja dziś się tak źle czuję, że nawet sie nie biorę za odpisywanie każdej;-)
Głowa mi pęka, brzuch boli jak na okres, nie chce mi się ruszać, a muszę zwlec moje 4 litery i iśc wydrukowac list przewozowy, bo żem sobie kuriera taniego zamówiła, a w drukarce nie ma tuszu i nie mam jak wydrukować - normalnie mój M to zawsze mnie urządzi i jeszcze jak na złość nie ma go i nie będzie:-(
Co do magnezu to ja przestałam brać, ale ostatnio jak mnie skurcz w łydce chwycił to połknęłam 2 tabletki, bo masakrycznie bolała noga:eek:

Paula: zbierz się na odwagę i niech mama kombinuje torbę dla ciebie - szacunek szacunkiem, ale nie pożycza się bez informowania cudzych rzeczy, a tym bardziej, że 150 zł, to teraz dla ciebie spory wydatek! Nie daj się mamie tak traktować, bo to niezdrowe choćbyś ja kochała najbardziej na świecie - nie ma prawa tak cię traktować, w końcu też jesteś jej dzieckiem i daj jej do myślenia!

Golanda: nic się nie martw - lekarze lubią sobie wymyślac na siłę co by tu nie tak - córcia waży ok. i nie ma co cudować, że mały brzuch - ważne, że jej jest wygodnie i rośnie!

Beti: hmm a poco masz na tych kolanach chodzić 10 minut dziennie?:-D

Kazimiera: no to nas zaskoczyłaś - fajnie, że juz kolejna z dzidzią! GRATULACJE!

Labamba: tak u listopadówek było, ze pełnia i poleciało masę dziewczyn rodzić... ja tam 31 mogę, byle dziecko przed północą nie wyszło;-)bo inaczej będę na kolanach błagac o wpisanie daty urodzenia 01.01.2010:-D

Pasibrzuch: wszystkiego najlepszego kochana i daj nam znać, jak żyjesz!

Karoli: pięknie synek rośnie - gratuluję dobrych wieści - i ciesz się, że szpital nastawiony na naturalne metody, bo przynajmniej cię niczym nie naszpikują, a na pewno sobie poradzisz - teraz się boimy, a potem to już nie będzie czasu na strach:-)

Agbar ale się uśmiałam z twojego męża z tego obłędu w oczach i pytania "już":-D Ja sobie w poniedziałe naciągnęłam coś w pachwinie jaks ię poślizgnęłam i żeby w nocy się obrócić to się łapię łóżka, ściany i z jękiem sie przekręcam i w zasadzie dobrze, że mojego M nie ma chwilowo w domu, bo by było tosamo co u ciebie - panika i czy nie rodze;-)

Mam nadzieję, zę z Klarą wszystko OK. będzie - pewnie jej przyspieszą CC:tak:

A może by tak smska do Klary czy wszystko ok? Czy to nie będzie narzucanie się zbytnie? W sumie jak będzie zajęta to nawet nie zauważy, a jak wszystko ok to przynajmniej nas uspokoi... Sama nie wiem....
Cały czas o niej myślę....
Ja pomyślałam to samo i pól godziny temu wysłałam - nie odpisuje - może ją tną ?

No to się wszystkiego dowiedziałam. Mój lekarz na urlopie do końca tygodnia...kurcze, czy orientuje się może któraś z Was ile są ważne badania? Chodzi o morfologię i badanie ogólne moczu, bo kiedy się spotkam z lekarzem, moje wyniki będą dwutygodniowe.

No to się wszystkiego dowiedziałam. Mój lekarz na urlopie do końca tygodnia...kurcze, czy orientuje się może któraś z Was ile są ważne badania? Chodzi o morfologię i badanie ogólne moczu, bo kiedy się spotkam z lekarzem, moje wyniki będą dwutygodniowe.

To beda ok.

Ja sie wzielam za porzadki heh w szafkach kuchennych. Wywalilam z jednej wszystko i mi sie odechialo sprzatac, wiec sobie ide.
Poza tym nie moge tej szafki umyc, bo jest wysoka, a nie chce wlazic na stolki, wiec musze poczekac na mojego m. :-D:-D:-D

Dażka ja nie wiem jak to u ciebie, ale wyniki badania jak dla mnie mogą być inne co kilka dni:tak:więc ich okres ważności raczej trudno przewidzieć. Ja miałam trzy razy przez całą ciążę te podstawowe typu morforlogia i mocz i raz zanosiłam ponad miesiąc po badaniu.Natomiast np.teraz nie dostałam już skierowań więc w razie W będę mieć do szpitala badania z listopada bo wątpię żeby mi jeszcze te kilka dni przed kazała iść.

Paula3 ja wiem ze nie jest prosto wygarnac mamie ale jak nie postawisz na swoim to wiecznie bedziesz poszkodowana. ja np ostatnio swojej powiedzialam ze jak jeszcze raz odezwie sie na temat tego zebym cos zjadla to przestane ja odwiedzac bo mnie wkurza juz to ze za kazdym razem jak przychodze wciska mi cos do jedzonia i mowi zebym jej wnuczki nie glodzila.tak wiec zakomunikowlaam ze jak na wigili uslysze chociaz raz zebym cos zjadla to wstane i wyjde i wcale sie przejmowac nie bede;-)

ej nie smiejcie sie ze chodze na czworaka...to podobno ma wplynac na to zeby glowka dziecka wstawila sie w kanał rodny i zeby pozniej porod byl szybszy;-) nie bedzie wtedy trezba zbytnio gimnastykowac sie w czasie skurczy. do tego dobre jest tez siedzenie okrakiem na krzesle albo poprostu szorowanie podlogi na kolanmach. chodzi o to zeby brzuch wisial jak to polozna okreslila;-)czego to sie nie robi dla dobra dziecka;-)

DAŻKA hmm myśle że nie że moga być z 2 tyg.bo pamiętam jak ja miałam robić badania to gin kazał mi je za 2 tygodnie zrobić a wizyta u niega za miesiąc;-)

No ciekawe co u KLARY:tak:

Ja normalnie się sama z siebie śmieje bo nie biore żadnych tabletek od 3 dni a skurczy nie mam:laugh2:normalnie AGAGSM hehe ciekawe czy u mnie wszystko się niecofneło:rofl2:ale ja i tak pomoge z M;-)
BETI to ja od dzisiaj chodze na czworaka:rofl2:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Dażka ja nie wiem jak to u ciebie, ale wyniki badania jak dla mnie mogą być inne co kilka dni:tak:więc ich okres ważności raczej trudno przewidzieć. Ja miałam trzy razy przez całą ciążę te podstawowe typu morforlogia i mocz i raz zanosiłam ponad miesiąc po badaniu.Natomiast np.teraz nie dostałam już skierowań więc w razie W będę mieć do szpitala badania z listopada bo wątpię żeby mi jeszcze te kilka dni przed kazała iść.

Wiesz, ja robię te badania za każdym razem jak idę na wizytę, tak sobie pan doktor życzył, stąd też moje pytanie ;-) Ale widać, co lekarz, to inne procedury.

Karoli, dziękuję za odp. a co do prac na wysokościach, to faktycznie sobie odpuść.

Idę robić frytki:-p Do później.

Do góry