reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

No to ja też muszę się wybrać do Tesco;-);-), choć pewnie nie w taki mróz, może do tego czasu wszystko nie zniknie. Sama mam z lumpka sporo fajowych ubrań - dziś w przychodni jakaś pani zachwycała się moim sweterkiem, ale mąż ma opory by dla niemowlaka kupować w lumpku, dlatego liczę, że rodzina poszaleje z tymi ze sklepów dla dzieci, a my co trzeba w Tesco lub właśnie Pepco:tak::tak::tak:

reklama
Nie kupiłam sobie szlafroczka do szpitala bo mama zaoferowała się,że pożyczy mi taki,który nie używa i w zamian...kupiłam ręczniczek dla maleństwa i 2 flanelowe pieluszki...no i dzięki temu mam co raz mniej do kupowania:-)

Oj widzę,że ja jestem bardziej praktyczna bo ja to dzisiaj zaszalałam i kupiłam...koszulę do szpitala,majtki siatkowe i podkłady:-DToć to szok:eek:
Tylko załamało mnie,że w aptece jedyne dostępne podkłady to były pieluchy bella....jakoś tak nie pewnie wyglądają...

Czy któraś z Was miała do czynienia z ubrankami Pepco? Znajoma polecała, że tanie, dobre i dla szybko rosnących dzieci idealne (podobno sama używała), ale na forach niektórzy piszą, że po jednym praniu wyglądają jak szmaty. Macie z nimi doświadczenia?

To zależy które rzeczy w pepco się kupi - sa takie jak firmowe - bardzo dobrej jakości (właściwie to one sa firmowe, nie wiem czy z partii rozwalonych w transporcie czy skąd ale mają powycinane metki i wklejane metki pepco)- są i takie cieniutkie i bylejakie...

Ostanio wklejałam pajacyki - kupiłam je po 7,99 za szt a pod naklejką pepco jest nadruk firmowy Lamaze.

co do Early Days to faktycznie maja fajne ubranka i jak mam ten sklep pod nosem, to odwiedzam go często :-) no i najtańsze rzeczy tam są :tak:
piszecie, że taka super jakość... ja tam nie wiem, ale i tak dziecko rośnie jak na drożdżach, więc nawet jak się cos powyciąga, to nie szkoda :-)

a dziś w Lidlu kupiliśmy karuzelkę grającą z misiami (taką do łóżeczka) za 12.99 euro :-) w sklepie dziecięcym podwójne ceny...

Mag, to będę trzymała kciuki, bo my idziemy na usg (już ostatnie) 5 stycznia! I ja będę już w 33 tyg.Obyśmy się w końcu dowiedziały :-D

ja też będę trzymać kciuki:-):-):-)b

mag 349 i 007 współczuję, że nie znacie płci, ja bym się zapłakała z tej niewiedzy
szczególnie, że ubranka są przeważnie takie tendencyjne (albo różowe albo z napisem little boy :zawstydzona/y:)
w PL ciągle mało takich uniwersalnych ciuszków (ja nie cierpię różowego) i chciałam takie kupować a tu ciężka sprawa.......

uwierz mi, straaaaasznie chcę już wiedzieć - szlag mnie właściwie trafia:sorry:

jeśli chodzi o ubranka,masz całkowitą rację
ja nie wiem, tyle jest kolorów, a tu albo niebieskie, albo różowe:eek:

Młoda mamuśka:) - no dokładnie , te podkłady to pieluszki bella. Ale nie martw sie aż tak długo nie trzeba w tym chodzić. Później sie zmniejsza krwawienie i jakieś zwykłe większe podpaski można kupić -wystarczą.... Ale lepiej zrobić w domu zapas podpasek wiekszych i tych juz "normalnych". No chyba że mąż dobrze w tym temacie rozeznany i kupi w razie co... Bo na początku to raczej same nie pójsdziemy po podpaski do sklepu...:sorry:

A w szpitalu podkłady to chyba z ligniny robią... Składają na iles cześci ten papier i kawałek gazy na wierzch...

reklama
Mnie wczoraj przyszła przesyłka z pampersami. Kupiłam 6 paczek po 27 sztuk.... Jedna paczuszka pójdzie do torby szpitalnej. Fajne są - takie malutkie paczuszki. Bardzo poręczne...

A ja wczoraj poszalałam w Smyku. Miałam talony z pracy więc jeden wydałam i do tego bon ze zniżką... No i w samym Smyku zniżki... Kupiłam siostrzenicy bluzeczke i sweterek, Zabawkę do wanienki dla chrześnicy i okazało sie ze musze coś dobrać, bo z tymi zniżkami tyle rabatu jest. I kupiąłm półśpiochy dla niuni :-) za 10 zł. Super materiał... Miałam nic nie kupowac bo mam dużo rzeczy.. No ale skoro trzeba było, to wolałam wziąć te półśpiochy niż skarpetki za 10 zł :sorry:

Do góry