reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamy majowe 2009

Kasiu, m&m's - pytałyście co ze mną.. i dlaczego ostatnio tak malo pisze... więc... sprawa wygląda tak:
odkąd psina mojej siostry zżarła kabel i odlączyła mnie od wirtualnego świata - zaczęłam więcej czasu poświęcać sobie, Jagodzi, M... i piekarnikowi:-D:-D:-D. Spodobało mi się to troszkę, a na dodatek... Jagoda w ciągu tygodnia zaczęła takie rzeczy wyprawiac, ze... nie moge oczu od niej oderwac (jej nowe umiejętności wyciskają mi łzy szczescia).

Dlatego postanowilam sobie, ze bede siadała przed kompem jedynie wtedy gdy Mała bedzie spała, bądź bedzie pod opieką moich Rodziców (czyli jakies 30- 60 minut)

reklama
Pediatra kazaI odstawic mIeko w kazdej postaci czyIi jogurty tez . PowiedziaIa,ze ciązko sie trawi biaIko i Iaktoze a przy biegunce trzeba odciazyc jeIita.Podawć zupki marchwiowo-ryżowe, soki marchewkowe,jabIkowe, banany, kIeik ryżowy (ten bez mIeka).
Podaje tez dicofIor dwa razy dziennie, orsaIit , hipp ors200.
Tomek wygIąda dobrze ,nie ma goraczki ,jest pogodny tyIko te kupska.JesIi do wtorku nie będzie Iepiej Iub się pogorszy to pokazac się Iekarzowi.Pediatra podejrzewa ,że to zwykIy wirus aIe kazaIa go obserwowac.
PowiedziaIa też,ze na zeby nie ma biegunek. Moga się trafić Iuzniejsze stoIce aIe nie biegumki.
Mmatysia, ja myśIę,że ruszyIa faIa wirusów i nie zostaniemy same z tymi naszymi obsrańcami.

Dziewczynki, dzięki za pocieszenie.
Przechodziłam to samo z Małgosią, do tego jeszcze wymioty. Podawałam równiez orsalit i dicoflor, trwało to 6 dni i przeszło. Powodzenia!

Na czasie i spóźnione życzenia 7-miesięczniakowe:
Ankzoc - dla Majeczki,
AgA - Zofik
Aga km - Jagodzia
Aneteczka - Miłoszek
łagodnych skoków rozwojowych, snu spokojnego i nieprzerwanego, ząbków mocnych i rączek chętnych do skórek chlebowych memlania, rodziców uśmiechniętych i cierpliwych, buziaki od ciotki Aguli i Małgosi

I jeszcze tylko mój M obserwujący księżyc :-) nowym rodzinnym nabytkiem spod choinki.

Załączniki

• IMG_0596.jpg
    IMG_0596.jpg
    20,5 KB · Wyświetleń: 39
Witam mamusie z pracy buuuuu :-(, jestem sama więc mogę sobie pozowlić na małe szaleństwo na bb :-D

Dziś moje dziecko przeszło samo siebie miałam pobudki co 30 min, normalnie jakaś masakra, co chwilę budziła się z płaczem, wierciła, dawałam jej smoka ehhh a co 1,5 godziny chciała jeść :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: myslalałm ze ja :growl::growl::growl:

A dziewczyny normalnie nie poznaję tego naszego forum no wielki szok mnie ogarnął mam tylko 10 stron do nadrobienia wow :szok:

tikanis- w pracy super, jestem zadowolona ;-), uczę się nowych rzeczy. Wcześniej zajmowałam się fakturami, eksportem itd, zresztą ty sama wiesz o czym piszę;-):-Da teraz pracuję w pracowni plastycznej wykonujemy różnego rodzaju projekty, tablice ogłoszeniowe, informacyjne, ostrzegawcze, zaproszenia, informatory- super praca, zawsze dzieje się coś innego :-) A u ciebie jak już zapozanłas się z pracą?? Zadowolona jestes??

marzena80- kochana ja podzielam twój los domówki na sylwestra :-), także proszę kawałek pizzy dla mnie!!!! Dziękujemy za pamięć buziak muaa ;-)No za kawałek pizzy możę wybaczę hahaha :dry:

jola466- kochana starsznie cio współczuje, ale usmiałam się z tego gryźienia rogu kanapy bo Majka też wczoraj obgryzała! Trzymaj się dzielnie ja mam jedną Maję, która nie daje mi zyć ehhhh a ty z dwójeczką- współczuję. Dziękuję za życzonka buziolki ;-)

agakm- dziekuję kochana za pamięć buziakkkkkkkkkkkk muuuuuuaaaa ;-)
Kochana to prawda nasze maluszki są coraz lepsze i kochańsze......... szkoda mi tego czasu, który spędzam w pracy. Jak wracam po pracy to mała ma takiego banan na buzi że szok :-D, wyciąga rączki do mnie, przytula się do cyca i w ogóle nie chce odemnie się odkleić, wczoraj szalała wieczorem na łóżku i przywędrowała koło mojego brzuszka, połozyła się na brzuszku i główkę oparła na moim brzuchu.. normalnie aż się rozpłynęłam.
A teraz najważniejsze pytanie, co z twoją pracą???

bohaciefka- pamietam jak pierwszy raz pisałaś na forum, że nie macie tv w domu, jakie wywołało to zaskoczenie :-D. Taki teleskop to super sprawa tylko pozazdrościć ;-)

confi- dziękuję kochana za zyczonka. My też siedzimy w domku, mieliśmy iść na imprezę , ale niestety wyszło inaczej..... znajomi się pokłócili ehhh :dry: Co do wagi kochana to muszę ci powiedzieć , że wcale nie widać tych 70 kg!!! Gdzie ty je chowasz?? Dużo zdróweczka dla Damisia :-)

jola466, marzena80- kochane załozyłam ten wątek dlatego żeby właśnie wpisać zyczenia świateczne, urodzinowe, imieninowe, ale myśle, że takie zyczenia dla maluszków na okrągłe miesiące lepiej wpisywać tutaj..... no nie wiem co myślicie?? Bo jak coś to mogę poprzeniośić posty i usunąć ten wątek!!!

MIŁOSZKU SPÓŹNIONE ŻYCZONKA DLA CIEBIE OD MAJUNI I ANI :-)

AGUŚ MNÓSTWO BUZIACZKÓW DLA ZOFIJKI :-)

Dziewczynki kochane, dziękuje za troskę.
Wczoraj pózno wróciIismy z pogrzebu i jakos weny mi zbrakIo do pisania.

Majeczko , MiIoszku zaIegIe zyczenia dIa was i ogromny buziak . DIa dzisiejszej soIenizatki Zosienki koIejny wieIki caIus. No i dIa caIej trojki torcik

Dziękuje równiez za życzenia dIa mojego szkrabka.

Kasiu, m&m's - pytałyście co ze mną.. i dlaczego ostatnio tak malo pisze... więc... sprawa wygląda tak:
odkąd psina mojej siostry zżarła kabel i odlączyła mnie od wirtualnego świata - zaczęłam więcej czasu poświęcać sobie, Jagodzi, M... i piekarnikowi:-D:-D:-D. Spodobało mi się to troszkę, a na dodatek... Jagoda w ciągu tygodnia zaczęła takie rzeczy wyprawiac, ze... nie moge oczu od niej oderwac (jej nowe umiejętności wyciskają mi łzy szczescia).

Dlatego postanowilam sobie, ze bede siadała przed kompem jedynie wtedy gdy Mała bedzie spała, bądź bedzie pod opieką moich Rodziców (czyli jakies 30- 60 minut)

Rozumiem Ciebie Aga w zupełności, w każdym słowie:tak:. Ja też siadam jak dzieciaki śpią, czasami jak teraz kiedy Gosia bawi się (właśnie zrobiła kupkę, juz przebrana :-) i drugie sniadanko wpałaszowała) a Gaba śpi jeszcze to korzystam i klikam:-). Moja Gaba jest wrażliwa i przyzwyczajoona do wspólnie spędzanego czasu więc teraz nie jest łatwo aby z każdą pobyć i z mężem i ze sobą ale wtedy drobnostki bardzo cieszą:-). Buziaki

reklama
Do góry