reklama
a ja jestem za Pampersami i koniec!! :-) pupcia nie odparzona (jak się regularnie zmiania), a do tego cześć pieniążków idzie na potrzebujące dzieci...
Ja zastanawiałam się nad Bellą, ale skoro polecasz Pampersy to pewnie je wypróbuję

Młoda mamuśka:)
Fanka BB :)
Planuję na kolejną zimę.Sprawdziłam ile cm miałam ja i mąż w 7-9miesiącu życia i na tej podstawie kupie kombinezon.Wychodzi pomiędzy 65-70cm
Potem tuż przed zimą pewnie będą droższe a i szukanie na szybkiego(bo może nagle zacząć być zimno) to drażniąca sprawa.

mrozik_j
Sierpniowa mama'07
mag - pisałyśmy o Tantum Rosa. Mnie jak bardzo pocieli, to gin mi przepisała jakiś sprey, bardzo dobry, ale nie pamiętam nazwy. A w szpitalu sami mnie tym psikali (ale to po 3 dniach dopiero bo sie poskarżyłam ze bardzo mnie boli - ale ja miałam dren też założony w ranę, żeby do infekcji nie doszło, czy coś takiego)
U nas kazali miec staniki do karmienia cały czas. Ja bym na pewno bez nich nie dała rady, bo bardzo sie ze mnie lało - tak że nawet tetrowe pieluchy zakładałam, żeby nie przemakac.
Podkłady raczej nie są do przewijania potrzebne, ale nie kosztują duzo i miejsca tez nie zajmują, więc jak weźmiesz jeden to nic sie nie stanie
Pieluchy "pampersy" raczej trzeba swoje, ale jak ktoś nie ma to na pewną dzadzą szpitalne. Przeciez nie zostawią dzecka gołego
ja miaął jeszcze 10 sztuk tetrowych - na rożek sie kładło, wtedy po zmianie pieluszki rożek był codziennie świezy.
Podkładów poporodowych u nas nie trzeba było, dawali szpitalne
Ale to wszystko najlepiej zadzwonić do Swojego szpitala i zapytac, bo w każdym inaczej jest
U nas kazali miec staniki do karmienia cały czas. Ja bym na pewno bez nich nie dała rady, bo bardzo sie ze mnie lało - tak że nawet tetrowe pieluchy zakładałam, żeby nie przemakac.
Podkłady raczej nie są do przewijania potrzebne, ale nie kosztują duzo i miejsca tez nie zajmują, więc jak weźmiesz jeden to nic sie nie stanie
Pieluchy "pampersy" raczej trzeba swoje, ale jak ktoś nie ma to na pewną dzadzą szpitalne. Przeciez nie zostawią dzecka gołego

ja miaął jeszcze 10 sztuk tetrowych - na rożek sie kładło, wtedy po zmianie pieluszki rożek był codziennie świezy.
Ale to wszystko najlepiej zadzwonić do Swojego szpitala i zapytac, bo w każdym inaczej jest
moniat84
Ja już teraz stosuję lactacyd, to bardzo delikatna emulsje do higieny intymnej nie wypukująca flory bakteryjnej i odpukać nie mam narazie żadnych infekcji, przed ciążą częściej na nie narzekałam. Tantum Rosa słyszałam że sie stosuje po porodzie i napewno sobie kupię.
mag - pisałyśmy o Tantum Rosa. Mnie jak bardzo pocieli, to gin mi przepisała jakiś sprey, bardzo dobry, ale nie pamiętam nazwy. A w szpitalu sami mnie tym psikali (ale to po 3 dniach dopiero bo sie poskarżyłam ze bardzo mnie boli - ale ja miałam dren też założony w ranę, żeby do infekcji nie doszło, czy coś takiego)
a rożek to swój trzeba mieć?
kocyk dziecku brać do szpitala czy nie?
matko, ile pytan i wątpliwości
Agniesiak85
Ja także stosuję Lactacyd
Była promocja (nie wiem czy jeszcze jest) w Kauflandzie. Dwa opakowania za niską cenę
Polecam. I Lactacyd też będę używac po porodzie. Wczesniej używałam płynu do higieny intymnej z Ziajki ale ten wydaje mi sie lepszy;-)

Planuję na kolejną zimę.Sprawdziłam ile cm miałam ja i mąż w 7-9miesiącu życia i na tej podstawie kupie kombinezon.Wychodzi pomiędzy 65-70cmPotem tuż przed zimą pewnie będą droższe a i szukanie na szybkiego(bo może nagle zacząć być zimno) to drażniąca sprawa.
Co racja, to racja....kupowanie "na już" bywa nie tylko stresujące, ale i mało efektywne. Muszę też pomyśleć o przyszłej zimie

mrozik_j
Sierpniowa mama'07
mag - u nas dawali szpitalne "rożki" Robili je z poszewki i w środek kocyk wkładali. Mówili żeby swoich nie brac. Kocyka wtedy też już nie trzeba. Na oddziale jest tak ciepło jak na wakacjach w ciepłych krajach 
Ale to tez najlepiej spytać u siebie w szpiotalu czy rożek trzeba swój
Ale generalnie to jest tak, że jak nie masz czegoś co jest niezbędne, to oni dają. Przeciez nie zostawią nikogo tak samemu sobie. A w razie co to na pewno mąż dowiezie jakby coś było potrzebne. Poza tym to tylko 3 dni, wiec nie będzie tak źle (oby 3 dni - bo ja lezałam 10
). Ale nie ma sie co stresować 
U nas na pewno trzeba było miec swoje sztućce i kubeczek. Ale jak ktoś nie miął, to tez dają szpitalne. Na pewno trzeba miec do własnej higieny rzeczy typu ręcznik, szampon - bo tego raczej nie dadzą

Ale to tez najlepiej spytać u siebie w szpiotalu czy rożek trzeba swój
Ale generalnie to jest tak, że jak nie masz czegoś co jest niezbędne, to oni dają. Przeciez nie zostawią nikogo tak samemu sobie. A w razie co to na pewno mąż dowiezie jakby coś było potrzebne. Poza tym to tylko 3 dni, wiec nie będzie tak źle (oby 3 dni - bo ja lezałam 10

U nas na pewno trzeba było miec swoje sztućce i kubeczek. Ale jak ktoś nie miął, to tez dają szpitalne. Na pewno trzeba miec do własnej higieny rzeczy typu ręcznik, szampon - bo tego raczej nie dadzą

reklama
ja kupiłam w styczniu dla Natalki kombinezon na ten i myślałam że na następny sezon na 104/110 a niunia już w niego nie wchodzi 

w tym roku kupię już na 122 cm chyba

kawał babki z tej mojej córci
2latka i 9miesięcy 16kg i 104cm i butki 26-27
ale warto coś pokupować jak się trafi

kawał babki z tej mojej córci
2latka i 9miesięcy 16kg i 104cm i butki 26-27
ale warto coś pokupować jak się trafi