reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

ja cały czas stosuję lactacyd:tak::tak::tak: polecam

u nas trzeba mieć wszystko do szpitala swoje

ciuszki (pajace body koszulki skarpetki czapeczki bawełniane niedrapki) pampersy rożki chustki nawilżone oliwki coś do kąpieli malucha pieluchy tetrowe ja mam przygotowane dwa kocyki cieńszy i gruby

a dla rodzącej też wszytko swoje gatki jednorazowe podkłady wkładki podpaski bo dają tylko ligninę:baffled::baffled::baffled:

tantum rosa polecam ale bez irygacji tylko do podmywania:tak::tak::tak:
ale 3-4 saszetki wystarczą tanie to to nie jest

reklama
Ja już nic nie kupuje na zapas dla synka :-) Waży on 12 kg i jest wysokim chłopecem!! Rozmiar buta z lekkim zapasem 25!! Także dużą ma nogę, chyba po tatusiu bo mąż nosi 46 :-p Ostatnio kupiliśmy buty większe i ani razu nie nałożył, a ubranka nosi dużo większe niż jego równieśnicy.

Ja już nic nie kupuje na zapas dla synka :-) Waży on 12 kg i jest wysokim chłopecem!! Rozmiar buta z lekkim zapasem 25!! Także dużą ma nogę, chyba po tatusiu bo mąż nosi 46 :-p Ostatnio kupiliśmy buty większe i ani razu nie nałożył, a ubranka nosi dużo większe niż jego równieśnicy.

no rzeczywiście sporą ma nóżkę ale naszych znajomych mały fakt ma 2 latka i miesiąc ale nosi już 28:tak::szok::tak: waży 16kg i ma 102cm
ale faceci niech rosną :tak::tak::tak::tak:muszą potem nas nosić na rękach:tak::tak::tak:

nasza Natalka łapie się jako 4-5latka w siatkach centylowych:tak::tak::tak:
a mamuśka malutka:tak::tak::tak:

ja kupiłam w styczniu dla Natalki kombinezon na ten i myślałam że na następny sezon na 104/110 a niunia już w niego nie wchodzi :no::no::no: w tym roku kupię już na 122 cm chyba:tak::tak::tak:
kawał babki z tej mojej córci

2latka i 9miesięcy 16kg i 104cm i butki 26-27

ale warto coś pokupować jak się trafi:tak::tak::tak::tak:

Jezu kobity, jakie Wasze dzieciaki duże!:szok:Moja Jula ma 4 lata i 16 kg waży i 27 rozmiar buta a kombinezon zimowy na 104/110 z TCM był na nią za duzy więc wymieniłam na 98/104 i idealny i to nawet z zapasem. Ale z innych firm nosi 104/110 lub 110.

Nie będę się sugerować rozmiarówka Juli bo chłopak może być większy więc podobnie jak Ccaroline rezygnuję z zakupów na "zaś".

nie no lignina...

dżizas jak za komuny...:no:

tez używam lactacydu, ostatnio był w promocji z mokrymi chusteczkami - przydają się teraz przy obfitszej wydzielinie:dry:

Właśnie dzwoniłam do kliniki i dowiedziałam się ze niczego nie musze brać oprócz przyborów toaletowych dla siebie!:szok: No i oczywiście jakiejś koszuli, szlfroka, kapci itd.
W szoku jestem!

Dla dzidziusia wszytsko dają, od pampersów po wyprawkę. Zapyatłam czy wobec tego na wyjście jakieś ubranka musze wziąć, śpiwór itd to powiedziała ze tez nie ma takiej potzreby, ewentualnie zeby z sobą kocyk wziąć grubszy bo oni ubieraja dziecko cieplutko i wkładaja w rożek i w cos tam jeszcze:szok:

To moja torba chyba malutka będzie....

Właśnie dzwoniłam do kliniki i dowiedziałam się ze niczego nie musze brać oprócz przyborów toaletowych dla siebie!:szok: No i oczywiście jakiejś koszuli, szlfroka, kapci itd.
W szoku jestem!

Dla dzidziusia wszytsko dają, od pampersów po wyprawkę. Zapyatłam czy wobec tego na wyjście jakieś ubranka musze wziąć, śpiwór itd to powiedziała ze tez nie ma takiej potzreby, ewentualnie zeby z sobą kocyk wziąć grubszy bo oni ubieraja dziecko cieplutko i wkładaja w rożek i w cos tam jeszcze:szok:

To moja torba chyba malutka będzie....

no no tylko pozazdrościć:tak::tak::tak:

w sumie tak powinno być wszędzie

reklama
Ja jak rodziłam Igorka to też do szpitala dla niego nie musiałam nic mieć, mąż tylko przywiózł pampersy i chusteczki nawilżające i to wszystko.
A teraz z tego co się dowiaduje to muszę wszystko zabrać. Druga torba wyjdzie jak nic.:baffled:

Do góry