reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

reklama
Dziewczyny a do wózka to jakąś dodatkową pościel kupujecie, czy może jakiś śpiworek? Właśnie sobie uświadomiłam, ża coś takiego by nam się przydało, tylko niewiem co:-p

Ja też do wózka nie kupuję pościeli - nawet w sklepie mi to odradzili, bo są śpiworki i kocyki, dziecko można ubrać w kombinezonik i będzie miało cieplutko:tak:

a to nasze ferrari FAMILY SHOP - Wózek głęboko-spacerowy Jedo Bartatina Freeline F-128 :tak::tak:

łóżeczko też już mamy - drewex ze skrzynią na pościel, jest wanienka, fotelik samochodowy, dwa kocyki, rożek, śpiworek (ale raczej na zapas, bo większy rozmiar, ale był taki słodki:sorry2:). Nie ma ubranek i kosmetyków - stresuje się tym, ale mam nadzieję, że jeszcze zdążę. Na temat pieluch i kosmetyków (jakości itd) nie wiem zupełnie nic, więc liczę na wasze porady na forum:tak::tak:

Z legitymacją nie wiem, jak jest w szpitalu (póki co na szczęście), ale w przychodni nikt jej nie żądał ani razu. Znajoma kiedyś była z dzieckiem i zapomniała o niej, obiecała donieść i jak zaniosła to zapytali, po co się tyle trudziła, skoro wszystkie dane mają w systemie:confused:

kobity, któras z was pisała, że po porodzie psikała sobie krocze jakims preparatem po każdej wizycie w toalecie

dajcie znać, jakim, bo szykuje sobie rzeczy do torby szpitalnej:dry:

a w ogóle to ja chyba zaczynam panikować:dry:

czy mam brać też pieluchy dla dziecka?
mam kupowac do szpitala podkłady do przewijania?
ile kupic podkładów poporodowych?
brac stanik do karmienia?

hełp, niech któraś doświadczona mama opisze, co i jak?

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry