reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Sierpień 2010

Centrum Medyczne Praga - stronka: usg4d.pl
dr usg-owiec czy jak to tam sie zwie (lepiej po angielsku - sonographer :p) to Salam Salti - super gosc, chociaz chyba Arab czy cos w tym guscie (ale ja uprzedzen nie mam, licza sie opinie, a o nim wyczytalam same dobre i sie sprawdzilo).
no i mam rzut beretem z Bródna, jakies 12 min tramwajem :))

Martuśka a gdzie chodziłaś do liceum, bo ja na Oszmiańską ? ;-)

reklama
hehe, no ja to w Pile, bo tutaj dopiero na studia przybylismy 5 lat temu. a na Bródnie mieszkamy zaledwie rok i pare miesiecy, ale przyznam, że mieszka sie genialnie :))

Dziewczynki, melduję się już po USG genetycznym :-)
Oczywiście maluch zdrowiutki, wszystkie pomiary wyszły piękne, rośnie jak na drożdżach, wg USG 13 tydzień i 5 dni. Mierzy już 7,2 cm od główki do pupki.
Pięknie się odbijał od ścianek, wyglądało parę razy jakby ssał kciuka, w pewnym momencie usiadł, tak jakby po turecku. HiHiHi :-)
Marcin w końcu zobaczył swoje "dzieło" na monitorku, bardzo się ucieszył.:tak:
Idę wkleić zdjęcie do odpowiedniego wątku :-), na którym wkłada rąsie do buziaka :-D
Dziękuję za trzymane kciukasy :tak:
Martuś, a jak u Ciebie?

hej dziewczyny :)
sorki, ze nie czytam najpierw wątkow, ale po calym dniu dopiero wrocilam i nie mam ani sily ani czasu. nadrobie jutro.
w kazdym razie - jestem po usg genetycznym. wyszlo tak, jak wg OM i moich obliczen, czyli 12t6d. dzidziulek zdrowy jak rydz i bardzo ruchliwy - trudno bylo cokolwiek uchwycic, bo sie okropnie wiercił, wiec trwalo to pol godziny :p. ma prawie 6,5cm, wszystko na swoim miejscu i na tym etapie w 100% ok. :tak::-D:-D:-D:-D:tak:
jestesmy prze-prze-prze-przeszczęśliwi! jak na kolejna genetyke w 22 tc, to tylko do tego lekarza - super specjalista i bardzo mily i wyrozumialy oraz cierpliwy :))
mamy filmik z komentarzami i 20 zdjec elektornicznych oraz 4 wydruki. zaraz umieszcze na wątku jakies :))

zycze wszystkim takich wynikow :tak:

Kiniusia, Ciebie zdazylam doczytac oczywiscie - gratulacje !!!

No dziewczynki, dobrze czytać takie dobre informacje...baardzo się cieszę i mam nadzieję, że wszystkie fasole będą nam się rozwijać wzorcowo:-D:-D:-D

Milusiu szerokiej drogi, mam nadzieję, że spokojnie odebrałas męża bez dodatkowych wrażeń;) pewnie się stęskniłaś...:-):-)

Dziękuję Wam wszystkim za slowa pocieszenia...niestety dół się mnie trzyma...niby taki drobiazg to tylko prawo jazdy...a jednak czuje się jakbym z klasy do klasy nie przeszła...:-D

nom ;)
dobra Kochane, ja mykam, bo trzeba sie jeszcze pouczyc nieco (choc nie wiem, jak zdołam sie teraz skupić xD)

powodzenia wszystkim jutro. spokojnej nocki :)

Ostatnia edycja:
Czesc słoneczka,
taka wichura i sniezyca jaka mnie złapała to jechalam i płakałam z dwóch powodów:
- nic nie widziałam nie wiedziałam co mam zrobić, włączyłam przeciwmgielne i dalej płakałam bo naprawdę nic nie widziałam
- martwiłam się o samolot czy będzie krążył, czy wyląduje

jak z łzami wpadłam na lotnisko to się okazało że wylądował, od razu otarłam łzy i pobiegłam do Darka:) Jejciu jaka radość niby trzy dni, dla mnie to wieczność

Ehtele doskonale Cię rozumiem, niektórzy po upadkach bardziej się motywują i mają więcej sił do działania, dla mnie porażka to jakby mi ktoś wyrwał część mnie...... ale na pewno minie.....po zdanym egzaminie:) na pewno zdasz:) nie ważne kiedy, ważne, że zdasz:) Boziu jak dobrze, że nam staranka prawie nic czasu nie zajęły, bo podejrzewam, że byśmy po pół roku zwariowały, podziwiam wytrwałe kobiety...

Kiniusiu i Martuśko gratuluję wam wizyt, myślalam o was i nie mogłam się doczekać komputera, wiedziałam, ze wszystko będzie w porządku,,,,mnie jak zwykle nerwy zżerają przed jutrzejszym USG, dzisiaj zadzwonila babeczka z rejestracji i zapytala czy nadal potwierdzam wizytę, Boziu pomyślalam, że to zabrzmialo "Czy na pewno chce Pani wiedzieć" Stresuję się tak, że aż mnie dusi w gardle...

Gratuluję Justynko nie tyle kreseczek, bo drugiej nie widzialas, ale pozytywnych wieści:)

Caluski na dobranoc

Darek mi tu bedzie siedział i się uczył na jutrzejszy egzamin :D nie mial czasu wcześniej.

Witam nawet nie probuje nadrabiac tego co naplodziłascie bo i tak mi się to nie uda, ciesze się że u Was wszytsko w porządku .

milusia83 napewno wszystko będzie dobrze nie zamartwiaj sie bo stresujesz maluszka nie potrzebnie :)

ehtele ja zdawałam w 2000 roku jako małolatka i uwierz też było cięzko chciał mnie oblac bezpodstwnie ale nie dałam sie i udało mi się za pierwszym razem, teraz naprawde cięzko jest zdac odrazu napewno teraz Ci sie uda, nie stresuj się tak a napewno będzie lepiej (wiem łatwo się mówi, ja przed egzaminem z kibelka pól nocy nie schodziłam z nerwów pamiętam to jak dzisiaj)

AAAA ja juz mam dośc od 4 dni mieszam wątróbkę która przegryzam jabłkami i popijam mlekiem, do tego w między czsie jakieś mięsko przepijane mlekiem lub same jakbłka popijane mlekiem i wiecie co?????!!!!!!!!!!! Mam takie zatwardzenie że nic w swiecie nie jest mnie w stanie ruszyc nawet 2 dni temu wypilam FIGURE 2 i nic porażka totalna czuje sie jak beczka
wywalne brzuszysko tak że az strach a to uczucie pełności jelit po brzegi i nie moznośc zreobienia porządnego krecika dobija przedtem to codziennie rano był a teraz to dla mnie męczarnia 4 dni bez.....

reklama
Martuska i kinusia -:)NO GRATULUJĘ!!!! Oby nasze maluszki rosły szybko i na następnym usg pokazały kim są :) Ja już nie mogę sie doczekać tego 16 tygodnia.

Wczorajsza pogoda była ok!! Choć zasypało nas , że balkonu nie mogę otworzyc bo jest na nim kopiec kreta (śniegowy of course) to byłam wczoraj z małą pobawić się śnieżkami i oglądać bałwana. Niestety Olimpia na widok bałwana stwierdziła tylko "nie bój się bawan" i tyle było bo uciekła ;) Zawsze gdy sie czegoś boi mówi do siebie "Nie boj sie pani" (na pielęgniarki) "Nie bój sie Kajtuś"(gdy pies nagle zaszczeka) itd. ;)
Biegałyśmy tak z 2 h i wcale jakoś wybitnie nie zmarzłyśmy.

Do góry