reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Kurczę, dzisiaj dziewiąty dzień na insulinie, a ja ciągle nie mogę obniżyć cukru po śniadaniu. Doszłam już do 12 jednostek i ciągle mam cukry powyżej 130 :-(. Potem w ciągu dnia jest zazwyczaj ok, ale rano masakra :wściekła/y:.

Emka widze ze wiesz juz wszystko na temat cukrzycy - dobrze ze my kobiety szybko sie uczymy;-);-);-)
Rybka glowa do gory - tyle juz wytrzymalas to i do konca dasz rade:-) Jestes najtwardsza kobitka z na wszystkich;-)

zsycze niskich cukrow po slodkosciach:-)

Witam;-)
blueberry77 a co jesz na to śniadanie, ja jak zjadłam 2 kromki chleba z wędliną to cukier szalał, dopiero ktoś mi tu poradził, ze na pierwsze śniadanko to tak na rozruch minimum, kanapeczka to max, dopiero na 2 trochę więcej, spróbuj może to pomoże, no i może jakiś inny chleb, jak eksperymentowałam to mi chyba wasa na dobre wyszła z tego co pamiętam.
dziewczyny to dałyście czadu, aż się pośliniłam za tym piwkiem, jak mi się chce alkoholu, jak nigdy:-) już nawet bez fajeczki ale z drineczkiem;-)
rybka jak tam dalej w dwupaku?
wczoraj wypadło mi mierzenie cukru i po obiadku 105 :-D

haa ! dzieki ;)
pamietam poczatki.. no ale to bylo 2 miesiace temu teraz ju wiem prawie wszystko ;))
musze na dniach wybrac sie na badanie wr i hbs :D

Witam;-)
blueberry77 a co jesz na to śniadanie, ja jak zjadłam 2 kromki chleba z wędliną to cukier szalał, dopiero ktoś mi tu poradził, ze na pierwsze śniadanko to tak na rozruch minimum, kanapeczka to max, dopiero na 2 trochę więcej, spróbuj może to pomoże, no i może jakiś inny chleb, jak eksperymentowałam to mi chyba wasa na dobre wyszła z tego co pamiętam.
dziewczyny to dałyście czadu, aż się pośliniłam za tym piwkiem, jak mi się chce alkoholu, jak nigdy:-) już nawet bez fajeczki ale z drineczkiem;-)
rybka jak tam dalej w dwupaku?
wczoraj wypadło mi mierzenie cukru i po obiadku 105 :-D

Witam słodziutkie.

Dokładnie tak jak pisze riterka spróbuj ograniczyć ilość pieczywka.

Ja jem 2 śniadanka bo inaczej dawno już byłabym na insulinie.

Zaczynam od pół kromeczki a po 1 h mogę już zjeść pół bułki sojowej ze śledzikami w śmietanie- 108 ....właśnie dziś się skusiłam.

A ja dziś poszalałam i poszłam sobie na sesje zdjęciową żeby był prezent na Walentynki dla mojego :-)......
......takie małe akty będą i 1 bardziej przyzwoite:-p

Jutro mam iść pooglądać ....jestem ciekawa jak wyjdą i ile mnie ta impreza kosztować będzie:baffled:

....ale prezent będzie i pamiątka.

Rybka A Ty się nie załamuj .....jesteś najdzielniejsza z Nas wszystkich....

Tak długo wytrzymałaś więc już nie wiele zostało.

Głowa do góry i nogi razem;-)

dziewuszki..
moja lekarz jest na urlopie do piatku.
ja natomiast ponownie mam problemy z zatokami. zawsze bralam sinupret. napisane jest ze mozna stosowac go bedac w ciazy. wziac go czy poczekac na decyzje lekarz ? moja ciaza przebiega bez zaklocen nie jestem tez na nic uczulona..

Jem jedną kromkę chleba Mestemacher, taka podłużną, z masłem i wędliną. Może spróbuję zjeść pół kromki i np jakąś surówkę (jak mi zostanie z poprzedniego dnia ;-)), dzięki za radę :tak:.

Aasica, też jem 2 śniadania, tak mam rozpisaną dietkę :tak:. Z tym że drugie śniadanie po 2 godzinach.

Zadzwoniłam nawet do lekarza się poradzić, kazał dalej zwiększać insulinę po jednostce. No cóż, będę zwiększać i jednocześnie ograniczać pieczywko :-)

Emka, jak piszą, że można w ciąży, to to jest na pewno bezpieczny lek :tak:

dziewuszki..
moja lekarz jest na urlopie do piatku.
ja natomiast ponownie mam problemy z zatokami. zawsze bralam sinupret. napisane jest ze mozna stosowac go bedac w ciazy. wziac go czy poczekac na decyzje lekarz ? moja ciaza przebiega bez zaklocen nie jestem tez na nic uczulona..
hmmm a czy możesz internistę odwiedzić i zapytać tak dla pewności?
Podejrzewam, że skoro piszą że jest to lek ok w ciąży to nie ma przeciwwskazań :tak:

reklama
Witam wszystkie słodkie mamusie!
Dzisiaj miałam w sumie pierwszą wizyte u diabetologa i powiedział że moje wyniki są w porządku:-) Pocieszył mnie troche. Czyli w dalszym ciągu dietka.
Po powrocie do domku zrobiłam sobie duszona cebulke z wędzoną piersią z indyka i jajkiem. Do tego 1 kromka chlebka razowego. Po godzinie szok bo wyskoczyło 153:no:. Ale po 2 godz zmierzyłam jeszcze raz i drugi szok 59:baffled:. Ale tak sobie pomyślałam że chyba za mało krwi sobie pobrałam na pasek więc powtórzyłam i wyszło 102. Jakiś bardzo szybki spadek, a właściwie tą druga godzinie przesiedziałam przy kompie.

W środe jade do wrocka do poradni pc. Ale jestem ciekawa co mi tam powiedzą:confused:

Do góry