reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Cześć dziewczyny
Mam pytanko czy wy jesteście na zwolnieniach czy nadal pracujecie?
Ja pracuje z dziećmi w szkole a to wymaga ode mnie duzo energii i uwagi a wieczorem jestem juz padnieta , chce poprosić lekarza o zwolnienie ale jakos nie wiem jak zagaić.
kurde jak sie pyta ja się czuję to mówie ze oki ale chyba teraz troche pomarudzę i ta diete trudno trzymać przy takim rozkładzie dnia
Jak to jest u Was?

Dziś zjadłam tą pomarańczke z jogutrem i płatkami i szok:szok: 121

....i chyba już też nie mogę:baffled::baffled: ale jak zjadłam to się położyłam.

emka jak pisze że można to można.....

Kinia ja na L4 już dłuższy czas .....powiedziałam że proszę o L4 bo mam pracę pochyloną i uciskałam brzuch i żle się czułam...

....puchły mi nogi , ręce i brzuch bolał...nie wspominając o plecach

....a teraz nic mi nie puchnie i oprócz bólu pachwin:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: jest prawie ok.

Powiedz więc lekarzowi że nie masz siły ...i dzieciaki Cię męczą ...

a chodzisz prywatnie czy państwowo??

Ostatnia edycja:
ok to jak mozna to mozna ;)
ja na L4 od 20 tygodnia :)
pracowalam po 12h w sklepie sportowym w wymuszonej stojacej pozycji z jedna 30 min przerwa wiec i tak dlugo popracowalam ;)

ja chodze państwowo.
dziewczyny na podwieczorek zjadłam cistka lu go potem jogurt z kiwi i jabłkiem po gdzinie 57 mówie nie nie możliwe drugi raz mierze 62.
Nie wiem czy to z tego że sie zdenerwowałam ale jest mi słabo.

ja ponizej 80 nigdy nie zeszlam. tzn ze 3 razy ale zle robilam badanko ;)
nie wiem wiec o co chodzi..

ja dzis z rana 110 :/
nigdy tak nie mialam :(

Ostatnia edycja:
hej na słodko

my nadal 2w1
ale od wczoraj skurcze są co 8-18minut:baffled:
nocka w miarę ok ale zobaczymy co dziś się będzie działo;-);-);-)
ja coraz częściej wymiotuję już mi tak chyba do końca zostanie najgorzej jest po lekach a trochę ich łykam
ja dziś na czczo 75 coś nisko ale ok zmniejszamy insulinę:tak:

po śniadaniu 88

kinia - poniżej 60 jest nie do cukrzenie wiem coś o tym mój rekord nie do cukrzenia 37:szok::szok::szok: ja traciłam przytomność przez te niskie cukry więc uważaj na siebie jak masz poniżej 60 zjedz 2ww coś mącznego i owoc powinien cukier wzrosnąć
a jesteś na insulinie???

emka - a może znowu coś przez sen podjadłaś??? :-):-D

słodkości mamuśi

Ostatnia edycja:
reklama
ja slyszalam ze nie mozna bo jest tam aspartam ale czytam teraz ze to slodzik stosowany przez cukrzykow wiec chyba mozna :|
ale to po insuline nie musze leciec tylko poprostu nie pic na noc takiego napoju ? :D

Do góry