R
RiSiA
Gość
wiem, ze chyba z powodu wit. C ale nie jestem pewna :-) wiem, ze ostrzegają. Wiesz ja tez w kiwi siedzea czemu?????

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
wiem, ze chyba z powodu wit. C ale nie jestem pewna :-) wiem, ze ostrzegają. Wiesz ja tez w kiwi siedzea czemu?????
wiem, ze chyba z powodu wit. C ale nie jestem pewna :-) wiem, ze ostrzegają. Wiesz ja tez w kiwi siedzeno i chłopak wiec moze i u Ciebie bedzie
![]()
ja właśnie przeczytałam ze...
Kiwi – lekarze uważają, że kiwi jest prawdziwą bombą witaminową; zawiera witaminy z grupy B, A, magnez, wapń, jak również kwasy i związki rozpuszczające białko. Należy jednak pamiętać, że ten owoc często jest przyczyną reakcji alergicznych. Nie należy więc z nim przesadzać. Kupując kiwi wybieraj miękkie owoce, wtedy owoc jest w pełni dojrzały i gotowy do spożycia.
Moja znajoma jakieś 2miesiace temu urodziła zdrowego chłopaka i codziennie pochłaniała po 10 sztuk kiwi
Pajkaa a ja chce chłopaka razem z mężem
mamy tez takie przypuszczenia ,bo ja tylko kwaśne wchłaniam a słodkie może leżeć![]()
Tak Aguś, to moja pierwsza ciąża. Pewnie dlatego lekarz nic nie wspomniał o szwie. Ale już kilka razy się pytał czy kiedyś roniłam... A w ósmym tc powiedział wprost, że wygląda jakbym miała poronić i czy aby na pewno nie plamię?Saudades tak sama jestem takim przypadkiem z poprzedniej ciazy, ale wtedy bylo troche inaczej tzn. po podaniu sterydow na pluca dzidziusia, moja szyjka ktora juz i tak dobry 1 cm byla otwarta wewnetrznie spadla jeszcze o kolejne 2 cm do szwa jaki mialam zalozony i oczywiscie po 2 tyg. lezenia wrocila te 2 cm w dlugosci z powrotem. A tutaj troche dziwnie bo w 7 tyg. mialam szyjke 3,70cm i taka tez mialam w poprzedniej ciazy a tu nagle haslo 4.70 mam nadzieje ze taka dlugo juz sobie zostanie)))
Wiesz ja w tamtym tygodniu mialam zalozony szew, szyjke mialam twarda, ale jestem po stracie 2 dziciaczkow i w poprzedniej ciazy nie wiedzac co jest przyczyna strat albo znajac kilka przyczyn lekarze starali sie wyeliminowac kazda z niech, i oczywiscie okazalo sie ze jest to szyjka, ktora mimo zalozonego szwu rozwiera sie w 21 tyg. Moja macica ma problemy z rozciagliwoscia, bo nawet 2 dni po porodzie wraca na miejsce jak u kobiet w 4 tyg. wiec takie jakis nieporozumienie:/
Poza szwem nie mam jak narazie zadnych zalecen, w poprzedniej ciazy tez chodzilam do 22 tyg, a jak szyjak zaczela sie rozwierac to zaczelam lezec, najpierw bylo to zycie fotelowo- telewizyjne a pozniej tylko juz lozeczko- wc.
Ale Ty jestes chyba w pierwszej ciazy??? wiec lekarz jeszcze nie wie czy masz nietrzymanie- bo fakt jesli bedzie szyjka twarda to i z 2 cm. mozesz dochodzic, a kazda obca rzecz na szyjce typu pessar czy szew ja oslabia;/ wiec lekarze mysla na przyszlosc , bo gdyby teraz zalozyli szwa to i w nastepnej ciazy by musieli.
chyba wlasnie tez o te uczulenia chodzipodobno jak sie je duzo cytrusów w ciazy dziecko moze byc uczulone moja kolezanka tak wlasnie ma , ale nie wiem to na 100%
Tak Aguś, to moja pierwsza ciąża. Pewnie dlatego lekarz nic nie wspomniał o szwie. Ale już kilka razy się pytał czy kiedyś roniłam... A w ósmym tc powiedział wprost, że wygląda jakbym miała poronić i czy aby na pewno nie plamię?bo miałam wtedy nie tylko krótką szyjkę, ale i miękką i otwartą (co jest nienormalne w tak wczesnym stadium ciąży). Pomogła mi luteina, dzięki której zrobiła się twarda i zamknięta. Mam kontrole co 2 tyg i zawsze wiążą się one ze stresem
z tego co czytam u dziewczyn z problemami z szyjką są komplikacje od ok 20tc... tak było u ciebie przy tych dwóch ciążach?
Czyli urodziłaś przy trzecim "podejściu"? Widać cierpliwość popłaca, bo córeczka prześliczna :-) Oby i tym razem było tak samo!
Pajka gratulacje dla pierwszego sierpniowego chłopaka!!!
DRUGIEGO, pierwszy był MÓJ![]()