reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2010

Witajcie..padnięta jestem strasznie, ale coś tam Wam skrobnę...:-)
Dzień z koleżanką się udał...zrobiłam też badania krwi i moczu więc jestem przygotowana na moje poniedziałkowe badanie...Tak się cieszę...:-D:-D Poza tym ja ostatnio na prawde dobrze się czuje...humor dopisuje dzidzia kopie, cud miód...:-):-)ten humor zawsze trwa do czasu aż satję na wadze hehhe ale staram się to rzadko robić...

Malagonia przede wszsytkim gratuluję córeczki:-D:-D:-D:-D Po drugie jak mamy o niej mówić? Imię już wybrane...? Cieszę się, że lekarz tak porządnie się Tobą zajął...kurczę tylko te bóle....mam nadzieję, że szybko miną..wypoczywaj kochana nie przemęczaj się przy porządkach wiosennych i bynajmniej nie miej wyrzutów sumienia...przecież pracując nic złego nie robiłaś....;-);-) Trzymam za Was kciuki...

ethele to może taki dobry humor już do końca ciąży utrzymasz? byłoby super:) i na pewno dzidzia na tym korzysta;D

A małej damy na imię chyba Karolina - mi się podobają inne, ale to nie jest złe, a mężowi odpowiada też:)

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć Kobietki :)
Kolejny mroźny dzień, dobrze że słoneczko świeci to więcej energii.
Co do zakupów ja jeszcze nie mam nic. Mama dwa kocyki kupiła i w prezencie ślubnym dostałam ręczniki ze szlafrokami dla mnie, męża i dzidziusia. Ale też nie wierze w takie głupie przesądy, co ma być to będzie i po Świętach zacznę kompletować ciuszki dla Maleństwa.
Co do usg to też słyszałam opinie lekarzy że wszystkich pomiarów lekarz dokonuje na 2d a usg 3d lub 4 d to dodatkowe atrakcje dla rodziców. Ja usg mam 1 kwietnia ale jeszcze nie wiem czy na to 3 d sie zdecyduje. U mnie to koszt 150 zł.
Miłego dnia Wszystkim zycze i słoneczka duuuzo :-)

Witajcie kochane z rana...:):) mnie słoneczko dziś niesamowicie świeci...no ale temperatura pozostawia wiele do życzenia...
Dziś jadę do rodzinnych Mysłowic na spotkanie z koleżankami z "dawnych" lat...:)

ina21: "Zapaloną latarkę przykładamy do brzucha w jednym miejscu na kilka chwil, dając dziecku szansę na zauważenie światła i zainteresowanie się nim. Pamiętajmy, żeby nie przesuwać światła gwałtownie i nie zmieniać zbyt szybko punktów przyłożenia latarki - możemy w ten sposób wystraszyć malucha. Jeśli dziecko reaguje na światło, można do zabawy włączyć filtry zakładane na latarkę. Dzięki nim zmienimy natężenie i kolor światła."

tutaj macie artykuł o innych zabawach z dzieckiem w brzuszku...
W co się bawić z brzuszkiem? - Życie Warszawy

Malagonia Karolinka cudownie:) Takie urocze imię...lubię takie normalne, polskie imiona...
no i mam nadzieję, że ten mój humor się utrzyma...

fiuufiuu skleroza to podobno łapie ciężarówki w trzecim trymestrze:):):)no ale cóż kobicie w takim stanie trzeba wszystko wybaczyć.... Buźka

Acha, co do 3D, ja płacę za wizytę dość dużo 130 zł, ale mój lekarz pracuje w klinice ginekologicznej gdzie sam przeprowadza badania USG 3D 4D, więc nie będę musiała za to dodatkowo płacić., tylko wizyta będzie w innym miejscu...o tyle dobrze:)

Ostatnia edycja:
Hej!Widzę że trochę dziewczynek już jest.Mamuśki,napiszcie w jaki dzień cyklu Wam się udało.Ja w 10 i strasznie się martwię czy dziewczynka będzie a USG mam dopiero 19.04.
No i zawsze jak się ważę stale tak samo.To normalne?bo w poprzedniej ciąży do tego czasu 2 kg mi przybyło.

I ja się witam Kochane :-)

Dziś prawie całą noc przespałam - katar chyba odpuszcza:tak:
Kiniusia ten syrop *spam* jest naprawdę świetny! Muszę o nim pamiętać już nawet jak nie będę w ciąży bo jest SUPER :tak:

A wczoraj się "pochwaliłam", że mnie piersi nie bolą i dziś nad ranem mnie bolały :-( Zwłaszcza sutki. Nie obudziło mnie to ale śniło mi się, że nie mogę karmić dzidziusia (we śnie była córeczka) i tak mi się płakać chciało z tego powodu, no koszmar :no:

dzieńdoberek Kobitki
weszłam na ten wątek przez przypadek i tu tak miło:tak::tak: i fajnie bo wszystkie w tej samej fazie ciąży:tak: jeśli nie macie nic przeciwko to poskrobie sobie z Wami:zawstydzona/y:

Monika 373 Kochana wagą się nie przejmuj... są tu takie co w ogóle albo tylko kg przytyły...więc będziesz mamą laseczką....
A co do dnia cyklu nie wiele z nas zna płeć...wejdź na listę sierpniówek tam jest dopisana płeć jak któraś już wie...i zapytaj bezpośrednio je...
A czy dziewczynka czy chłopczyk i tak ważne żeby zdrowe było:) Rozumiem jednka jak masz dwóch chłopczyków to marzysz o dziewuszce:) więc trzymam kciuki za dziewczynkę...a jak Ci wyszło w kalendarzu chińskim?

ms.marple witaj kochana wśród nas...:) Zapraszmy do dyskusji...

Ostatnia edycja:
reklama
i Ja sie witam!!!!
sloneczko swiecie to az chce sie cos robic- mnie czeka wizyta w spoldzielni i na poczcie- rachunki trzeba poplacic:(((
od rana wszystko mi z rak leci. mialam isc na badania i mocz juz w poudeleczku a tu nagle wypadl mi i pudeleczko sie polamalo- nici z dzisiejszych badan- pojde jutro:(((( kawe wylalam- nie wiem co sie dzieje normalnie.
a dzidzia dalej nie daje o sobie znac.

Do góry