reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
Niestety Kacper nie może być adoptowany - matka nie zrzekła się praw (to samo zrobiła 3 innym dzieciom) no i ma wielowadzie więc nawet jeśli będzie do adopcji to muszą być to odpowiedni osoby.

Yol_a ja też piję kawę bez kofeiny - strasznie tęsknię za prawdziwą kawą :-(

Jak rodziłam Agatke to ze mna na sali lezała dziewczyna, która zostawiła córke w szpitalu:-( ale pochodziła z patologicznej rodziny, 2 dzieci juz miała, rok po roku i to było kolejne po roku...
Dziewczyna jak tylko jest juz płodna po porodzie odrazu zachodzi w nastepna ciaze:-( Cała w siniakach była, a miała doopiero 23 lata:-( Ale z 2 strony podziwiam ja, ze rodzi dziecko, a nie dokonuje aborcji... Dobrze, ze przynajmniej zostawiła córke w szpitalu, a nie np. na smietniku:-( Miała 3 cesarke, tyle sie nameczyła, a córki na oczy nie zobaczyła...

Witam po szczepieniu!!
Muszę Wam powiedzieć, że mam bohatera małego!! Tylko ja jeszcze sie trzęsę :-p
Adaś zapłakał jak Pani dr mu patyczek do buźki wsadziła, a tak... Spokój :) Na szczepionce zasypiał, jak się wkłuła Pani, to oczka otworzył, a rotawirusa pięknie wypił :-)
Podczas badania śmiał się tak, że aż miło było :)
Pani dr sprawdzała go, chwyciła za rączki,a on do siadu :D w szoku była ;)
Waży 7200!! 61,5 cm, obwód główki 41,5, klatki 43,5 cm :)

Yol_a przepis w odpowiednim wątku!!

Nie czytam tych smutnych rzeczy o których piszecie, bo płakać będę... :-(

------------
Nie no bosko!!
Pranie włączone i prąd nam zabrało!! ;/
Szlag by to trafił!!
Dobrze, że jest taki wynalazek jak laptop i internet w play ;)
przynajmniej jest skąd muzę puścić ;)

Ostatnia edycja:
Pasibrzuch choler.a popłakałam się :zawstydzona/y: trzeba też pamiętać że są dzieci zabierane matką co mają złe warunki w domu bo mąż je zostawił np z 3 dzieci a kobieta bez pracy itd oglądałam też ostatnio jak o tym mówili ze już za bardzo się interweniuje w biedne rodziny że utrzymanie dziecka w domu dziecka to koszt 5 tysięcy na miesiąc jedna matka miała zabraną 10 dzieci z biedy ( nie wspomnę że antykoncepcja powinna być też za darmo) ale utrzymanie ich tzn dom dziecka dostaje na każde 5 tysięcy i teraz jakby kobieta dostała 50 tysięcy na dzieci to by żyła w luksusie z nimi a dzieci by były z matką ...czy to nie jest w naszym kraju bez sensu :confused: chociaż by jej połowę tego dali ale nie lepiej zabrać dzieci :baffled: a to 68zł rodzinnego paczka pampersów :baffled:

Emilcia Adaś ma wymiary jak mój Dominik (choć pewnie mój już coś przybrał od ostatniego ważenia )

Tak piszecie o święconce dlas dziecka - może dam księdzu poświęcić piersi - co tam będę buteleczkę dawała - piersi wypnę i niech święci - będzie przynajmniej bez podgrzewania i od razu święcone mleczko:-D
:-Ddobre może i ja się wypnę do przodu i święćcie mleczko:-D

Ja Dominisiowi zrobie święconke niech chłopaczek sobie idzie będzie taki "dumny":-)

Biedne maluszki:-(jak pisałyscie o maluszku który miał pupcie odparzoną czy spało maleństwo w ulanym mleczku ...aż wyobraziłam sobie że bym przebrała wytarła itd.poprostu tak mi jest żal tych malenstw nie mają mamusi kochanej przy sobie...niekiedy bym chciała pracować w domku dziecka a dlatego żeby właśnie dac tą miłość której nie dostają:-(wkurza mnie to ze opiekunki nie zaopiekują się nimi jak powinno:wściekła/y:czy to tak trudno zmienić pampersa,wytrzec buźke czy dać troche uśmiechu:wściekła/y:patologia byla jest i będzie ale czemu jeszcze bardziej wtedy ranić te maluszki czemu nie dac w "łatwiejszy" sposób maluszka rodzicom którzy chcą sie zaopiekować a mają do tego predyspozycje i madre podejscie....:wściekła/y:

Jak ja rodziłam to "obok" mnie leżała 18 latka(heh w sumie nie dawno skończone)a rodzić miała drugie dziecko :confused:a z min lekarzy czy położnej wyczytać mogłam tylko jedno...:sorry2:

diewczyny stała sie rzecz dziwna....

nie karmie piersia juz 1,5mies i nie mialam pokarmu juz wcale...po dzisiejszym wazeniu i moich przemysleniach ze mala lepiej przybieralana piersi pomyslalam ze chyba lepiej bylo jej na cycusiu i wiecie co???pokarm mi polecial!!! moze to znak!!!

reklama
Holoł. :-)
Agbar, dobrze, ze tylko na strachu sie skonczylo. Nie dziwie sie, ze sie zdenerwowalas. Glupie babsko!

Aga, ja dzis bylam w kosciele i spotkalam ksiedza. Zapytal sie, czy wszystko u nas w porzadku, jak sie mamy i jak przygotowania do swiat. Powiedzialam, ze w porzadku, do swiat jestesmy w zasadzie przygotowani, ale musimy pojechac do polskiego kosciola poswiecic pokarmy - tutaj takiego zwyczaju nie ma. Powiedzial, ze nie ma co jezdzic, on nas calych wyswieci, jak mamy ochote. Wiec cycki moje sie tez zalapia. :-D

Pasibrzuch, lezka mi sie zakrecila w oku, jak przeczytalam Twojego posta. Nasze dzieci maja szczescie, ze maja rodziny. :tak:

Kaamaa, wspaniale, ze Julenka sama juz zasypia w lozeczku! Gratulacje!

Yol_a, ciesze sie, ze z Filipkiem lepiej. Mari_anna, Pumpkin, a jak sie Wasze maluszki maja?

Astrid, tak mnie natchnelas tymi koronkowymi ubrankami na chrzest, ze zaczelam sama szukac. Na allegro tez cuda mozna znalezc troche mniej. :tak:

Witam Kolezanki,
widze, ze produkcja na calego. :szok: My rano zaliczylismy spacerek na poczte, do kosciola. Mala spokojnie spala, chociaz coraz czesciej zdarza sie, ze podczas spaceru ma oczy otwarte. Dotarla do nas przesylka, w ktorej byl prezent dla mlodego na zajaca. Balam sie, ze juz nie dojdzie. Tak wiec mlody dostanie piekny latawiec. :-)

Do góry