reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Postępy naszych dzieci :)))

Iza, wyrehabilitowałam. I rehbilitantka miesiąc temu stwierdziła, ze wszystko jest ok, że jus się zbiera na obracanie, więc będzie dobrez i takie tam i powiedziała, ze nie musimy na razie chodzic. Mamy przyjść jakby się coś złego działo. No i nie wiem, bo on przez ten miesiąc postepów nie poczynił zbytnich. Czy to oznacza, ze się "coś złego dzieje"? Chyba po weekandzie się kontrolnie przejedziemy. Najwyżej weźmie mnie za wariatke :D

reklama
ee, pewnie wszystko ok, tylko teraz sie czai, a potem pójdzie do przodu bardzo szybko :-)
Gajka szła jak burza, a teraz przystopowała.. łazi nadal wyłacznie do tyłu, nie siedzi dobrze, nie mówi mama... jutro pierwsze jabuszko.

To tak jak Joasia sie przewracala, a nagle stop i przez chyba miesiac zero obrotow. Az w koncu zaczela szalec i szaleje do dzis :D

Muszę się pochwalić MUSZĘ !!!!
Wczoraj zakupilam nocniki w ilości hurtowej ( do domu na góre i dół, do babci jednej i drugie) dziś przewijalam juniorka i w ramach zdobywania nowych doświdczeń posadziłam go na nocniczku (maly jeszcze nie siedzi więć go podtrzymywalam oczywiście), własnie chciałam go zdjąc kiedy usłyszałam ten "charakterystyczny szum" no i zupelnie przez przypadek zaliczyliśmy pierwsze siusiu do nocnika!!!
Wiem że to czysty przypadek ale i tak jestem DUMNA Z JUNIORKA !!!!

Muszę się pochwalić MUSZĘ !!!!
Wczoraj zakupilam nocniki w ilości hurtowej ( do domu na góre i dół, do babci jednej i drugie) dziś przewijalam juniorka i w ramach zdobywania nowych doświdczeń posadziłam go na nocniczku (maly jeszcze nie siedzi więć go podtrzymywalam oczywiście), własnie chciałam go zdjąc kiedy usłyszałam ten "charakterystyczny szum" no i zupelnie przez przypadek zaliczyliśmy pierwsze siusiu do nocnika!!!
Wiem że to czysty przypadek ale i tak jestem DUMNA Z JUNIORKA !!!!

Haha super :)

A tak mi sie przypomnialo - co do wychowania bezpieluchowego. Czytalam ksiazki Waris Dirie i ona opisuje ze w Somalii nie ma pampersow i pieluch, matki nosza dzieci w kangach ciagle przy sobie i czuja kiedy ich dziecko chce siusiu czy kupke i wysadzaja je nad piasek. A jak dziecko tylko zacznie chodzic to juz samo wie, ze musi isc na bok, przykucnac , zalatwic sie i przysypac :)

A tak mi sie przypomnialo - co do wychowania bezpieluchowego. Czytalam ksiazki Waris Dirie i ona opisuje ze w Somalii nie ma pampersow i pieluch, matki nosza dzieci w kangach ciagle przy sobie i czuja kiedy ich dziecko chce siusiu czy kupke i wysadzaja je nad piasek. A jak dziecko tylko zacznie chodzic to juz samo wie, ze musi isc na bok, przykucnac , zalatwic sie i przysypac :)
hehe jak kotek! no ale one mają tam korzystny klimat, jak nie zdążą to szybciutko wyschnie
czyżbyś się chciała pokusić o tą metodę?
ja jakaś widocznie wyrodna matka jestem, bo owszem wiem kieyd bedzie sikał, ale to mniej wiecej na 1 sekunde przed tym jak siknie, więc nawet jak lapie mocz do badania to nie zdążę zlapać kubeczka, nie mówiąc już o rozebraniu i wysadzeniu

Tak w Somalii mamy maja ten luksus że dzieci moga z gołapupa przez caly rok biegać.
U nas nawet jak się zorientujesz że dzieć chce siusiu to zanim go rozbierzesz to "już mu się nie chce siusiu"

reklama

hahaha, wyobraziłam sobie, że korzystając z nadchodzącego lata próbuję tak jak somalijki :-) i to mi pozwoliło wybaczyć mojej córce, że przez chustowanie ciągle chodzę obrzygana i obsmarkana, głównie na plecach ;-) bo przecież mogłoby być gorzej :/

Do góry