reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Postępy naszych dzieci :)))

hehe jak kotek! no ale one mają tam korzystny klimat, jak nie zdążą to szybciutko wyschnie
czyżbyś się chciała pokusić o tą metodę?
ja jakaś widocznie wyrodna matka jestem, bo owszem wiem kieyd bedzie sikał, ale to mniej wiecej na 1 sekunde przed tym jak siknie, więc nawet jak lapie mocz do badania to nie zdążę zlapać kubeczka, nie mówiąc już o rozebraniu i wysadzeniu

Ja pobieralam mocz wlasnie w ten sposob. Jak lezala to nasikala a ja nawet nie zdazylam zareagowac. Odczekalismy pare minut i cos mnie tknelo, wzielam ja na rece i wysadzial - wiecie jak starsze dziecko do siusiania, sik byl od razu prosto do kubka!
Ja tam sie o to nie pokusze bo to chyba stosuja matki ktore za duzo czasu maja:rofl2:

reklama
przy tym to chyba trzeba mieć dziecko 24 h na dobę przy sobie, na rękach albo w chuście, bo jak odlozysz żeby zamieszac w garnku to ci się zsika i nie zauwazysz

ponieważ ja się nie bardzo mam czym pochwalić jesli chodzi o rozwój fizyczny to się pochwalę, ze młody bardzo zainteresowany czytaniem jest. Zawsze jak czytam Kubie to z uwagą tez słucha i wcale nie marudzi, a nie sa to książeczki krótkie, bo okolo 30 stronicowe, więc spokojnie z 10 minut schodzi na przeczytanie jednej. A ostatnio przylapałam męża jak czytał tylko Michasiowi książeczkę o owadach - młody słuchal, gapil się takimi wielkimi oczami, a jak tata nasladował rózne zyjątka to rechotał

Alanowi dalej obroty na brzuch nie wychodza w 100%, na plecki juz zapomnial jak sie odwracac-lepiec krzyczec histerycznie aby ktos pomogl ;) za to od kilku dni robi brzuszki-unosi glowke i czesc pleckow(do lopatek) i przytrzymuje w gorze. A w gondoli dodatkowo lapie sie budy przy tym(czas przsc na spacerowke). Synek postanowil zrealizowac to o czym marzy mama(a nie realizuje) czyli plaski brzuszek, hahaha

Sonia tez już łopatki podnosi :tak:
Ale przede wszystkim od 3 dni siada na nocniku (w kształcie żabki i z oparciem!) i robi kupkę do nocnika rano! :-)
Jeśli ktoś ma zamiar sie oburzyć zaraz że "sadzam" dziecko to odrazu dodam ze na tej żabie to ona tak pod kątem siedzi jak na leżaczku i ładnie trzyma się bocznych uchwytów :tak: i przede wszystkim nei chwieje sie:-)

:szok:
Sonia tez już łopatki podnosi :tak:
Ale przede wszystkim od 3 dni siada na nocniku (w kształcie żabki i z oparciem!) i robi kupkę do nocnika rano! :-)
Jeśli ktoś ma zamiar sie oburzyć zaraz że "sadzam" dziecko to odrazu dodam ze na tej żabie to ona tak pod kątem siedzi jak na leżaczku i ładnie trzyma się bocznych uchwytów :tak: i przede wszystkim nei chwieje sie:-)

:szok::-D:szok::-D:szok::-D:-)

ale sama idzie do tego nocniczka i siada?? czy ja sadzasz i wiesz ze akurat chce kupke ?? matko szok:-D

reklama
Do góry