reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2010

reklama
Witam się :happy2:

Ciamajdko będzie dobrze! Jesteśmy z Tobą :tak:

Podpisuję się pod tym co napisała Martuśka :-) ja ostatnio czytałam artykuł o pielęgnacji pępuszka i tam też było napisane, że spirytusu się już nie stosuje tylko trzeba oczyszczać w okół wodą i dobrze osuszać i wietrzyć, a odpadnie raz dwa ;-)

Ethele śliczny kociak :-) Uwielbiam kotki :tak:

fiuu jak najbardziej polecam gotowanie na parze! Ja kupiłam sobie garnek do gotowania na parze, o taki
GARNEK DO GOTOWANIA NA PARZE 3el.FLORINA !!! 18cm (1008931344) - Aukcje internetowe Allegro

tylko ja zapłąciłam 3 lata temu w supermarkecie 19,90 ;-)
No, ale wracając do sedna to u mnie ten garnek jest baaardzo często używany! Niezastąpiony jest smak ziemniaczków młodych z brokułem albo kalafiorem ugotowanych na parze :tak: Albo sałatka warzywna z warzyw ugotowanych na parze - zdecydowana różnica z tymi gotowanymi w wodzie. Poza tym nie musisz gotować wszystkiego oddzielnie, bo produkty nie przechodzą zapachem nawzajem - wkłądasz wszystko na raz i szybciutko jest gotowe :-D

A ja dziś miałam wizytę :-) Wszystko jest ok, maluch już waży 1340g - duży chłopczyk :-D Ja tyję ostatnio regularnie 2kg w trzy tygodnie i już mam 7kg na + (pomijając, że na początku ciąży schudłam). Dzidź ułożył główkę w dół, ale resztę zawinął w koci grzbiet i jest dość zabawnie ułożony, ale lekarz mówi, że dzidziolki różnie się okręcają i wyginają, więc ok :happy2:

Black_Opal hmmm to ja chyba taki garnek sobie zakupię:p W Końcu trzeba będzie się zdrowo odżywiać;P
:-p:-p Ano zapomniałabym Ci pogratulować...chłopczyk widzę zdrowo rośnie. Serdecznie gratuluję...super, że wszystko dobrze...

Ciamajdka napisała, że jest już po USG, z maludą wszystko w porządku, rośnie jak na drożdżach i jest już ułożona jak do porodu...;-) Lekarz powiedział, że jest dobrze...jeszcze jedna kroplówka i może jutro już Ciamajdka wyjdzie:-):-):-)
Ciamajdka Serdecznie DZIĘKUJE NAM WSZYSTKIM ZA WSPARCIE:-D:-D:tak::tak::tak:

hmmm a gdzie Pajeczka? Jakoś jej tu brakuje...mam nadzieję, że wszystko dobrze...

Ostatnia edycja:
kot boski ehtele :D aaa zapomiałam Ci juz wczesniej powiedziec, ze masz BOOOOOSki kolor ścian :)
martuska- kciuki trzymam
gotowanie na parze dla jasia, bo ... hmmmm cięzko mu się trawi i bywaja rozne takie problemy-wiecie jak jest.

garnek dzisiaj chyba zakupię do gotowania! co tam.

A! I jeszcze podpytałam lekarza o witaminy - czy mają wpływ na wagę dziecka i odpowiedział mi, że nie! opowiedział mi, że są dwie szkoły - jedni lekarze zalecają, drudzy nie. On jest zdania, że witaminy warto brać, bo mimo iż morfologia w normie i się je wszystko to witaminy dostarczają nam mikroelementów, których w obecnym środowisku życia brakuje. Oczywiście nie naciska i jeżeli pacjentka zgłasza, że źle się czuje po witaminach to nie musi ich brać :tak:

Wiem wiem kapke ostatnio się zaniedbałam i z Wami nie byłam - wybaczcie i nie bijcie:sorry2: ale wstawałam rano swojemu robić śniadanie i tak cały dzień na obrotach a później leżenie, bo czuje napięcie brzuszka, więc do kompa nie podchodziłam. Dziś odwiedziłam położną, bo dr nie było - za tydzień. Chyba zaczyna się moje tycie :-p w ciągu 2 tyg 2 kg, więc póki co 7 na plusie. na 18 idę do dentysty, bo dziąsła nadal strasznie mi krwawią i czuje jak jedzonko wchodzi między zęby, a poza tym ząb, którego mi robił "tli" mnie wrr :wściekła/y: a tak mi się chce tam siedzieć z otwartą papką, że już się rwe :wściekła/y: oby tylko z tymi dziąsłami było ok i nic nowego się nie pojawiło. namarudziłam, nabredziłam a teraz idę się położyć od rana znów na nogach ehhh. Ale mam nadzieję, że u Was jest wszystko oki :-)

black_opal gratulacje wizyty- ale masz duzego synka:)))) super

ethele pewnie ze to zgubimy- innej opcji nie dopuszzcam do ciebie. a moj maz ciagle mi mowi ze wcale nie wygladam grubo:)))))))

dobrze ze z ciamajdka juz lepiej. teraz bedzie musiala odpoczywac. moze dzis sie juz odezwie do nas:)))))))

reklama
Black Opal gratuluję duuuuużego dzidziusia:)
Ehtele kot rewelka, naprawdę to są udane stworzenia:)
Niuunia leż odpoczywaj i marudź jak masz potrzebę!!!!

To dobrze, ze z Ciamajdka i malutką wszystko się normuje, oby jak najszybciej do nas wróciły!
No własnie się zastanawiałam, ze Pajka się nie odhaczyła i gdzieś dzisiaj zniknęła????

Jejku jak się najadłam kapuśniaku...leżę i kwiczę:)buuuu

Do góry