reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Sierpień 2010

reklama
NO EXTRA!!!!!!!!!!!!! za chwilę MY

ja nie kupuję osłonek - na razie tylko wkładki - jeśli okaże się, że nie są wystarczające to wtedy kupię osłonki - w końcu apteki otwarte 24 h

Heh, mi mama przywiozła po pierwszej dobie do szpitala, bo mała tak mnie pokaleczyła:D i położna zasugerowała. Przydały się, ale można je kupić po porodzie, jesli rzeczywiście będą potrzebne.

witamm. ja tylko na chwilke. co do prania-zrobie w lipcu. Terazx mam tyle na głowie, że oszalec można. Poza tym w okolicach moich urodzin pojawi sie wieeelki transport z Niemiec- rodzinka zza granicy robi mi mega wyprawkę.
Też się zastanawiam nad tymi silikonowymi osłonkami ale:
mam wystające sutki i nieco zahartowane więc spróbuję bez,a kupic zawsze mozna.
U mnie upał...po 12 słońce będzie mi walić na całego przez okno więc chyba ocipieję! W zwiazku z tym, ze PKP wycofało JEDYNY bezpośredni pociąg miedzy Wyrzyskiem a Szczecinem tłukła się wczoraj autobusem- koszmar, po pół godzinie wygładałam jak balon...wszystko mi spuchło... na całe szczęście zostaje mi tylko jeszcze 20 czerca dojechac do domu,a potem niech się wali i pali jadę z malym samochodem we wrzesniu.

miłego dnia

Dzień dobry :-) U mnie póki co piękna, słoneczna pogoda, więc pranie już się pierze, niestety nie ciuszki dla maleństwa, bo ja jeszcze nic nie kupowałam :-( Część dostanę to wtedy będę prać.

Życzę udanych wizyt, a ja zabieram się za nadrabianie Was bo wczoraj od południa nie miałam internetu :-(

Cześć Dziewczyny.
Ponad tydzień mój laptop był u informatyka i nie miałam dostepu do forum. Zaległości ponad 100 stron więc raczej napewno tego nie nadrobię. Mam tylko nadzieję, że u każdej wszystko w porzadku i że upały bardzo Wam nie dokuczają:-)
Dziś czekają mnie porządki, muszę się pozbyć niepotrzebnych rzeczy z szafek, szaf, półek. I zrobić miejsce na rzeczy Maluszka. A jeszcze w przyszłym tygodniu czeka nas malowanie dużego pokoju, a po tym będę mogła zabrać się juz za pranie, prasowanie układanie Dzidziusiowych ubranek :-)
Brakowało mi pisania z Wami i ciesze się, że komp już w domku, teraz bede pisała regularnie. Pozdrawiam Was Wszystkie i mocno sciskam!:*

dzięki BLack Opal i Ethele teraz to zauważyłam, dopiero , ale właśnie tez tak sobie pomyslałam żeby może te posty sie tak nie powiększały to może lepiej tylko pisać wasze Nicki :) no ale może się przydać więc tak na przyszłość,

Ethele i Ciamajdka a jak zgaga dalej dokucza ? próbowałyście te migdały ????

Black Opal herbatki na laktacje owszem , ale dziewczyny pisały tez o koprze ,takie coś bardziej naturalne, a ja znowu polecam ŁUSKI KAKAOWE (kakałszale) po naszemu tzn po Śląsku :) , nie wiem tylko czy to nie jest dostępne też tylko na Śląsku , bo kiedyś wysyłałam koleżance z Pomorza która tego u siebie nie mogła kupić ,
nakładek nie kupuje przy Oliwi kupiłam dwa kpl i właśnie teraz je znalazłam i wyrzuciłam , jak będa potrzebne to zakupimy w aptece ale wcześniej nie miałam z sutkami problemów

Kiniusia czy ty ze względu na twoją wade serca i planowane cc będziesz rodziła w szpitalu z oddziałem Kardiologicznym czy Intensywną Terapią ? czy dostałaś od któregos z lekarzy kardiologa czy ginekologa taki przykaz ?

a pas ściągający kupujecie , bo ja tak , przydał sie po cc , ale go pozyczyłam i już do mnie nie wrócił :wściekła/y:

Ostatnia edycja:
Natka nic sie nie stało, pomyłek tu już było wiele, bo i wiele na sierpniówek jest hi hi
Ehtele no to też miłaś sen, zeeero porodu, u mnie też pranie podzielone na kolory, teraz piorą sie jasne rzeczy. Adi mówi do mnie "mamuń kiedy to to wszystko pokupłaś?" jak zobaczył jak wywaliłam wszystko z komody i usuwałam ochydne metki
Black Ty sie tak nie dopominaj o to lato, bo jeszcze zatęskinisz za chłodem u mnie jest UPAŁ na balkonie 33 st. Adrian pozamykał wszystkie okna i włączył na full wentylator, przysłonił żaluzje i jakby lepiej, bo to słońce i gorąc waliło do mieszkania jak balkon był otwarty.

Ja dziś gotuję zupę ogórkową, a ze mam teraz cień po tamtej stronie mieszkania to zmykam gotować, oczywiśćie mały wiatraczek w kuchni już mi M zainstalował na lato, abym nie zeszła przy gotowaniu, troche mi sie nie chce gotować, ale zrobie na 2 dni to jutro luzik od garów.
Alanek kopie mnie wysoko po żebrach, moze leży już główką w dół??? w piątek mam uSG to sie cosik dowiem.
Ja dziś nigdzie nie wychodzę Adi zrobi mi zaraz zakupy w Biedronie, czekam na te torby dziewczynki czyli na 14.06 i pędzę je obejrzeć no i moze kupić.

reklama
witam dziewczynki moje !!!!

jesteśmy zabiegani, ale cały czas czytam :) i wiem co u Was :)

odniosę się tylko do tematu brodawek - zrobiłam wywiad u podwójnych mam, bo Olek mi strasznie zmaltretował cycki i mówiły, że z drugim dzieckiem już tak nie było i ich zdaniem jest to kwestia wprawy w przystawianiu do piersi... także dziewuszki zamiast kolekcjonować kremy i hartować sutki bierzcie się za czytanie, oglądanie filmików i pracę nad psychiką, żeby najlepiej opanować teorię.. a do smarowania zranionej brodawki ja osobiście polecam odrobinkę własnego pokarmu - on ma właściwości bakteriobójcze i w ogóle to cudny nektar co goi w trymiga wszystkie rany ;) także klapki od staników w dół, cycki na powietrze i kropla mleczka - wygląda dość zabawnie, ale działa cuda :D Bephanten się bardzo przyda - do buźki dzidziolka, do brodawek, do blizny po nacięciu.... takie head&shoulders na wszystko :D

martuśka ja też nie jem witamin zbyt pilnie - czasem jak sobie przypomnę... od początku ciąży zjadłam może pół opakowania feminatalu.. do tego jak pobolewa mnie brzuch to piję magnez - ale z tym muszę się zmobilizować żeby codziennie pić bo znów mnie wytrzęsie przy porodzie :p

Do góry