starlet
Starlets' Mum
mają do K z tego co kojarze. ale tam nie bedziesz miala takiej duzej, zobaczysz, bo to nie wloskie ani chinskie tylko pod Polki robione
dziewczyny powiedzcie mi o co chodzi z tym niedostawaniem sie do przedszkoli? za co tam daja punkty? o co chodzi w ogole, to jakis szok..chyba trzeba z jakims kolega pedagogiem pogadac i wlasne przedszkole zalozyc..
a wlasnie, wiecie moze jak to jest ze zlobkiem? tzn. chodzi mi o to, ze czy mozna oddawac dziecko np. tylko na 2 dni w tygodniu na pare godzin, czy jak juz sie zapisze, to codziennie?
dziecko dostaje punkty m.in za to czy jest:
- z gminy
- czy jest dzieckiem samotnej matki/ojca (za to dostaje sie kupe punktow!)
- czy rodzenstwo chodzi juz do przedszkola danego
- czy w dniu rozpoczecia przedszkola ma ukonczone 3 lata
- czy jest niepelnosprawne
- czy rodzice maja orzeczenie o niepelnosprawnosci
- czy rodzice oboje pracuja/ucza sie
i jeszcze jakies tam podpunkty byly...przynajmniej tak jest u nas i powiem tak, dziecko rodzicow obojga pracujacych majace ukonczone 3 lata praktycznie nie ma szans u nas na dostanie sie do przedszkola niestety...
a ze zlobkiem to jest tak, ze musisz placic za calosc a najwyzej mozesz nie prowadzac codziennie.
Ostatnia edycja:

chyba trzeba z jakims kolega pedagogiem pogadac i wlasne przedszkole zalozyc..
a i tak pewnie się nie dostanie bo tak jak pisąła któraś z dziewczyn rodzimy w wyżu demograficznego i pewnie tych dzieci bedzie sporo.No chyba, ze się ma znajomości
jak można nienawidzić całego narodu znając go jedynie poprzez imigrantów??? Kim my jesteśmy, żeby jeździć po innych narodach? Polacy są aż tak idealni? Naród wybrany? Aż mi się wierzyć nie chce jak wiele z was, inteligentnych osób, tak pojechało na naród turecki... NO COMMENT! Znam przypadek rodziny niemieckiej 3 razy okradzionej i napadnientej przez Polaków. Czy wszyscy Polacy to złodzieje i bandyci? Na studiach moimi najlepszymi przyjaciółmi byłi 2 Turcy ze Stambułu, nie z Niemiec (Turczynka i jej chłopak) - przesympatyczni, dobrze wychowani i inteligentni ludzie. Byłam ich też odwiedzić w Turcji i nigdy nie byłam tak dobrze ugoszczona! I owszem, wstyd im za tureckich imigrantów w Niemczech i innych krajach, ale też wiedzą, że i nam musi być wstyd za niektórych Polaków.
mam teściową na miejscu ALE nie chce jej dawać dziecka bo mi go rozpieści a i moj mąż nie chce dawać do rodziców. A od jakiego wieku daje się dziecko do żłobka??