e.salamandra
Mama pełną parą
Mówię... Czarnobyl :-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Jezu kochany! 9200??
Pola z 20.03 i dzis bylam na wazeniu - 6080 gram, a jest powyzej 50 centyla!
Witam.
Bylismy dzis u doktor i ta zasugerowala bysmy podali malemu 2-3 lyzeczki soku z marchewki swizo wycyskanego wiec podalam dzis ale za jakis czas lekko sie Gabrysiowi ulalo ale tylko lekko.Smakowalo mu , pil az sie uszy trzesly...hiihihi
my marchewce mówimy stanowcze NIE. Działa zapierająco, a Adaś i bez tego ma problemy. Raz trochę podałam to na drugi dzień nie wiedziałam co mam robić żeby dziecko przestało mi płakać![]()
sospettosamoze Adas ma jeszcze nie do konca rozwiniety uklad pokarmowy/trawienny,i dlatego zle reaguje na marchewke.Z czasem powinno byc lepiej,a marcheke nalezy wprowadzac jako pierwsze warzywo,przy rozszerzaniu diety maluszkow ....
moj maz mi stale to samo powtarza, gdy mu marudze, ze Pola za slabo przybiera.No ja rozumiem że dzieciaki się różnie rozwijają - ale 9200 ????
Przed oczami staje mi mój kuzyn - całe dziecinstwo wszyscy sie zachwycali jaki uroczy tłuścioszek, a potem otyłość mu została i jest trzydziestoparolatkiem z okrutną nadwagą.
Nawyki żywieniowe z dzieciństwa bardzo przenoszą się na późniejszą kondycję, dlatego ja nie zamierzam tuczyć Małej - ważymy niespełna 6,5 kg u progu czwartego miesiąca, przy wadze startowej 2700, wiec wydaje mi się że jest w sam raz.