reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

Kittek poobserwuj Małą przez tydzień. Jak będzie poprawa to super, jak nie jedź do szpitala niech przebadają. Tak myślę, bo w szpitalach to też jednak różnie, od koleżanki dziecko rota w szpitalu złapało:baffled:
Ja muszę przyznać, że już cała głupia jestem. Alicja miała bardzo czerwoną i wysuszoną skórkę na szyi i pod kolankami, no i dostała krosteczek lekkich na policzkach, więc sądziłam, że to przez to, że wróciłam do nabiału. Posmarowałam ją cutivate raz w tych miejscach. Od 3 dni ograniczyłam nabiał, ale nie całkiem ponieważ jeszcze jesteśmy na wyjeździe, no a mamy wyżywienie. Młodej wszystko wczoraj zeszło, śliczna szyja, pod kolankami,jeszcze trochę szorstkawe policzka i cała skóra lekko sucha, ale dużo lepiej, więc moja dieta nie ma tu wpływu, bo to za szybko (chyba??). Jedyne co się zmieniło to temperatura, trzeci dzień jest raczej chłodno. Bo maść też chyba taka magiczna nie jest. Już po prostu sama nie wiem. Dobrze, że we wtorek tego alergologa mam, tylko co ja kobitce pokażę, jak już nic nie ma:eek::eek:

reklama
Majeczko Laurka z mamusią mocno kciuki zaciska!!!

Ale Wasze dzidziulki juz duże! My zcaynałysmy od rozmiaru 50(niektóre i tak były duże) od niedawna Młoda zaczęła nosić 62(są luźne). Sporo mamy ciuszków nie na wzrost tylko na wiek to Laurka też od niedawna zaczeła nosić 0-3 wcześniej było 0-0. Więc olbrzym nam nie rośnie. Tak jak pisałam na głównym teraz waży 5300 i mierzy 58.5.
Dziewczyny nie wiem co robić od jakiegoś czasu Młoda ma deliktnie wysypane rączki, nóżki, szyję i buzię wogóle nigdy jakieś super gładziutkiej skóry nie miała. Pani dr podejrzewa skaze białkową ale boję się że jak zrezygnujemy z bebilonu comfort to problemy z brzuszkiem wrócą gdzie teraz i tak nadal czasem się pojawiają. Kąpiemy ją w olilatum ale jakijś super porawy nie widze a dodtakowo mam uczulenie na ten specyfik:baffled:

My od początku lecimy na emulonie i nigdy problemów ze skórą nie mieliśmy. Może warto spróbować

Dziekuje dziewczyny za rady, co prawda emoliun czy jakos tak tez probowala i bez jakiejs roznicy, wiekszy problem mam z soba bo po ciazy wszytsko mnie uczula,przed wszystkim wlasnie dzidziusiowe kosmetyki a najbardziej te na atopowa skore...

Kinguunia a może Bebilon Pepti spróbujesz? Ja moją dokarmiam własnie tym (cały czas jednak karmie piersia). Zaczeliśmy jeść Bebilon HA, ale wymiotowała - lekarka stwoerdzila ze to prawdopodobnie uczulenie na jeden ze składników mleka. Bebilon Pepti przyswaja bez problemu.

Teraz musze ustalic czy mozemy juz podejmowac proby przejscia na mleko z preparatu mlekozastepczego.

my też cały czas jesteśmy na Pepti... we wtorek mamy wizytę u pediatry i chcemy przejść na HA a później na zwykłe mleko... zobaczymy jak to będzie...

póki co jak pisałam na ogólnym martiwe się tym,mże Qbek od środy nie zrobił kupki... rano się napinał i chwilkę marudził, ale generalnie bąki sadzi bez problemu... brzuszek jest mięciutki, gmeranie termometrem nic nie dało - co więcej nawet nie był umazany w minimalnej ilości kupki (a zawsze był chociaż troszkę)... i co ja mam zrobić ?? we wt mam wizyte u lekarza, ale do tego czasu boje się, że mały będzie cierpiał...

my też cały czas jesteśmy na Pepti... we wtorek mamy wizytę u pediatry i chcemy przejść na HA a później na zwykłe mleko... zobaczymy jak to będzie...

póki co jak pisałam na ogólnym martiwe się tym,mże Qbek od środy nie zrobił kupki... rano się napinał i chwilkę marudził, ale generalnie bąki sadzi bez problemu... brzuszek jest mięciutki, gmeranie termometrem nic nie dało - co więcej nawet nie był umazany w minimalnej ilości kupki (a zawsze był chociaż troszkę)... i co ja mam zrobić ?? we wt mam wizyte u lekarza, ale do tego czasu boje się, że mały będzie cierpiał...

kici to ze Kubus puszcza baki to dobry znak:tak: i niemowleta karmione butelka jak i piersia maja prawo nie robic kupy przez kilka dni:tak:

kici to ze Kubus puszcza baki to dobry znak:tak: i niemowleta karmione butelka jak i piersia maja prawo nie robic kupy przez kilka dni:tak:

dziękuję za pocieszenie :-D Q chyba wyczuł, że się niepokoiłam... i co zrobił... MEGA KUPSZTALA!! w domu wielka radość z powodu kupki :-D

zrobiłam dzisiaj "flaki" drobiowe... mniaaaaaaaaaam!! Mój mąż nienawidzi flaków oryginalnych, a te wszamał aż mu się uszy trzęsły - w dodatku jest to wersja dietetyczna :-D nic tylko jeść i jeść!!

dziękuję za pocieszenie :-D Q chyba wyczuł, że się niepokoiłam... i co zrobił... MEGA KUPSZTALA!! w domu wielka radość z powodu kupki :-D

zrobiłam dzisiaj "flaki" drobiowe... mniaaaaaaaaaam!! Mój mąż nienawidzi flaków oryginalnych, a te wszamał aż mu się uszy trzęsły - w dodatku jest to wersja dietetyczna :-D nic tylko jeść i jeść!!

No to teraz czekam na kupę Helenki:) może weźmie przykład z twojego syneczka

reklama
Do góry