reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Irlandii!!

Barmanko,zacytuję samą siebie:
A co BtS to może znajoma nie ma FIS-a ale jakiekolwiek inne świadczenie z SW?
Bo pisze jak byk: You must be getting certain social welfare payments or payments for training, employment schemes or adult education and getting an increase in that payment for the child:sorry2:
A my nie mamy na tę chwilę żadnych świadczeń z SW:no:

reklama
Witam mamunie:-)
Lubiczanko przesliczna ta Twoja kruszynka.Ogromne gratulacje.
A ja przez ta pogode mam dzis bardzo kiepski dzien,znowu nachodza mnie jakies czarne mysli,ze sobie nie poradze z dwojka i takie tam.Dzis pol dnia przeryczalam wlasciwie niewiadomo dlaczego.Dobrze,ze mam siostre,bo bym zwariowala.Tobiemu tez sie dzis udzielilo i tez nie mial najlepszego dnia.Ostatnio przez bunt dwulatka jest j nie do zniesienia,albo moja cierpliwosc juz nie taJak jest dobrze,to kochany z niego anioleczek a jak juz gorzej to lepiej nie mowic.Wczoraj zaczelam probe odpieluchowania i idzie nam nienajgorzej:tak:
Agusiek zdrowka dla Nikosia.Tobi tez wczoraj plywal w oceanie:tak::-)Najpierw w calym ubraniu i butach:-Dbo nie chcial sie rozebrac,a potem jak juz wszystko mial przemoczone to sie rozebral.Musze go chyba zabrac na basen,tylko juz od jakiegos czasu sie wybieram i wybrac sie nie moge.

Dranissimo, my składaliśmy wnioski na MC niecałe 3 tyg temu, dziś przyszły pocztą.

to ja juz nic nie czaje... Skladalam swoje w naszym lokalnym health center i do tej pory cisza. Musze jeszcze raz do nich sie przejsc i zapytac... A to Twoja pierwsza aplikacja? Bo Tichonek mowila, ze na pierwsza sie tak czeka dlugo....

Z tego co słyszałam to teraz MC sie wysyła do Dublina.
Ewelcia fajny domek w końcu coś znalazłaś, a ja dalej nic:/
Chate ogarnęłam, chińczyk zjedzony (aż mordke wypala:/), przynajmniej mam spokój 2 dni off relaks:) Może ktoś chętny na kawke??:)

barmanka-i ja myślę,coby porządnie się za nią wziąć po powrocie,z tym,że to jeszcze tyyyle czasu:dry: Boję się żeby to nie zaszło za daleko..:dry:
Nie no mnie w błąd nie wprowadziłaś,bo ja i tak nic nie będę zmieniać,także luz:blink:tylko tak mnie zastanowiło, co napisałaś i mam nadzieję,że jednak nie o ESB chodzi;-)
dranissimo-zajrzyj do HC.:tak:Przeważnie tam właśnie jest problem.Skurczy**ki przetrzymują te aplikacje.Nasza też trzymali ponad 3tyg. twierdząc,że wysłana. Dowiedzieliśmy się o tym od milej pani z głównego biura.W efekcie rozpatrzyli ja w ciągu tygodnia po otrzymaniu:tak: i to moja 1sza aplikacja.
Wilwia-jak się zabrałaś za odpieluchowanie?:sorry2:Mi tez to chodzi po głowie,tylko nie wiem z której strony podejść..:zawstydzona/y:Wysadzać po spaniu,czy jak?
kamcia-niekoniecznie do Dublina,choć widzę,że to chyba najszybsza droga...

Skleroza nie boli , miałam Tobie jeszcze MAdbebe pisać:) Myśle że teraz nie masz co walczyć z małą bo dostaje sprzeczne sygnały od babci , rodzinki i Ciebie co wolno a co nie itp Ja wrócisz to będziesz miała dużo czasu nad prace nad nią ćwiczenie wytrwałości i konsekwencji u siebie przede wszystkim. Ja wiem jak to jest jak Oli wraca z PL rospieszczony ojj to trzeba wtedy twardo bo inaczej masakra.

No właśnie HC potrafi w kulki lecieć więc lepiej osobiście wysłać, wiem np że w Galway już sie nie składa na Shantala tylko wysyła, proponuje te rozmowy przenieść na wątek socjalny:)

Tichonku, nie jestem pewna czy to ten artykuł czytałam czy jeszcze inny :zawstydzona/y: Dużo takich niusów czytam a potem mi się miesza wszystko... i potem wychodzą chocki klocki :shocked2:
Co do socjala mojej znajomej to masz rację, ona ma jakiegoś jobseekera, więc to pewnie dzięki temu ;-) Rozumiem, że ty żadnego Maternity nie otrzymujesz, tak?

Wilwia, wydaje Ci się tylko że nie dasz rady ;-) Jak przyjdzie co do czego to zobaczysz jeszcze i na BB znajdziesz czas :-)

Dranissimo, tak to nasza pierwsza aplikacja. Nie potrafię wytłumaczyć dlaczego jedni dostają tak szybko, a drudzy (jak pisała Tichonek) czekają po pół roku, nie wiem czym to argumentować.

Aaaa Margaritta, miałam zapytać - rozumiem że opalasz się na wyjazd na wesele, tak? to chyba tak "na walecika" cooo? :sorry2: Co by śladów od opalacza nie było :-D:-D

No i sie rozpadało :wściekła/y::wściekła/y: A miałam jeszcze kosze pomyć bo śmierdzi jak z kierpców Janosika...

reklama
Do góry