reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2011

Agata R znam twój ból porządków...w niedziele chrzciny więc trzeba dom ogarnąć, zakupy itp.
dzisiaj od rana pofarbowałam sobie włoski więc czuje się o niebo lepiej :)

zolza spokojnie dasz sobie radę :* wszystko kwestia organizacji a wyrobisz sobie ją z czasem :) jak się ma dwoje dzieci t przynajmniej ta organizacja jest jeszcze lepsza. Ja na 100% więcej dzieci już mieć nie chcę...starczą mi te dwa kochane szkraby..teraz chce skupić się na ukończeniu studiów i chce iść w końcu do pracy...

reklama
A ja dziś mam podły humor. Już od rana dzieciaki dały mi w kość. Starsza urządziła awanturę z wielkim płaczem bo nie pozwoliłam jej iść do przedszkola w nowej piżamie:szok: a Zuzia stwierdziła że nie będzie gorsza i też w ryk. Ciekawe czy jak podrosną też będą takie solidarne. Przy wyjściu do przedszkola zauważyłam że szanowny małżonek nie raczył wyjąć z kosza wózkowego tego co tam zalega:wściekła/y: (widocznie stwierdził że na zakupach przydadzą mi się kalosze Julki a ja zakupy poniosę sobie w rączkach), nie wspomnę już o tym że o cokolwiek go poproszę to obiecuje że będzie zrobione a wychodzi "kazał pan musiał sam". A ja mam dużo pracy bo w sobotę wyprawiam jego imieniny a tu nie wiadomo w co ręce włożyć. I jak na złość mała wcale nie chce spać (czy Wasze maluchy które przesypiają całą noc tylko z przerwą na karmienie tez nie śpią wcale w dzień?) więc biegam góra (pokój) - dół (kuchnia). W kuchni nie mam jej w czym ułożyć a od nosidełka ramiona bolą i nie widzę deski do krojenia a muszę zrobić sałatki...ehhh to ponarzekałam...

Aneczka1526 w Poznaniu ze skierowaniem jest tak że jak zapisujesz się na wizytę to od ciebie żądają ale musi być nie starsze niż 1 miesiąc, i jeśli wyznaczają ci wizytę po 2-3 miesiącach lub nawet dłużej to mają zaznaczone że miałaś skierowanie i idziesz na wizytę ze starym. Natomiast jeśli sama przez swoje gapiostwo nie zapisałaś się w ciągu miesiąca to musisz mieć nowe. Recepty są ważne tylko miesiąc w każdym wypadku.

Dzień dobry :)

U nas noc dziś taka sobie, ale nie prze Maję...
Byli u nas wczoraj znajomi i nanieśli nam pcheł.... wyobrażacie sobie???... mają psa wilczura włochatego i to od niego przeszły na nich... jak się kładłam spać to czułam że coś mnie łaskocze ale uznałam że to komar, zakryłam się po uszy żeby mnie bydle nie dziabło i zasnęłam, a Tomek że śpi cały rozkryty to całą noc się męczył aż wstał przed 5, patrzy na brzeg łózka i była cholera... ciekawe tylko czy jedna czy więcej... pościel wytrzepaliśmy, Tomek się wykąpał i niby było już ok no ale mnie podświadomie wszystko zaczęło swędzieć więc o spaniu już mowy nie było... dopiero koło 7 zdrzemnęłam się na 1,5 godziny... najgorzej że w jutro znowu się z nimi spotykamy... strasznie ich lubię, mają córcię 4 miesiące starszą od naszej Majki więc opowiadali co nasz czeka :) ale kurde bez jaj... żeby roznosić pchły.... to ile ich musi mieć ten pies i jak można tego nie widzieć...

Dziewczyny apokażcie jak możecie jakie maty eduk. kupiłyście i czy jesteście z nich zadowolone???
My kupiliśmy taką: MATA EDUKACYJNA - BabyMix - 15 kolorów - ŚLICZNE (1766432219) - Aukcje internetowe Allegro wzór nr 19, ale te zabawki nie zrobiły póki co na Majce wrażenia, dopiero jak zamiast tego króliczka na środku powiesiliśmy pandę to Mała się zajęła, ale powoli dostrzega tez te pozostałe zabawki i zaczyna wyciągać do nich rączki :)

Jeśli chodzi o gondolkę, to moja Julcia jeszcze spokojnie się mieści i myślę, że dam radę powozić ją jeszcze do zimy. Ona raczej drobna jest choć dość długa. O spacerówce jeszcze nie myślę. Spiworek do spacerówki miałam w komplecie z wózkiem (Tako Jumper X).
To może i ja mam bo też ma Jumpera :) muszę poszperać bo spacerówka zapakowana w garażu stoi :)

Moja Julcia też czasami na specerach się denerwuje, że nic nie widzi ale jak opuszczę budkę jest ok. Jak będzie troszkę starsza to będę jej podnosić zagłówek w gondolce (mam podnoszony jak w spacwrówce) więc bedzie mogła tak na pół siedząco jeździć ale to jeszcze nie teraz.
My Majce podnieśliśmy na ten pierwszy poziom już jakiś czas temu i leży na takiej lekkiej pochylni jak na poduszce klinie i jest Jej o wiele lepiej bo wcześniej się denerwowała a teraz jest spokój :)

Spacery nawet jak nie śpi są ok, nie potrzebuje widzieć tego co jest na około, a jak jej gondole odsłaniam to się marszczy, że ją słońce razi.
U nas tak samo :) a jak się obudzi to wpatruje się w moje czarne okulary jak zahipnotyzowana i tez jest spokój :)

edit: a nie wiecie ile ważne jest skierowanie, bo idziemy teraz do ortopedy ( we wtorek) a skierowanie mam chyba od prawie 2 m-cy (tzn jak mała miała 3 tyg.) może powinnam się przejść do przychodni i poprosić o nowe
aneczka skierowanie ważne jest bezterminowo, nie tak jak recepty że tylko miesiąc :)

Mamusiu Maja w dzień śpi max 30 minut ale raczej zamyka się w 20 :) ma kilka takich drzemek ale dłuższe takie jak miała na początku już Jej się nie zdarzają, tyle że jak nie śpi to jest spokojna i zabawki na macie skutecznie zajmują Jej uwagę na długi czas a jak już się nimi znudzi to potrafi zasnąć nawet nie wiem kiedy :)

Z tym skierowanie to jest tak że jego "ważność" uzależniona jest od widzimisie pani w rejestracji bo tak na prawdę jak Was odeślę z rzekomo przeterminowanym to można to zgłosić do nfz

reklama
Andrewa, my mamy taką matę mata edukacyjna Canpol Babies- używana (1779771478) - Aukcje internetowe Allegro. Dopiero wczoraj ją wyciągnęłam i jak na razie Ada jest zadowolona :) I przynajmniej chwila spokoju :)

Mamusia
, witaj :)

Mamusiacóreczki
, Ada od wczoraj ma dni niespania. Dzisiaj spała raptem 10 minut w leżaczki i 15 minut w wózku :/

Madzioolka, no to niefajną niespodziankę Wam znajomi przynieśli. Żeby tylko pchły nie przeszły na Waszego psiurka.

Agata, trzymam kciuki za Wasze plany, oby tym razem wszystko było bezproblemowo :) Ja podobnie jak dziewczyny, jak mam już coś zrobić to robię wszystko tylko nie to co powinnam ;) Tak jak teraz ;)

Aneczka, powodzenia w przekonywaniu męża :)

To teraz jak się pożalę. Zła jetem na te nasze spacery, które póki co do udanych nie należą. Specjalnie przetrzymałam małą żeby nie zasnęła, nakarmiłam. Przy cycu zasypiała więc się łudziłam, że zaśnie w wózku i trochę pochodzimy. Spała raptem 15 minut, po czym ryk. I drze się tak, że w popłochu uciekam z parku, bo aż mi głupio :( Zaczynam nie lubić spacerów. I dziś w przypływie desperacji stwierdziłam, że pierniczę i zestresowana nie będę nigdzie wychodzić :(

Do góry