reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Oj ja mam też sporo ciuchów dużo za dużych, z Julią jeszcze problem bo ona ma tak chudą dupkę, że jak jest większy rozmiar i można by podłożyć nogawki to z kolei w tyłeczku sporo za szerokie i nawet regulacja w pasie gumkami nie pomaga. Także często ciuchy czekają, tym bardziej że chrzestna zwykle kupuje kilka rozmiarów większe:-D

reklama
Super te butki.. Ale ja od ciąży z Alą jakoś zarzuciłam obcasy, może po drugim dzidku jak się za siebie wezmę to wrócę do bardziej kobiecych strojów :)

A jeśli chodzi o ubranka dla Ali - mam dużo za dużych ubranek bo moja mama takie kupuje na wyprzedażach i Ala do nich "dorasta" w swoim czasie. Ale generalnie większość kupuję przydużych, żeby na dłużej starczyły , ale jednocześnie tylko na tyle dużych żeby Ali było wygodnie.
Tutaj nie możemy się z moją mamą dogadać bo ona uważa, że mogę Alicję ubrać w zimową kurtkę na 104 , w której ona tonie i to będzie ok :)
Inna sprawa to to, że te rozmiary są teraz pokopane strasznie - Ala ma ledwo powyżej 87 cm wzrostu a wszystkie bluzki musze kupowac na 98 bo 92 są w sam raz. Bez sensu ta numeracja.

Agrafka kiedyś właśnie nosiło się takie przyduże rzeczy z braku laku i pewnie dlatego dla mamy są ok:tak: brat A jak był mały nosił taką długą kurtkę za kolana bo to było podobno "modne". Do dziś to wspominamy i się lejemy. Tzn ja wspominam tylko ze zdjęć;-)

Dziewczyny "brzuchate" :), przypomniało mi się, że w Reserved są fajne przeceny, kupiłam sobie takie fajne dłuższe cienkie bluzko/sweterki, duży dekolt, do połowy uda za 30 zł (!!).
Bardzo fajnie wyglądają na "brzuszku" i akurat do jakich legginsów na ciążę i na później. skusiła mnie cena, były chyba ze 4 kolory: szary, czerwony, fioletowy i turkusowy.

Hej laski. Mam pytanie. Miała któraś z Was do czynienia z takim czymś KLAMRY UCHWYT GAŁKA SPIRALA DO FIRAN I ZASŁON (2024341457) - Aukcje internetowe Allegro ??? Nie wiem za bardzo jak to firanke trzyma w praktyce a nie umiem jakos na necie znaleść dokładnego zdjęcia. Zalezy mi by moja dekoracyjna firana była upięta w taki łuk jak tutaj mniej wiecej Ostrzeżenie o przekierowaniu . No i nie wiem czy tą spiralą sie tak da. czy bede musiała przywiercic kołek albo haczyk a firanę upiąc tasienką ..... help :-p;-)

o tak jak tu pokazane http://www.leroymerlin.pl/porady/jak-zestawi-karnisz,1106826622.html ze trzeba miec haczyk do upiecia i tasiemke do upięcia. No chyba ze wystarczy ta spirala. Kompletnie nie wiem :(

Ostatnia edycja:
Wracajac do ubrań dzieciecych to podobno tylko do rozmiaru 86 maja wzrosnac ceny.

Ja kupuje już ubranka na 98-104, i sa dobre. Nie kupuje ciuchów na wyrost, za duzych, zeby podwijac rekawy itd.

Ja tez nie kupuję za duzych rozmiarów. Dla mojej mamy wiecznie cos jest za małe z tego co kupię.A ja wiecznie się o to z nią spieram. Jak kupowałam wyprawkę to mowila ze wszystko jest za male, dla niej najlepiej zeby rękaw był podwinięty, spiochy wisiały itd a dzieciak wyglądał jak strach w szmatkach.
Nie kupuję oczywiscie rzeczy na w sam raz, ale takich zeby podwijac rękawy tez nie, jak rękaw jest dluzszy to i szersza bluzka a jak szersza to wiadomo moj szczupaczek wygląda jak w namiocie.
Kurtkę na zimę kupilismy na 98 w coccodrillo ale oni mają rozmiarówkę duzą, maz miał wziąc na 92 ale roznica była naprawdę niewielka wiec wzięlismy większą.
Spodni tez duzo za duzych nie mogę kupic bo moze i mozna by było powinąc ale juz nie dresy to jak dluzsze to i od razu szersze w pasie a to z pupy spada.

reklama
Do góry