reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Czy można mieć bóle krzyżowe i bezbolesne skurcze?

Od dwóch godzin potwornie boli mnie krzyż, takimi falami, skurczy kilka było ale bezbolesnych, wzięłam dwie nospy wypiłam podwójny magnez i trochę pomogło ale boli nadal, przeczyściło mnie jakieś półtora godziny temu w kroku boli jeszcze mocniej niż przez ostatnie 3 dni

Jak to?! Już?!

reklama
a ja sie zalamalam :((( własnie odkrylam ok 7 duzych rozstępow na biodrze :((( a smaruje codziennie po 2 razy kremem na rozstepy :(( jak wylazly na biodrze to pewnie lada moment pojawią sie na brzuchu :(((

BMR 3mam kciuki!

My nadal w domku!
Skurcze co ok 8 min -10 min, ja po kąpieli i leżeniu i nie przechodzi tylko bardziej boli...
Zobaczymy. Może się jeszcze wyciszy!

Przepowiadające? Oby...występują ok 2 tygodnie wcześniej...i są najczęściej co 10 minut...tyle zapamiętałam z sr...trzymam kciuki!

Dziewczyny ja dziś odebrałam Kartę Informacyjną z ostatniego pobytu w szpitalu, zaczęłam analizować pomiary z USG i jestem załamana:-:)-:)-(
FL- 6,17 cm- 31t 5d
BPD- 9,39cm- 37t 2d
Normalnie siedzę i beczę, tak się boję:-:)-:)-( wcześniej miałam robine USG ze 4 razy i wszystko było w porządku, muszę to skonsultować z moim ginem bo ten lekarz w szpitalu zrobił mi te USG w 3 min i mam nadzieje że to błędy w pomiarze. Wizyta dopiero w piątek, chyba umrę ze strachu do tego czasu:sad:

Ale co Cię martwi?

gratki!:-D

oj...biedny kotek, mam nadzieję, że mu pomogą, a Ty uważaj i nie przeforsuj się za bardzo!!

Ciężko mi uwierzyć, że powoli niektórym z nas zaczyna się rozkręcać i nie musimy już krzyczeć - zaciskać nogi!!!!:-D:-D

Ja sobie chwilę pospałam, bo przecież ostatnio niewyspana chodzę i oczywiście mam wielką ochotę na arbuza!!! mąż jeszcze nie wrócił z pracy, może będzie mu się chciało podjechać do jakiegoś sklepu!!
truskawki też bym zjadła, ale kurde, trochę się jeszcze boję, że za dużo w nich chemii...

Ja też mam taką nadzieje - teraz szukam 800zł na jego operację. Muszą mu zamknąć przeponę i przesunąć wątrobę z klatki piersiowej do jamy brzusznej.

BMR trzymam kciuki
AVO wydaje mi sie ze chodzi o rozbieżność w tych wymiarach FL- 6,17 cm- 31t 5d
BPD- 9,39cm- 37t 2d

bo nic innego z wypowiedzi nie wywnioskowałam ale pewności nie mam więc trzeba czekac co malinka napisze

BMR trzymam kciuki
AVO wydaje mi sie ze chodzi o rozbieżność w tych wymiarach FL- 6,17 cm- 31t 5d
BPD- 9,39cm- 37t 2d

bo nic innego z wypowiedzi nie wywnioskowałam ale pewności nie mam więc trzeba czekac co malinka napisze

No tak...rozbieżność...tu coś jest o tym właśnie...Rozbieżność wymiarów (FL/BPD) w usg? - Ciąża i poród - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl

Wydaje mi się, że jeśli coś byłoby nie tak to lekarz wyjaśniłby Ci...jak widać w podanym wyżej linku...bywało i tak i nic to nie znaczyło...więc nic się nie martw! Musi być dobrze!

Ostatnia edycja:
reklama
Dzięki carla przeszperałam już cały internet...ehh boje się jakoś mimo tych wszystkich pozytywnych wypowiedzi na forach ...:-(

Już całe nasze życie tak będzie wyglądało...strach, że coś nie tak...strach o poród...o pierwsze doby życia...o katar, gorączkę...pierwszy ząb...kolkę...szkołę...całe życie mamy przykichanie przestraszone ;D

Do góry